Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Programul Rabla se reia pe 20 februarie

Vineri, 05 Februarie 2010, ora 12:19
1501 citiri
Programul Rabla se reia pe 20 februarie

Programul "Rabla" poate debuta pe 20 februarie, a anuntat, vineri, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, adaugand ca bugetul fondului de mediu a fost aprobat in sedinta de Guvern.

"Astazi a fost votat bugetul fondului de mediu, o sa apara in Monitorul Oficial si in 15 zile, cam la 20 februarie, putem porni programul Rabla pentru masini, ceea ce inseamna ca din 20 se pot prezenta oamenii la REMAT", a declarat ministrul, dupa sedinta de Guvern.

Laszlo Borbely a adaugat ca programul va functiona, in 2010, dupa alte reguli, statul urmand sa acorde tichete valorice de 3.800 de lei pentru persoane fizice si juridice, iar acestea pot introduce in program mai multe masini. In plus, voucher-ul va fi transmisibil, adauga ministrul.

"Acest voucher este transmisibil, pentru ca interesul nostru este sa dispara masinile vechi de pe piata. In cazul in care cineva nu are bani sa-si cumpere masina poate preda voucherul altcuiva", a declarat Borbely, adaugand ca orice persoana poate preschimba cate masini doreste, in limita a 200.000 de euro pe an.

In ceea ce priveste programul "Rabla" pentru tractoare, se va acorda sprijin de la stat pana la 17.000 de lei, dar nu mai mult decat 50% din valoarea noului tractor, a mai anuntat ministrul.

Ministrul a anuntat, in cursul acestei saptamani, ca programul "Rabla" se va desfasura, in 2010, intr-o singura etapa, bugetul fiind de 228 de milioane de lei, ceea ce reprezinta 60.000 de prime de casare.

In 2009, programul a fost realizat in proportie de 65%, fiind casate aproximativ 34.000 de masini.

Pentru acest an Fondul de Mediu are un buget de pana la 1,8 miliarde de lei, din care vor fi finantate mai multe programe de mediu, respective: Casa verde - cu energie regenerabila -, programele referitor la apele uzate si impaduriri, precum si alte programe de protectie a mediului, dupa cum se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Laszlo Borbely, #rabla incepe februarie, #programul rabla 2010 , #Programul Rabla