Programul "Rabla pentru tractoare" ar putea fi modificat

Joi, 10 Iunie 2010, ora 21:56
1957 citiri
Programul "Rabla pentru tractoare" ar putea fi modificat
Foto: Arhiva

Proprietarii de tractoare ar putea cumula trei utilaje vechi pe care sa le caseze in schimbul subventiilor de la stat pentru achizitia unuia nou, a anuntat, joi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, precizand ca forma actuala a programului, in care prevederea nu exista, nu a avut prea mare succes.

"Din cauza diferentei intre valoarea tichetului si pretul unui tractor nou, programul Rabla pentru tractoare nu a avut un succes prea mare. Ne gandim ca, dupa formula aplicata inca de anul acesta la masini, si proprietarii de tractoare sa poata cumula doua sau chiar trei vouchere, primite in schimbul utilajelor vechi date la casat, la achiztia unuia nou", a spus ministrul Borbely.

El nu a precizat daca si in cazul tractoarelor voucherele ar putea fi tranzactionate liber, asa cum se intampla in 2010 cu voucherele destinate persoanelor fizice in programul "Rabla" pentru autoturisme, relateaza Mediafax.

"Ne gandim ca doi-trei oameni care au tractoare vechi sa se asocieze, sa le dea la casat si impreuna sa-si ia un tractor pe care sa-l foloseasca in comun", a spus Borbely.

In forma lui actuala, programul "Rabla" pentru tractoare prevede o prima de casare de 17.000 de lei, dar nu mai mult de jumatate din valoarea unui tractor nou in cazul persoanelor fizice si 40 la suta din aceasta in cazul persoanelor juridice. Voucherele echivalente cu primele de casare nu pot fi cumulate in prezent.

In aceste conditii, in 2010, cei 22 de producatori sau dealeri de tractoare autorizati de Administratia Fondului pentru Mediu sa participe in program au eliberat persoanelor fizice 218 note de inscriere in program si au vandut 50 de tractoare.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Rabla tractoare, #programul Rabla , #Programul Rabla