Laszlo Borbely: PDL ne-a cerut sa-i sustinem in privinta lui Schulz, am refuzat

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 19:51
3542 citiri
Laszlo Borbely: PDL ne-a cerut sa-i sustinem in privinta lui Schulz, am refuzat
Foto: Arhiva

Vicepresedintele UDMR Laszlo Borbely a dezvaluit ca PDL a cerut formatiunii sale sa se alature demersului europarlamentarului Theodor Stolojan de a protesta fata de vizita lui Martin Schulz in colegiul electoral al premierului Ponta, insa maghiarii nu au fost de acord. "Reactia PDL a fost o greseala", considera liderul UDMR.

"Au fost discutii sa ne alaturam lui Stolojan, dar am spus foarte clar ca punctul nostru de vedere este ca vizita domnului Schulz este binevenita. S-a adeverit pozitia noastra, nu a facut campanie electorala, a fost o vizita in sprijinul Romaniei", a declarat Laszlo Borbely pentru Ziare.com.

Liderul UDMR este de parere ca reactia liderilor PDL fata de vizita presedintelui Parlamentului European a fost o "greseala".

"Domnul Schulz a fost corect si ar trebui sa bucure pe toata lumea vizita presedintelui Parlamentului European. Eu cred ca au gresit colegii ca n-au acceptat intalnirea cu domnul Schulz, asa cum, cu o saptamana inainte, au fost aici domnul Barroso, altii care tin de Partidul Popular European si au fost primiti de oficialitati din Romania.

Domnul Schulz a avut un discurs foarte echilibrat, foarte pertinent, nici vorba sa fi facut campanie electorala", a subliniat liderul UDMR.

UDMR si PDL fac parte din aceeasi familie politica europeana, fiind membre ale Partidului Popularilor Europeni.

Stolojan ii scrie lui Martin Schulz si ii cere sa nu ii faca lui Ponta campanie electorala

Cu cateva zile inaintea sosirii lui Martin Schulz in Romania, europarlamentarul PDL Theodor Stolojan i-a adresat o scrisoare prin care ii atragea atentia ca prezenta sa in colegiul lui Victor Ponta de la Targu Jiu va fi interpretata ca sprijin electoral.

"Pornind de la proiectul de agenda al vizitei dumneavoastra in Romania, suntem ingrijorati de posibilitatea ca prezenta dumneavoastra la Targu Jiu, adica in circumscriptia prim-ministruluiVictor Ponta, sa fie interpretata ca implicare deschisa in campania electorala si ca efort in favoarea coalitiei de guvernare USL", scria Stolojan.

In urma vizitei lui Schulz la Targu Jiu, PDL a refuzat sa participe la intalnirile cu liderul european.

Blaga: Daca Martin Schulz ii face campanie lui Ponta, refuzam intalnirea cu el

"Nu vom onora cererea domniei sale de a avea o intalnire cu grupurile noastre parlamentare, pentru ca nu dorim sa certificam astfel o asa zisa neutralitate a domniei sale, pentru ca nu e cazul", a declarat presedintele PDL, Vasile Blaga.

Basescu sugereaza ca PDL trebuia sa fie ospitalier cu Schulz: E caracteristica romanilor (Video)

Pe 30 si 31 octombrie, Martin Schulz s-a aflat intr-o vizita in Romania, unde a participat la inaugurarea unei statii de epurare din Targu Jiu, alaturi de Victor Ponta, si a sustinut un discurs in fata Camerelor reunite ale Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UDMR vizita Schulz, #UDMR protest PDL Schulz, #Borbely vizita Schulz , #UDMR