Borbely: UDMR merge la consultarile de luni cu Basescu

Duminica, 12 Februarie 2012, ora 19:24
1125 citiri
Borbely: UDMR merge la consultarile de luni cu Basescu
Foto: Arhiva

Reprezentantii UDMR vor merge, luni, la consultarile solicitate de presedintele Traian Basescu privind blocajul activitatii Legislativului si Tratatul european privind stabilitatea, a declarat duminica vicepresedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely.

"Noi intotdeauna raspundem acestor solicitari. Suntem pregatiti pentru a discuta si este interesul nostru sa se deblocheze ceea ce e la Parlament. Evident, ar fi bine ca Opozitia sa vina la Parlament", a declarat ministrul Mediului pentru Agerpres.

Referitor la Tratatul privind stabilitatea, coordonarea si convergenta in Uniunea Economica si Monetara, Borbely a aratat ca UDMR considera ca Romania trebuie sa fie inclusa in toate discutiile la nivel european, chiar daca privesc direct doar zona euro.

"E important tratatul acesta, pentru ca se va finaliza probabil pana la sfarsitul lunii martie si trebuie sa avem un punct de vedere in acest sens. Noi insistam sa fim inclusi in toate discutiile care se vor desfasura, chiar daca este vorba de zona euro sau nu, noi suntem implicati', a spus liderul UDMR.

Acesta a mentionat ca Romania "face fata" exigentelor europene, conform datelor macroeconomice.

In ceea ce priveste blocajul din Parlament, liderul senatorilor UDMR, Fekete Szabo, a aratat ca situatia se poate normaliza prin renuntarea Opozitiei la boicotul lucrarilor Legislativului.

Oficialul a exclus posibilitatea organizarii de alegeri legislative anticipate, in conditiile in care in aceasta perioada clasa politica trebuie sa fie preocupata de problemele cauzate de ninsorile masive si gerul din intreaga tara.

Presedintele Traian Basescu a trimis, duminica, o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlament prin care ii invita la consultari, la Palatul Cotroceni, temele fiind ratificarea de catre Romania a Tratatul european privind stabilitatea, respectiv functionarea Parlamentului Romaniei.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#consultari Basescu UDMR, #UDMR consultari partide Cotroceni , #UDMR