Tokes da in judecata Antena 3, pe Talpes, Teodorescu si Gadea, care l-au facut tradator

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 23:22
3462 citiri
Tokes da in judecata Antena 3, pe Talpes, Teodorescu si Gadea, care l-au facut tradator
Foto: Facebook Laszlo Tokes

Laszlo Tokes cere in instanta daune morale de 40.000 de euro de la fostul sef al SIE Ioan Talpes, fostul ofiter de informatii Filip Teodorescu, realizatorul TV Mihai Gadea si Antenei 3, dupa ce acestia au afirmat intr-o emisiune ca ar fi tradator de tara si agent al serviciilor secrete maghiare.

Vineri, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, europarlamentarul Tokes Laszlo a declarat ca a decis sa actioneze in instanta Antena 3 si pe fostul sef al SIE, Ioan Talpes, pe fostul ofiter de informatii Filip Teodorescu si pe realizatorul Mihai Gadea, ca urmare a emisiunii "Sinteza zilei" difuzate in 15 septembrie.

In emisiune Tokes a fost etichetat drept "tradator de tara" si spion al Ungariei, considerand ca a fost victima unor "afirmatii neadevarate si denigratoare".

Tokes nu vrea sa ramana fara "Stea": Da in judecata Consiliul de Onoare

"'Ascutit-au limba lor ca a sarpelui; venin de aspida sub buzele lor' - regele David astfel isi caracteriza dusmanii perfizi (Psalmii 139,3). Domnul nostru Iisus ii numeste 'pui de vipere' pe fariseii ipocriti (Matei 12,34).

Aceste calificari din Sfanta Scriptura se muleaza perfect pe calomniatorii mei care m-au denigrat cu inversunare in emisiunea 'Sinteza zilei' din 15 septembrie 2014 al canalului de televiziune Antena 3, proprietea fostului securist Dan Voiculescu Felix, numindu-ma 'tradator de tara si spion al Ungariei', ba chiar amenintandu-ma indirect ca as putea avea soarta lui Mircea Raceanu, condamnat la moarte pentru tradare de regimul Ceausescu", a sustinut Tokes.

Potrivit acestuia, in emisiunea respectiva a fost prezentata o chitanta pe care a semnat-o in octombrie 1989, in valoare de 20.000 de lei, Tokes declarand ca a primit acea suma la momentul respectiv nu pentru a-si trada tara, ci pentru ca "emisarii" i-au spus ca sunt preoti reformati si ca au strans pentru el banii respectivi de la enoriasi, in conditiile in care nu mai primise salariu de sase luni si urma sa fie evacuat din parohia din Timisoara.

Tokes a afirmat ca nu cunostea persoanele respective si "cel mai probabil" a fost vorba de o cursa pe care i-a intins-o fosta Securitate, intrucat, imediat dupa ce a semnat chitanta respectiva - care nu l-ar incrimina, ci dimpotriva, ar dovedi "inocenta" sa, intrucat in ea multumea pentru suma si invoca binecuvantarea dumnezeiasca pentru binefacatorii sai - a inceput sa fie santajat.

Europarlamentarul a sustinut ca, in baza acelei chitante, i s-a cerut apoi sa paraseasca parohia din Timisoara, sub amenintarea ca in caz contrar va fi deferit justitiei pentru inalta tradare si ca, desi au trecut 25 de ani de la Revolutie, de atunci se simte incontinuu amenintat si nu stie de cate ori se va mai intalni, pana la moarte, cu astfel de "acuzatii tampite", intrucat subiectul este "incalzit" periodic, "cand e interesat politicul", cu scopul de a-l intimida si discredita.

Europarlamentarul a spus, totodata, ca il "pune pe ganduri" faptul ca "tocmai la Antena 3" a vorbit fostul ofiter de informatii Filip Teodorescu si de cazul lui Mircea Raceanu, care a fost condamnat la moarte in perioada lui Ceausescu si a petrecut "ani grei" in inchisoare pentru colaborare cu serviciile secrete americane.

Potrivit lui Tokes, ar putea fi vorba despre o "amenintare indirecta" la adresa sa si ca el crede ca atat emisiunea in cauza, cat si demersurile pentru a i se retrage Ordinul National "Steaua Romaniei" si amendarea pentru amplasarea "steagului secuiesc" la biroul sau din Oradea ar fi "procese cu caracter politic, nu numai juridic".

La randul sau, avocatul Kincses Elod, a spus, in aceeasi conferinta de presa, ca a redactat deja actiunea impotriva fostului sef al SIE Ioan Talpes, fostului ofiter de informatii Filip Teodorescu, realizatorului Mihai Gadea si Antenei 3 si o va inregistra, vineri, la Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti, cerandu-le sa plateasca in solidar daune morale de 40.000 de euro.

In emisiunea "Sinteza Zilei", din 15 septembrie, Filip Teodorescu a afirmat ca Tokes era agent al serviciilor secrete maghiare si tradator de tara. "Nu facea o munca voluntara, era platit. (...) Era in pozitia de tradator de tara, nu spion, pentru ca spioni sunt strainii", a spus Teodorescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Laszlo Tokes proces calomnie Antena3, #Tokes proces Talpes Gadea, #Tokes spion Gadea Talpes , #stiri Laszlo Tokes