Ziare.com

Programul Rabla se reia pe 20 februarie

de Livia Stroie
Vineri, 05 Februarie 2010, ora 12:19

   

Programul Rabla se reia pe 20 februarie
Programul "Rabla" poate debuta pe 20 februarie, a anuntat, vineri, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, adaugand ca bugetul fondului de mediu a fost aprobat in sedinta de Guvern.

"Astazi a fost votat bugetul fondului de mediu, o sa apara in Monitorul Oficial si in 15 zile, cam la 20 februarie, putem porni programul Rabla pentru masini, ceea ce inseamna ca din 20 se pot prezenta oamenii la REMAT", a declarat ministrul, dupa sedinta de Guvern.

Laszlo Borbely a adaugat ca programul va functiona, in 2010, dupa alte reguli, statul urmand sa acorde tichete valorice de 3.800 de lei pentru persoane fizice si juridice, iar acestea pot introduce in program mai multe masini. In plus, voucher-ul va fi transmisibil, adauga ministrul.

"Acest voucher este transmisibil, pentru ca interesul nostru este sa dispara masinile vechi de pe piata. In cazul in care cineva nu are bani sa-si cumpere masina poate preda voucherul altcuiva", a declarat Borbely, adaugand ca orice persoana poate preschimba cate masini doreste, in limita a 200.000 de euro pe an.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

In ceea ce priveste programul "Rabla" pentru tractoare, se va acorda sprijin de la stat pana la 17.000 de lei, dar nu mai mult decat 50% din valoarea noului tractor, a mai anuntat ministrul.

Ministrul a anuntat, in cursul acestei saptamani, ca programul "Rabla" se va desfasura, in 2010, intr-o singura etapa, bugetul fiind de 228 de milioane de lei, ceea ce reprezinta 60.000 de prime de casare.

In 2009, programul a fost realizat in proportie de 65%, fiind casate aproximativ 34.000 de masini.

Pentru acest an Fondul de Mediu are un buget de pana la 1,8 miliarde de lei, din care vor fi finantate mai multe programe de mediu, respective: Casa verde - cu energie regenerabila -, programele referitor la apele uzate si impaduriri, precum si alte programe de protectie a mediului, dupa cum se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1133 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor