Kovesi, la iesirea de la Inalta Curte: O sa se dovedeasca in timp ca toate aceste acuzatii nu sunt fondate (Video)

Miercuri, 03 Aprilie 2019, ora 16:45
21355 citiri
Kovesi, la iesirea de la Inalta Curte: O sa se dovedeasca in timp ca toate aceste acuzatii nu sunt fondate (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) discuta, miercuri, contestatia depusa de Laura Codruta Kovesi fata de masura controlului judiciar.

UPDATE 17:55 Laura Codruta Kovesi s-a intors la Inalta Curte, instanta urmeaza sa pronunte decizia

UPDATE 16:45 Laura Codruta Kovesi a iesit din sala de judecata dupa aproximativ doua ore de proces. Fosta sefa DNA contesta masura controlului judiciar pus de procurorul Adina Florea, de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, denumita si Sectia Speciala.

Inalta Curte urmeaza sa dea o decizie in aceasta seara.

"Am dat si declaratii, am raspuns si la intrebari", a declarat Kovesi la iesirea din sala de judecata.

Potrivit fostei sefe DNA, la sedinta a particpat un procuror de la Parchetul General si unul de la Sectia Speciala. "Ce s-a intamplat in sala de judecata eu nu va pot spune", a explicat Kovesi.

"Am facut o contestatie in care am aratat ca masura nu a indeplinit conditiile prevazute de lege. Eu voi respecta decizia, indiferent care va fi aceasta", declara Kovesi.

Pe de alta parte, Kovesi asteapta rezultatul negocierilor pentru fucntia de procuror-sef european: "Face parte din aceeasi campanie de denigrare si hartuire, am sa astept rezultatul negocierilor."

"Eu am spus tot ce am avut de spus cu privirie la aceste lucruri. Astept decizia din seara asta, asa cum astept si decizia negocierilor care se va lua", declara Kovesi.

Fosta sefa DNA a raspuns mai multor intrebari adresate de presa.

Ati fost citata maine la Sectia Speciala?

Kovesi: Nu pot sa va confirm aceasta informatie.

Cum va explicati prezenta a doi politisti de la Sectia Speciala in fata salii de judecata?

Kovesi: Cred ca altcineva trebuie sa va raspunda la intrebarea asta.

"O sa se dovedeasca in timp ca toate aceste acuzatii care au fost facute, cu privire la noi, cu privire la procurori, la judecatori, nu sunt fondate", subliniaza Kovesi.

Ea a explicat si de ce beneficiaza de masina de la SPP si protectie: "Am primit numeroase amenintari. Am trimis aceste amenintari catre SPP, iar CSAT a decis ca trebuie sa beneficiez de protectie."

UPDATE 14:00 Laura Codruta Kovesi a venit la sediul Inaltei Curti. Fosta sefa a DNA nu a facut declaratii presei. Potrivit procedurii, aceste contestatii se judeca in camera de consiliu, iar presa nu are acces.

Masura a fost dispusa, joi, de catre procurorii Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie si a fost contestata, vineri, de catre Kovesi.

Kovesi este acuzata de luare de mita, abuz in serviciu (cinci acte materiale) si marturie mincinoasa de catre procurorii Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ).

Fosta sefa a DNA a fost audiata, joi, la sediul Sectiei speciale pentru mai mult de sase ore, in dosarul aducerii in tara a fostului director FNI Nicolae Popa.

La iesire, ea a anuntat ca are interdictie de a vorbi cu presa despre dosar si a facut referire la "campania de hartuire" cu care s-a obisnuit.

Vezi ce obligatii mai are Kovesi cat e sub control judiciar

Vineri, la mai mult de 12 ore de la audiere, SIIJ a anuntat oficial ca Laura Codruta Kovesia fost plasata sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzata de luare de mita, abuz in serviciu (cinci acte materiale) si marturie mincinoasa. Ea nu are voie sa paraseasca tara fara aprobare, sa discute cu presa despre dosar si nici sa lucreze la Parchetul General.

"Procurorii din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva procurorului Kovesi Laura Codruta, delegata in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu (cinci acte materiale) si marturie mincinoasa si de asemenea, au dispus luarea masurii controlului judiciar, pe o durata de 60 zile incepand cu data de 28 martie 2019", anunta vineri Parchetul ICCJ.

Vineri si luni, Kovesi a fost la sectia 18 de politie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kovesi ICCJ contestatie dosar, #Kovesi contestatie control judiciar , #Adina Florea