Kovesi: Nu avem probe clare cu privire la locul in care se afla Codrut Marta

Vineri, 24 August 2012, ora 23:17
2761 citiri
Kovesi: Nu avem probe clare cu privire la locul in care se afla Codrut Marta
Foto: Realitatea TV

Procurorul general Codruta Kovesi a declarat, vineri, ca Parchetul nu are niciun fel de probe clare cu privire la locul in care se afla Codrut Marta si ca nu poate confirma daca acesta, dat in urmarire internationala din 30 mai, mai este in viata.

"Il cautam. Deocamdata, nu l-am identificat. Nu avem niciun fel de probe clare cu privire la locul in care se afla, dar cercetarile continua", a spus, la Romania TV, procurorul general.

Intrebata daca se stie ca Marta ar mai fi in viata, Kovesi a spus ca nu poate confirma acest lucru.

In 8 august, Montreal Gazette anunta in editia online ca Marta ar fi fost arestat in Republica Dominicana, sub acuzatia de spalare de bani. Ulterior, insa, in urma schimbului de informatii prin Interpol, s-a dovedit ca autoritatile din Republica Dominicana au retinut un barbat care intrase in tara cu pasaport fals si care nu era Codrut Marta.

Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, este dat in urmarire internationala in 30 mai, de cand a fost introdusa si o alerta in sistemul informatic Schengen referitoare la cel a carui disparitie a fost semnalata de sotia lui.

"La data de 30 mai 2012, Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Biroul National Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala a solicitat urmarirea internationala, prin Interpol, a lui Marta Codrut-Alexandru, de 38 de ani, persoana disparuta in imprejurari suspecte", preciza IGPR intr-un comunicat de presa.

Marta fusese dat in urmarire nationala dupa ce disparitia lui a fost semnalata la Politie, in 25 mai, de sotia acestuia, Andreea Marta, care a precizat ca ultima data sotul ei a fost vazut in 21 mai 2012.

Codrut Marta este cercetat alaturi de fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta Dan Secareanu si alte persoane, intr-un dosar de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro.

In acest dosar, pe numele lui Codrut Marta a fost emis in 11 iulie un mandat de arestare preventiva in lipsa, fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscala si constituire a unui grup infractional organizat.

Directia Nationala Anticoruptie arata, in referatul prin care a cerut arestarea mai multor persoane in acest dosar, ca Marta a plecat din tara in mai 2011, dar ca pana in aprilie 2012 a tinut constant legatura cu omului de afaceri Radu Nemes, invinuit in cauza, Blejnar si ANAF.

Codrut Marta este suspectat ca a asigurat legatura dintre firmele implicate in activitatea de evaziune fiscala si factorii de decizie ai ANAF. Acesta, in calitate de sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, ar fi controlat permanent activitatile gruparii si, impreuna cu seful sau, ar fi sprijinit grupul infractional organizat in obtinerea autorizatiei de antrepozit fiscal si de revocare a autorizatiei.

Sotia lui Marta, Andreea Marta, si sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, sunt cercetate de procurorii DIICOT pentru constituire de grup infractional organizat cu preocupari pe linia proxenetismului si a prostitutiei, in vederea obtinerii de beneficii materiale injuste semnificative.

Acestea au stat in arest din 19 pana in 30 iulie, cand Curtea de Apel Bucuresti a decis punerea lor in libertate si ca masura preventiva a impus interdictia de a parasi Bucurestiul.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Codruta Kovesi Codrut Marta, #Codrut Marta urmarire internationala, #Codrut Marta Sorin Blejnar, #Kovesi Parchet Codrut Marta , #CSM
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Eh... dac' afla el DDD şi de dispariţia asta...