Ponta: Membrii PSD decorati cu "Steaua Romaniei" cer si ei retragerea distinctiei lui Tokes

Vineri, 30 August 2013, ora 15:15
1316 citiri
Ponta: Membrii PSD decorati cu "Steaua Romaniei" cer si ei retragerea distinctiei lui Tokes
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a anuntat vineri, dupa sedinta CExN a PSD, ca toti membrii conducerii PSD decorati cu "Steaua Romaniei" s-au asociat demersului europarlamentarului Corina Cretu privind solicitarea de retragere a distinctiei lui Laszlo Tokes.

"Toti membrii din conducerea PSD care au fost recompensati cu aceeasi distinctie ca si domnul europarlamentar Laszlo Tokes - e vorba de mai multe persoane - s-au asociat demersului pornit de doamna Corina Cretu", a spus Ponta.

El a aratat ca, astfel, sunt indeplinite conditiile pentru ca presedintele Traian Basescu sa-i retraga decoratia lui Tokes.

"Aspteptam ca presedintele Romaniei, acum avand indeplinite conditiile - cand i-am cerut eu a gasit un tertip, asa, tipic pentru domnia sa - acum sunt indeplinite conditiile legale si cred ca prin acest mesaj sa aratam ca cei care se manifesta impotriva intereselor constitutionale ale Romaniei nu pt fi decorarti de presedintele tarii, ci dimpotriva. Trebuie sa aratam o delimitare de asemenea pozitii pentru viitor", a spus Ponta.

Europarlamentarul PSD Corina Cretu, membra a Ordinului National "Steaua Romaniei", solicita public retragerea Ordinului "Steaua Romaniei" acordat lui Laszlo Tokes in decembrie 2009, ea invocand "fapte dezonorante si contrare Articolului 1 din Constitutia Romaniei".

Ea a adresat, in acest sens, un mesaj membrilor Consiliului de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei".

"Stimati membri ai Consiliului de Onoare al Ordinului National 'Steaua Romaniei', in baza Legii 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, avand in vedere dispozitiile Literei b) a Articolului 52 prevazuta in cadrul acesteia, solicit public retragerea Ordinului 'Steaua Romaniei' acordat domnului Laszlo Tokes la data de 14 decembrie 2009, pentru fapte dezonorante si contrare Articolului 1 din Constitutia Romaniei, care au adus prejudicii Romaniei ca stat, precum si tuturor cetatenilor romani care dezavueaza pozitiile extremiste si contrare convietuirii inter-etnice", se arata in mesajul Corinei Cretu.

Potrivit acesteia, "este inadmisibil ca un detinator al Ordinului National 'Steaua Romaniei' - in grad de Cavaler sa conteste public, printr-o serie de aprecieri si actiuni, caracterul de stat national, unitar si indivizibil al Romaniei".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Laszlo Tokes retragere decoratie Basescu, #Tokes Steaua Romaniei , #stiri Laszlo Tokes
Comentarii
Poza 3195
3195
rank 5
Bine, bine,dar si Tokes poate cere pentru Corina Cretu si Nastase.
Poza MUCALITUL
MUCALITUL
rank 5