Laszlo Borbely implineste 56 de ani

Vineri, 26 Martie 2010, ora 12:32
867 citiri
Laszlo Borbely implineste 56 de ani

Laszlo Borbely s-a nascut la data de 26 martie 1954, in orasul Targu Mures. A urmat cursurile Institutului de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Timisoara (1973-1977), absolvind apoi un curs postuniversitar la Academia de Studii Economice din Bucuresti (1985) si un seminar postuniversitar la Universitatea din Salzburg (1991).

Dupa absolvirea facultatii, a lucrat ca economist la Intreprinderea Mecanica "Republica" din Reghin si la BJATM Tg. Mures (1977-1984) si apoi ca sef Birou comercial la ICRA Tg. Mures (1984-1990).

Imediat dupa Revolutia din decembrie 1989, Laszlo Borbely devine vicepresedinte al FSN din municipiul Tg. Mures (martie - mai 1990), apoi, odata cu infiintarea Uniunii Democratice a Maghiarilor din Romania (UDMR), devine membru al UDMR si este ales ca presedinte al Filialei Judetene UDMR Mures (1990-1994). In prezent, el este vicepresedinte executiv al UDMR pe probleme de guvernare (din 1998) si presedinte al Consiliului Reprezentantilor Filiala Judeteana Mures a UDMR (din 2000).

In perioada 1990-1996 a fost deputat de Mures in Parlamentul Romaniei, fiind ales pe listele UDMR. Laszlo Borbely este presedintele Fundatiei Culturale "Dr. Bernady Gyorgy" din Tg. Mures (din 1991) si cadru didactic asociat la Universitatea "Sapientia" din Tg. Mures.

Este unul dintre cei mai importanti lideri ai UDMR, iar functiile sale in Executiv s-au legat de Ministerul Dezvoltarii si Constructiilor, el ocupand pozitia de secretar de stat la Ministerul Lucrarilor Publice intre 1996 si 2000, si functia de ministru al Dezvoltarii intre 2007 si 2008. Din decembrie 2009, Laszlo Borbely este ministru al Mediului, in Guvernul Boc.

In afara de limbile maghiara (materna) si romana, Laszlo Borbely vorbeste si limba engleza. El este casatorit si are o fata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Laszlo Borbely zi nastere, #Laszlo Borbely biografie , #stiri Laszlo Borbely