Ce spune Codruta Kovesi despre judecatorul Mustata si procesul lui Voiculescu

Luni, 11 August 2014, ora 12:42
9488 citiri
Ce spune Codruta Kovesi despre judecatorul Mustata si procesul lui Voiculescu
Foto: Adevarul

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca judecatorul Stan Mustata, trimis in judecata, a tergiversat dosarul ICA al lui Dan Voiculescu. Sefa DNA apreciaza faptul ca magistratul nu a mai judecat acest dosar.

"Cred ca a fost important ca un judecator suspectat de fapte de coruptie nu a mai judecat acest dosar, judecatorul Stan Mustata fiind arestat. Acest judecator a tergiversat dosarul.

Dosarul care a fost deschis pe numele lui Mustata nu a avut legatura cu modul in care era judecat dosarul lui Voiculescu. Chiar daca la un moment dat in interceptari acesta s-a antepronuntat spunand ca va amana dosarul", a spus Kovesi, luni, la Adevarul Live.

Kovesi: Antena 3 nu a fost confiscata de DNA

Aceasta sustine ca au existat multe momente care au influentat cursul procesului lui Dan Voiculescu, "inclusiv acele demisii pentru a muta dosarul de la o instanta la alta".

"Un element important a fost si dosarul judecatorului Mustata. La fel si intrarea in vigoare a noilor Coduri care au dus la terminarea mai rapida a dosarului. Nu cred ca cei doi judecatori au finalizat dosarul ca asa au vrut ei, ci pentru ca asa spun noile coduri penale", a mai afirmat procurorul sef al DNA.

Nu in ultimul rand, Kovesi a subliniat ca, in luna decembrie, "exista riscul" ca unele dintre faptele pentru care era acuzat Voiculescu sa se prescrie.

Voiculescu, condamnat Un deceniu dupa gratii, sediile Grivco si Antena 3 - confiscate

Dan Voiculescu a fost condamnat vineri la 10 ani de inchisoare cu executare, in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare. Totodata, judecatorii au decis sa-i confiste lui Dan Voiculescu mai multe terenuri, dar si imobilul in care se afla postul Antena 3 si sediul Grivco.

Judecatorul Stan Mustata, arestat preventiv (Video)

Judecatorul Stan Mustata si grefiera sa, trimisi in judecata

Judecatorul Stan Mustata a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la sfarsitul lunii aprilie, in dosarul de mita in schimbul unor solutii favorabile in dosare. Ulterior, pe 26 mai, a fost trimis in judecata.

Magistratul e acuzat de procurorii DNA ca ar fi cerut mita de la mai multe persoane condamnate sau inculpate, pentru a le rezolva favorabil situatia in instanta, ultima suma ceruta in luna aprilie fiind de 30.000 de euro.

Stan Mustata urma sa judece un nou termen la Curtea de Apel in dosarul ICA.

In plus, surse judiciare au declarat ca la dosarul lui Mustata exista probe si interceptari care arata ca acesta ar fi luat mita pentru solutionarea favorabila a 6 dosare, intre care si cel al lui Mihai Stoica, dar si dosarul ICA.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Kovesi Stan Mustata dosar ICA, #Stan Mustata dosar Voiculescu, #Kovesi dosar ICA Voiculescu , #DNA