Decizia privind retragerea Ordinului "Steaua Romaniei" acordat lui Tokes, amanata

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 21:15
2039 citiri
Decizia privind retragerea Ordinului "Steaua Romaniei" acordat lui Tokes, amanata

Consiliul de onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei" va "incerca" sa decida in 20 noiembrie cum va solutiona cererea unor membri ai Ordinului privind retragerea distinctiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes.

"Deliberarile vor continua, avem un dosar foarte voluminos de documente, urmand ca in 20 noiembrie sa incercam sa luam o decizie si sa publicam hotararea Consiliului", a declarat vineri presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, la sfarsitul unei noi sedinte a Consiliului de Onoare, relateaza Mediafax.

Conform regulamentului, Tokes nu mai poate cere inca o amanare.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a anuntat ca nu se va prezenta, vineri, in fata Consiliului de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei", unde ar fi trebuit sa se discute retragerea distinctiei care i-a fost acordata, fiind plecat in Slovenia si cerand o amanare a intrunirii.

Consiliul de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei" a amanat deja de trei ori luarea unei decizii privind cererea de retragere a distinctiei. La intrunirea din 26 septembrie, decizia a fost amanata pentru 11 octombrie, intrucat Laszlo Tokes nu a fost prezent, iar la noua data a fost din nou amanata, pentru 18 octombrie, deoarece nu au fost prezenti toti membrii consiliului.

Presedintele Traian Basescu l-a decorat, in decembrie 2009, pe europarlamentarul Laszlo Tokes cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, la 20 de ani de la Revolutie, "in semn de mare apreciere a curajului si demnitatii de care a dat dovada, declansand, prin exemplu personal, revolta istorica a poporului roman impotriva dictaturii comuniste".

In iulie, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrarile Universitatii de Vara "Balvanyos", ca impreuna cu Guvernul pe care il conduce sa construiasca "un sistem de cooperare nationala", astfel incat sa ofere "protectorat" Transilvaniei, "asa cum a facut Austria cu Tirolul de Sud".

Ulterior, presedintele Traian Basescu a declarat, la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului (Harghita), ca "nu isi merita calitatea de cetatean roman cel care cerea ca Transilvania sa fie trecuta sub protectorat".

Participantii la seminariile Universitatii de Vara de la Izvoru Muresului au cerut atunci retragerea distinctiilor acordate de statul roman "extremistilor maghiari" din Romania, referindu-se la europarlamentarul Laszlo Tokes, decorat cu Ordinul National "Steaua Romaniei".

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#retragere decoratie Laszlo Tokes, #Laszlo Tokes Steaua Romaniei , #decoratie
Comentarii
Poza Tezeus
Tezeus
rank 3
Tovarasi, chiar nu aveti coloana vertebrala de loc ??