Avocata lui Kovesi acuza Antena 3 ca face turism juridic: Suntem de cascadorii rasului

Miercuri, 03 Mai 2017, ora 14:50
6885 citiri
Avocata lui Kovesi acuza Antena 3 ca face turism juridic: Suntem de cascadorii rasului
Foto:Facebook/Laura Codruta Kovesi

Curtea de Apel Ploiesti a amanat din nou, miercuri, procesul intentat de sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, postului de televiziune Antena 3 si mai multor angajati ai acestuia, decizia fiind luata pentru ca toate partile implicate sa ia la cunostinta o cererere de interventie accesorie depusa de jurnalistul Razvan Savaliuc, parat in acest dosar.

Avocata Laurei Codruta Kovesi a acuzat paratii ca incerca tergiversarea procesului, spunand in fata instantei ca se face "turism juridic cu acest dosar".

Razvan Savaliuc, prezent la termenul de miercuri la Curtea de Apel Ploiesti, a depus la dosar o cerere de interventie accesorie in favoarea sa din partea societatii care detine site-ul "Lumea Justitiei", cerere prin care se arata, printre altele, ca orice sanctiune i s-ar aplica lui Savaliuc s-ar rasfrange si asupra site-ului unde acesta este senior editor.

Avocatul Antena 3 si al celorlalti angajati ai postului care au calitatea de parati in dosar a cerut termen pentru a lua la cunostinta, in timp ce reprezentanta Laurei Codruta Kovesi a acuzat ca paratii incearca tergiversarea procesului, in

conditiile in care vin cu noi cereri si au solicitat pentru a treia oara stramutarea acestuia.

"Suntem de cascadorii rasului. Facem turism juridic cu acest dosar", a spus avocata procurorului sef al DNA.

In conditiile in care cererea de interventie depusa de Savaliuc trebuie adusa la cunostinta tuturor partilor, iar DNA, care este parte in proces si care a cerut judecarea in lipsa, nu a avut un reprezentant in sala de judecata, completul de la

Curtea de Apel Ploiesti a dispus un nou termen pentru data de 31 mai.

Dosarul in care sefa DNA ii denunta pe jurnalisti ai Antenei 3 pentru ca ar fi acuzat-o, pe post, de musamalizarea anchetei in dosarul lui Mircea Basescu si care intre iunie 2016 si ianuarie 2017 s-a aflat pe rolul Curtii de Apel Pitesti a fost stamutat prin decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a fost scos de pe rolul instantei pitestene in 19 ianuarie, fiind pentru a doua oara cand instanta suprema a decis stramutarea procesului.

In 21 aprilie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie decisese stramutarea acestui dosar de la Curtea de Apel Bucuresti, unde era inregistrat din 29 decembrie 2015 si avusese primul termen in 23 martie 2016. Cererea de stramutare a fost formulata de catre Mugur Ciuvica, Bianca Grigore, Razvan Savaliuc, Mihai Gadea, Radu Tudor si SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat in judecata, in nume personal, dupa afirmatiile facute pe postul deteleviziune in legatura cu dosarul "Bercea - Mircea Basescu". Dosarul trimis la Curtea de Apel Pitesti a fost inregistrat in 3 mai 2016, iar primul termen de judecata dupa stramutare a fost stabilit in 8 iunie 2016.

In 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucuresti a decis ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, sa primeasca 250.000 de lei daune morale, in dosarul in care a dat in judecata Antena 3, cerand despagubiri de un milion de lei, pentru acuzatiile de musamalizare a anchetei in dosarul lui Mircea Basescu.

Tribunalul Bucuresti a admis in parte actiunea Laurei Codruta Kovesi si a obligat in solidar Antena 3 si pe Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Bianca Nae, RaduTudor si Razvan Savaliuc sa-i plateasca procurorului-sef al DNA 250.000 de lei.

Actiunea a fost depusa de catre Codruta Kovesi, in nume personal, in februarie 2015, la Tribunalul Bucuresti si are ca obiect daune morale "pentru afirmatii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus ograva atingere demnitatii umane".

Raportul MCV vorbeste despre atacurile presei la adresa Justitiei si procesul lui Kovesi cu Antena 3

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proces Kovesi Antena 3, #Curtea Apel Ploiesti , #DNA