Tokes afla daca i se retrage decoratia "Steaua Romaniei" (Video)

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 07:40
1940 citiri
Tokes afla daca i se retrage decoratia "Steaua Romaniei" (Video)

Membrii Ordinului National "Steaua Romaniei" se vor intruni joi, de la ora 16:00, in cadrul Adunarii Generale pentru alegerea Consiliului de Onoare, for care urmeaza sa decida daca decoratia pe care a primit-o europarlamentarul Laszlo Tokes va fi sau nu retrasa.

"Cancelaria Ordinelor din cadrul Administratiei Prezidentiale invita membrii Ordinului National 'Steaua Romaniei' la Adunarea Generala pentru alegerea Consiliului de Onoare al ordinului", se arata intr-un comunicat al Cancelariei Ordinelor.

Tokes afla pe 19 septembrie daca i se retrage decoratia "Steaua Romaniei"

Europarlamentarul Corina Cretu, membru al Ordinului Steaua Romaniei, a cerut oficial, la sfarsitul lunii august, retragerea decoratiei acordate lui Laszlo Tokes in anul 2009, cu prilejul aniversarii a douazeci de ani de la Revolutie.

Vicepresedintele PSD catalogheaza ca "inadmisibil" ca un detinator al Ordinului din care face parte sa faca ce a facut Laszlo Tokes, adica "sa conteste public, printr-o serie de aprecieri si actiuni, caracterul de stat national, unitar si indivizibil al Romaniei".

"Solicitarea recenta a europarlamentarului roman Laszlo Tokes catre premierul Ungariei, Viktor Orban, de instituire a unui protectorat maghiar asupra Transilvaniei reprezinta escaladarea unei serii intregi de actiuni si declaratii anti-nationale din partea sa, care au promovat in mai multe medii teza periculoasa a autonomiei pe criterii etnice", mai sustine Corina Cretu.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anuntat ca toti membrii conducerii PSD decorati cu "Steaua Romaniei" s-au asociat demersului europarlamentarului Corina Cretu privind solicitarea de retragere a distinctiei lui Laszlo Tokes.

Ponta: Membrii PSD decorati cu "Steaua Romaniei" cer si ei retragerea distinctiei lui Tokes

Prim-ministrul a fost cel care i-a solicitat insistent presedintelui Traian Basescu sa ii retraga decoratia lui Laszlo Tokes, dar Administratia Prezidentiala a explicat intr-un comunicat de presa ca legea nu ii permite presedintelui sa ia o asemenea decizie decat la solicitarea Consiliului de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei".

Conform legii, acesta nu poate fi sesizat decat de un membru al acestui Ordin, ceea ce Victor Ponta nu este. In schimb, Corina Cretu este membru al acestui ordin.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tokes Steaua Romaniei, #Tokes decoratie Steaua Romaniei , #stiri Laszlo Tokes
Comentarii
Poza Preacuriosul
Preacuriosul
rank 5