Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Laszlo Tokes: Nu am nimic de-a face cu partidul Jobbik

Sambata, 15 Martie 2014, ora 15:00
2382 citiri
Laszlo Tokes: Nu am nimic de-a face cu partidul Jobbik

Europarlamentarul Tokes Laszlo a declarat, sambata, ca nu are vreo relatie cu partidul Jobbik, iar "isteria" impotriva acestei formatiuni este nefondata.

"Isteria impotriva partidului Jobbik este nefondata, neproportionala, si noi am putea vorbi despre alte forte politice de dreapta extrema, chiar despre Noua Dreapta care demonstreaza astazi in mai multe locuri din Transilvania", a declarat Tokes, inainte de festivitatea organizata la statuia lui Szacsvai Imre.

Tokes a precizat ca, desi lumea isi aminteste in aceasta zi de trecut, cel mai important este mesajul acestei sarbatori pentru prezent si mai ales pentru viitor.

"Mesajul principal ar fi sa continuam schimbarea de regim tot asa cum s-a intamplat dupa 1848. A fost nevoie de cateva decenii pana cand, de la abolirea iobagiei s-a ajuns la o libertate mai deplina. Nici noi sa nu ne oprim la 1989, ci sa continuam schimbarea de regim in circumstantele noastre, desigur", a spus Tokes.

Pe de alta parte, insa, a precizat el, ar fi vremea impacarii, care nu se poate realiza fara adevar si dreptate, recunoscandu-se, de exemplu, situatia reala a maghiarilor din Transilvania, in scadere.

"Am ridicat problema in Parlamentul European, unde am comparat situatia demografica a maghiarilor cu cea a minoritatii tatarilor care au scazut la 12%. Tot asa si ungurii, si nemtii, si celelalte minoritati ale Transilvaniei, care in urma cu 90 de ani au avut un procent de 45% laolalta, in prezent am scazut sub 20%. Acesta este rezultatul acelei politici nationaliste, soviniste, comuniste, prin omogenizarea fortata a minoritatilor", a subliniat Tokes.

MAI: Extremistii maghiari, interzisi in Romania

Tokes s-a aratat ingrijorat de scaderea numarului maghiarilor din Oradea, la 26%, proces care daca va continua va duce, in opinia sa, la disparitia etnicilor maghiari din acest oras.

"Nu vorbesc impotriva romanilor, dar vorbesc in favoarea neamului meu", a afirmat Tokes.

Intrebat cum comenteaza lista cu cetatenii ungari interzisi pe teritoriul tarii, Tokes a raspuns ca asta ii aminteste de perioada Ceausescu cand multi unguri au fost proclamati persona non grata in Romania si considera ca 'nu este demn pentru o democratie adevarata'.

In jur de 150 de persoane au participat la festivitatea organizata de CNMT si PPMT cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni.

Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
#Laszlo Tokes zi maghiari, #Tokes Jobbik extremisti, #Jubbik indezirabili Romania , #stiri Laszlo Tokes