Bilant 2015: DNA are cele mai bune rezultate de la infiintare. Mita de 431 milioane de euro intr-un an

Joi, 25 Februarie 2016, ora 12:40
13216 citiri
Bilant 2015: DNA are cele mai bune rezultate de la infiintare. Mita de 431 milioane de euro intr-un an
Foto: captura video privesc.eu

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a prezentat joi raportul anual al institutiei pe anul trecut, la eveniment participand presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos.

Statisticile impresionante prezentate in cadrul bilantului DNA i-au determinat pe cei care au luat cuvantul sa sublinieze rezultatele excelente obtinute de procurorii anticoruptie in anul care s-a incheiat.

De asemenea, aproape toti vorbitorii au subliniat importanta preventiei in lupta impotriva coruptiei, dar mai ales necesitatea ca hotararile judecatoresti sa fie puse in aplicare in intregime si sumele enorme rezultate ca urmare a savarsirii infractiunilor de coruptie sa fie recuperate de stat.

Laura Codruta Kovesi isi incheie mandatul in luna mai, ea preluand conducerea DNA in data de 16 mai 2013. Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat ca o va propune pe Kovesi pentru reinvestire pentru inca un mandat de trei ani.

Ministrul Justitiei vrea un nou mandat pentru Kovesi: Sa nu fim ipocriti si sa ne jucam de-a procedura (Video)

Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE text:

12:42 - Laura Codruta Kovesi le multumeste celor care au luat cuvantul pentru mesajele de incurajare si sprijin, dar si celor care au adus critici, subliniind ca ajuta DNA sa isi imbunatateasca activitatea.

"Poate ca trebuie sa explicam mai bine ce facem. Mesajele de azi au fost suficient de clare, de sustinere si continuare a ceea ce trebuie sa facem. E timpul sa ne intoarcem la activitatile noastre curente. Multumim!", a incheiat procurorul sef al DNA, in aplauzele celor prezenti.

12:40 - Ia cuvantul Bogdan Licu, procuror general adjunct.

- Va felicit pentru activitatea extraordinara.

- Increderea cetatenilor in institutiile care lupta impotriva coruptiei este la cote fara precedent. DNA se detaseaza vizibil.

- "Coruptia ucide!" este sloganul care a sintetizat perfect ce s-a intamplat in noaptea tragica, a trezit mentalitati. DNA a actionat intr-un ritm sustinut si performant in combaterea flagelului anticoruptie.

- Coruptia genereaza consecinte deosebit de grave la nivelul intregii societati.

- Urmeaza un an mai complicat decat altii, e nevoie de normalitate - profesionalism, echilibru, determinare.

- Va urez succes!

12:33 - Ia cuvantul directorul SRI, Eduard Hellvig.

- Va transmit salutul si aprecierile tuturor colegilor mei.

- SRI e un membru al echipei care lupta impotriva coruptiei.

- Suportul masiv al opiniei publice se afla pe un trend ascendent.

- Lupta impotriva coruptiei reprezinta o prioritate de ordin strategic. Coruptia risca sa afecteze performanta institutiilor publice, competitivitatea economica, coeziunea sociala.

- Ii asigur pe cei din structurile teritoriale ale DNA ca la nivelul central acordam atentie si colaborarii la nivel teritorial.

- DNA e una din institutiile care contribuie la speranta ca Romania poate oferi sansa prosperitatii la ea acasa. In statul roman, coruptia nu mai e acceptata.

- Se impune, pe langa perfectionarea instrumentelor punitive, o intensificare a actiunilor de preventie.

- Sper sa avem o colaborare cel putin la fel de buna ca pana acum.

12:28 - Ia cuvantul ministrul de Interne, Petre Toba.

- Multumesc pentru invitatia de a participa, e o onoare pentru mine.

- DNA a obtinut in 2015 cele mai bune rezultate de la infiintare. Nimic nu se compara cu confirmarea venita de la cetateni: DNA e in topul institutiilor in care cetateanul are incredere.

- Activitatea DNA a fost apreciata in raportul MCV.

- Lupta anticoruptie e rezultatul unei munci in echipa, alaturi de procurorii DNA isi aduc contributia toate institutiile cu atributii in domeniu.

- MAI e una dintre institutiile care sprijina activ munca dvs. Acest suport se manifesta prin Politia Romana, Politia de Frontiera, Jandarmerie, DIPI.

- Va felicit pentru activitatea desfasurata si rezultatele obtinute. Va asigur de tot sprijinul, suportul si respectul MAI.

12:20 - Ia cuvantul presedintele CSM, Mircea Aron.

- Nu e extraordinar sa aplici legea cand esti investit cu atributii, nu e senzational sa fii impartial, nu e o fapta eroica sa condamni un infractor, e o datorie. Ceea ce se apreciaza ca fiind exceptional in activitatea DNA intr-un stat consolidat inseamna normalitate. Sa demitizam institutii, in Romania dispare cultura normalitatii. E prea mult senzational in Romania.

- Ca magistrat si ca presedinte CSM, spun ca in Romania justitia e regula, nu exceptie, procurorii DNA nu sunt importati, sunt scoliti in Romania. Experienta lor s-a dezvoltat in sistemul judiciar romanesc, raportarea la standarde e regula, nu exceptia.

- Raportul evidentiaza activitatea, dar si dimensiunea ingrijoratoare a fenomenului coruptiei in Romania.

- DNA e institutie de aplicare a legii, structura de investigare a faptelor de coruptie.

- Desi lupta anticoruptie a fost declarata ca prioritate inca din periaoda de preaderare, numerosi demnitari au subevaluat seriozitatea instituiilor care lupta impotriva coruptiei.

- Desi numarul de magistrati condamnati pentru coruptie a scazut, zona ramane marcata de condamnarea unor procurori, cifrele sunt in raport.

- Urmau in consemnari o serie de critici si observatii, n-o sa mai fac asta, ar fi nepoliticos sa o fac in fata gazdei, o sa fie subiect in sedinta sectiei de procurori a CSM, care are sarcina sa propuna "de mai bine". Ma voi implica si voi incerca sa fac ca lucrurile sa fie mai bune dacat ati constatat dvs azi.

- Va invit sa va raportati la justitie ca la normalitate, restul va veni de la sine. Va asigur de sprijinul meu.

12:08 - Ia cuvantul ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

- Cand s-a infiintat PNA, aproape nimic nu anunta eficienta pe care aceasta structura urma sa o atinga. Cazurile erau irelevante.

- Astazi DNA contribuie la daramarea mitului urban ca in Romania nu e posibila combaterea coruptiei. Ultimul raport MCV noteaza o crestere semnificativa a numarului de sesizari din partea populatiei. DNA depaseste astazi cota de incredere a multor institutii.

- DNA a aratat ca dosarele penale nu se instrumenteaza in functie de o agenda politica si ca, mai devreme sau mai tarziu, bratul legii e ferm.

- Sunteti supusi la presiuni, din partea mediului politic, a mijloacelor de informare in masa, a celor care intocmesc rapoarte. Nu sunteti singuri in aceasta lupta.

- Executivul poate contribui prin cadru legislativ stabil, asigurarea de resurse umane si financiare si un management competent.

- Inteleg sa promovez o corectare a Codurilor, in urma deciziilor CCR.

- MJ mai poate contribui cu garantarea finalitatii procesului penal, care sa permita si recuperarea prejudiciilor si valorificarea bunurilor. ANABD va fi operationala la finalul primului semestru, va primi toate resursele necesare pentru inghetarea averilor din marea coruptie, de jumatate de miliard de euro.

- Avem nevoie de ANAF sa se asigure ca recupereaza in intregime banii, conform deciziilor definitive, avem nevoie de o corecta implementare a directivei europene care priveste confiscarea extinsa.

- Sa completam combaterea coruptiei cu combaterea saraciei. Coruptia saraceste, statul e capturat de actori privati.

- Trebuie sa ne asiguram ca DNA are un cadru institutional stabil, in care performanta e recunoscuta. Imi asum functia si aplic dispozitiile legii prin reinvestirea procurorului sef al DNA.

- Cifrele din raport sunt elocvente, rapoartele si increderea cetatenilor confirma rezultatele DNA. Va multumesc ca ministru si ca cetatean.

11:42 - Ia cuvantul Livia Stanciu, presedintele ICCJ, care vorbeste liber.

- Am raspuns cu mare placere invitatiei de a participa si in acest an la bilantul DNA, constituind pentru mine o onoare sa reprezint instanta suprema.

- Prezentarea raportului de activitate este un moment de importanta deosebita in viata institutionala a oricarui organism public, care isi desfasoara activitatea in interiorul unei societati democratice. Bilantul DNA reprezinta o importanta majora nu doar pentru sistemul de justitie.

- Raportul reflecta rezultatele pe care le asteapta intreaga societate romaneasca. E bine ca se intampla asa.

- Consider ca este firesc sa incep interventia mea prin a va adresa dvs, celor care alcatuiesc corpul profesional al DNA, cele mai sincere si calde felicitari din partea instantei supreme pentru activitatile pe care le-ati obtinut si in 2015, pentru ca deja credem ca putem vorbi despre o traditie in munca pe care v-ati asumat-o, de a lupta in linia intai impotriva acestui flagel al coruptiei.

- Remarc cateva cifre impresionante ce ne ofera tuturor celor care analizam cu buna credinta o imagine mai mult decat clara, obiectiva a dimensiunii si complexitatii activitatii pe care ati desfasurat-o. Ele reflecta o crestere impresionanta a numarului cauzelor instrumentate, cu peste 20% mai multe, o crestere considerabila a numarului cauzelor in care au fost trimise in judecata persoane cercetate pentru coruptie ori in care au fost incheiate acorduri de vinovatie.

- Pe cat de meritorie e activitatea DNA, dar sunt ingrijorata de mentinerea la un nivel destul de ridicat a formelor de manifestre a coruptiei in tara noastra. Anul trecut pe lista DNA au fost de la ministri, primari, oameni de sport, profesori... Si anul acesta regasim o lista cel putin la fel de lunga ce contine o insiruire tot atat de vasta a calitatilor celor care au savarsit fapte de coruptie si au fost condamnati.

- Am retinut o cifra - 973 de inculpati condamnati. Lupta anticoruptie nu va fi niciodata completa daca nu va fi insotita in egala masura de actiuni concrete de prevenire a acestui fenomen si de actiuni extrem de ferme de punere in executare a hotararilor definitive de condamnare.

- Strategia anticoruptie 2016-2020 trebuie sa identifice mecanisme si practici prin care autoritatile, in mediul de afaceri, fenomenul coruptiei sa fie descurajat si impiedicat sa se mai produca.

- Vreau sa imi exprim public profunda ingrijorare asupra riscului pe care ni-l asumam ca societate de a lasa ca eforturile uriase care au fost facute in ultimii ani de sistemul judiciar in lupta impotriva coruptiei sa isi diminueze efectele prin afectarea unei lipse de intransigenta a noastra si a celor cu atributii in punerea in executare efectiva a masurilor punitive dispuse prin hotararile judecatoresti, indiferent ca vizeaza latura penala sau civila a cauzei. Se manifesta si sa nu ne facem ca nu o observam.

- Se manifesta prin usurinta cu care persoane condamnate la inchisoare pentru fapte de coruptie beneficiaza de reduceri de pedeapsa, uneori mult prea mari de pedeapsa, ca urmare a scrierii unor lucrari al caror caracter stiintific este cel putin indoielnica. Britanicii scriau despre noi ca ele reprezinta realizari uimitoare pentru orice om. "Productivitatea" din penitenciarele noastre nu e fondata pe zelul academic. Asistam, se spunea, la o academie a infractorilor. Ne place sa se spuna asta despre noi ca stat? Infractorii folosesc prevederile legale care statueaza ca se scad 30 de zile din durata pedepsei. In mai putin de 2 ani, s-au scris 440 de lucrari de 220 de condamnati definitiv. Nu ar trebui sa ne punem intrebari? In Romania exista campioni in fata carora ar trebui sa se incline si Balzac.

- Fenomenul coruptiei este una dintre cele mai perfide forme de manifestare a raului social. Daca infractiunile obisnuite au "chip", se concretizeaza prin acte materiale vizibile, nu acelasi lucru se poate spune despre faptele de coruptie, care sunt invizibile de cele mai multe ori si foarte dificil de probat. Consecintele acestor fapte, in timp, se propaga insidios. Coruptii si corupatorii fac eforturi uriase pentru a disimula, pentru a se erija in victime, incercand sa transforme in ochii publicului neavizat actiunile justitiei pentru intronarea legalitatii, in actiuni presupus abuzive.

- Nu trebuie sa ramanem nepasatori, sa nu ne fie teama, sa luam pozitie cand constatam ca sunt stigmatizati public nejustificat colegi procurori sau judecatori. Sa nu-i lasam niciodata singuri, sa venim in sprijinul lor. Increderea e piatra de temelie pe care se bazeaza fundamentele unei societati democratice si un sistem judiciar.

- Lupta impotriva coruptiei trebuie sa insemne o atitudine intransigenta a fiecaruia dintre noi.

11:35 - Ia cuvantul premierul Dacian Ciolos.

- In ultimii ani ne-am confruntat cu provocari. Am asistat la captura statului prin intermediul clientelismului si coruptiei. Coruptia a afectat activitea statului si increderea cetatenilor.

- A devenit clar ca nimeni nu e scutit de respectarea legii si ca incalcarea ei se pedepseste.

- Raportul MCV noteaza o crestere a numarului de sesizari din partea populatiei. Cresterea increderii e posibila numai printr-o colaborare intre Parlament, Guvern si sistemul judiciar pentru a reseta modul de a face politica si afaceri in Romania.

- E important ca in perioada urmatoare Romania sa dedice mai multe resurse pentru prevenirea coruptiei. Tinerii de astazi vor innoi clasa politica si administratia publica.

- Aceste obiective nu pot fi atinse daca sectorul public e afectat de clientelism si coruptie. Asanarea societatii si increderea in stat vor aparea cand vom fi in masura sa prevenim coruptia, nu doar sa o combatem.

- Teama de a asuma decizii, de multe ori de frica DNA, poate veni si din lipsa de claritate a legislatiei, aici avem de a face si cu o responsabilitate a Legislativului.

- Luam masuri pentru ameliorarea activitatii de recuperare a prejudiciilor. In iunie, Agentia pentru administrarea bunurilor disponibilizate va fi operationala, care va veni in sprijinul masurilor de inghetare a averilor provenite din coruptie, care s-au ridicat anul trecut la 452 de milioane de euro.

- Salut eficienta si performanta DNA, precum si increderea cetatenilor. Faptul ca DNA a obtinut o rata a condamnarilor la 90% si reducerea achitarilor de la 10 la 7% indica soliditatea activitatii dvs.

- Reducerea coruptiei si insanatosirea societatii nu tin doar de DNA, ci de asumarea noastra, la varf si in societate a profesionalismului ca valoare si atitudine.

11:25 - Ia cuvantul presedintele Klaus Iohannis.

- Va felicit pentru bilantul activitatii din 2015. Prin prezenta mea, doresc sa dau inca o data un semnal puternic pentru sprijinirea luptei anticoruptie, intarirea statului de drept si Justitiei.

- Sunteti un model de institutie functionala si ati creat un standard de performanta. Ati castigat aprecierea cetatenilor care isi doresc sa traiasca intr-o tara fara coruptie, in care institutiile sunt realmente in serviciul oamenilor.

- Rezultatele dvs, apreciate si dincolo de granite, sunt o garantie ca consolidarea statului de drept se afla pe drumul cel bun.

- Am convingerea ca vom reusi sa fim din ce in ce mai puternici, conform principiului constitutional "nimeni nu e mai presus de lege".

- Remarc mentinerea stabilitatii cadrului legislativ si ca s-au evitat pericole precum amnistia si gratierea sau modificari intempestive la Codurile Penal si de Procedura Penala.

- Imunitatea parlamentara sa nu se transforme in piedica pentru Justitie.

- Nu putem permite ca persoane care s-au imbogatit prin incalcarea legii sa se bucure de foloasele necuvenite. Avem nevoie de actiune coerenta din partea autoritatilor, trebuie operationalizate institutiile care sa recupereze prejudiciile.

- Anul trecut au fost trimise in judecata 497 de persoane cu functii de conducere din care 32 demnitari, ceea ce ne arata ca flagelul coruptiei continua sa afecteze societatea noastra. Lupta impotriva coruptiei nu numai ca nu s-a incheiat, dar trebuie sa continue cu motoarele turate la maximum, DNA sa detina un rol central.

- E nevoie de educatie si prevenire. Lupta anticoruptie trebuie sa capete o componenta educativa.

- Rezultatele DNA sunt din ce in ce mai bune. Bilantul pe 2015 e o noua dovada, dar activitatea DNA are si un alt efect, care se resimte si se va resimti pe termen lung, la nivel profund: a inceput sa schimbe societatea la nivel de mentalitati si practici, sa schimbe modul de functionare a autoritatilor publice si a elitelor. Legea e aceeasi pentru toti.

- Veti avea in mine un partener. Am convingerea ca veti continua eforturile, astfel incat cetatenii sa aiba sentimentul ca traiesc intr-o Romanie sigura si dreapta. Va urez succes!

11:05 - Ia cuvantul Laura Codruta Kovesi, care anunta ca la bilant participa procurori, specialisti, dar si invitati din partea instituriilor cu care colaboreaza DNA.

"In analiza de anul trecut am prezentat cele mai mari cifre de la infiintare, acum sunt si mai mari. Au fost trimisi in judecata peste 1.200 de inculpati pentru fapte de coruptie la nivel inalt si mediu, de 5 ori mai multi parlamentari decat acum 2 ani. Sunt cele mai mari cifre. Institutia functioneaza curajos, ferm si eficient. Ne obliga sa lansam o discutie despre prevenirea si combaterea coruptiei", a punctat Kovesi.

- Coruptia are efecte dramatice. Mecanismele se repeta. Exista sectoare in domeniul achizitiilor publice in care coruptia e generalizata.

- Faptele de coruptie au efecte asupra noastra a tuturor. Cetatenii sunt afectati de calitatea drumurilor cand receptia se face primind mita.

- In dosarele trimise in judecata, banii dati mita au fost de 431 milioane de euro, suma comparabila cu bugetul prevazut pentru cofinantarea autostrazilor in perioada 2016-2018.

- Este necesara o colaborare intre institutii pentru prevenirea coruptiei.

- Exista institutii publice in care coruptia creste in fiecare an. Peste 100 de primari si presedinti de CJ au fost trimisi in judecata.

- Recuperarea produselor infractiunilor a fost o componenta importanta in 2015. A crescut gradul de recuperare a produselor infractiunilor, au fost luate masuri asiguratorii de aproape jumatate de miliard de euro. De multe ori sunt implicate persoane care beneficiaza de complicitatea autoritatilor publice.

- Niciun infractor nu trebuie sa se simta in siguranta, indiferent unde si-a ascuns banii. Statul roman are de recuperat aproape 200 de milioane euro, suma care va trebui sa intre in bugetul statului. E important ca hotararile judecatoresti definitive sa fie executate efectiv. Aceste sume apartin bugetului de stat.

- Activitatea DNA s-a desfasurat de catre 33 de procurori care au 14.700 participari in sedintele de judecata.

- Procentul de achitari a scazut la 7,33%. Cauzele judecate in mai putin de un an au crescut cu peste 60%.

- ICCJ este reperul de jurisprudenta in functie de care ne orientam practica. Justitia depune un efort urias pentru investigarea cauzelor de coruptie.

- Unii condamnati nu executa integral pedeapsa, altii sunt eliberati conditionat fara a recupera prejudiciul sau folosind tertipuri, Astfel de situatii duc la pierderea autoritatii.

- Justitia este un serviciu public, iar de multe ori functionam sub cereri sociale foarte mari. Nivelul de asteptare privind activitatea DNA a devenit foarte ridicat, uneori oamenii vor sa rezolvam si probleme care nu ne intra in atributii. Actiunile noastre pot avea efect durabil doar daca sunt desfasurate actiuni de preventie si de alte institutii ale statului.

- Numarul dosarelor de solutionat a ajuns la peste 11.000, dublu fata de acum 5 ani. Activitatea de urmrire penala a fost desfasurata de 97 de procurori,

- Avem de solutionat un numar dublu fata de cat putem intr-un an. O solutie ar fi cresterea numarului de politisti. Schimbarea trebuie realizata prin strategii serioase de prevenire a coruptiei.

- E necesara o interventie legislativa, dar sa nu afecteze activitatea procurorilor. Trebuie sa fim consultati. A fost vitala interventia societatii civile cand s-a incercat restrangerea competentelor.

- Peste 86 % din dosarele de anul trecut sunt bazate pe sesizari de la institutii sau persoane.

- DNA se bucura de incredere de peste 61%, cel mai mare din sistemul judiciar.

- Activitatea DNA a fost apreciata de CE.

- Le multumesc institutiilor partenere.Multumesc ambasadelor pentru sprijinul in realizarea programelor internationale, a cererilor de asistenta si suportul constant.

- Anul viitor vizam coruptia in achizitii publice, in special in sanatate si infrastructura, fraudele cu fonduri europene si confiscarea extinsa.

- Procurorilor, politistilor, specialistilor, grafierilor, multumesc adjunctilor si consilierilor pentru implicarea in toate proiectele propuse. Dragi colegi va multumesc pentru efortul continuu, solidaritatea si curajul cu care ati lucrat. Am trecut impreuna un an greu, in care, datorita anchetelor noastre am fost atacti in mod constant. Se incearca modificarea procedurilor de investigare.

- Munca noastra i-a nelinistit pe cei care se credeau de neatins, care credeau ca functia e o garantie a intangibilitatii. Noi am continuat, am avut alaturi de noi cel mai important aliat - cetatenii romani. Sunt mii si mii de oameni alaturi de noi, sunt acei oameni cinstiti, care vor o societate corecta, care in urma cu cateva luni au strigat in strada "Coruptia ucide!".

- Trebuie sa ramanem implicat, sa avem o Romanie fara coruptie. Pentru asta, toti cei din aceasta sala va trebui sa ne dorim acest lucru.

11:02 - Printre cei prezenti la prezidiu se afla presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, ministrul Justitiei, Raluca Pruna, procurorul general interimar, Bogdan Licu, directorul SRI, Eduard Hellvig, si presedintele CSM, Mircea Aron.

11:00 - Presedintele Klaus Iohannis a ajuns. Cei prezenti in sala au fost rugati sa inchida telefoanele.

Un an bogat si plin de premiere

Anul 2015 a fost unul bogat pentru procurorii anticoruptie, care au inregistrat o serie de premiere, printre care anchetarea si trimiterea in judecata a unui premier in functie (Victor Ponta) sau retinerea si arestarea preventiva a unui ministru in functie (Darius Valcov) si a primarului Capitalei (Sorin Oprescu).

Tot anul trecut s-a inregistrat cel mai mare numar de demnitari trimisi in judecata, precum si retinerea a trei dintre primarii de sector: Marian Vanghelie (sectorul 5), Andrei Chiliman (sectorul 1) si Cristian Popescu Piedone (sectorul 4).

DNA da raportul pe anul trecut in fata lui Iohannis si Ciolos

"Intre persoanele trimise in judecata pana la data de 30 noiembrie (11 luni ale anului 2015) figureaza patru persoane care au detinut functia de ministru, 20 actuali sau fosti membri ai Parlamentului, 24 de persoane cu functie de autoritate la nivel local (14 primari de municipii, noua presedinti de consilii judetene si un prefect), precum si o persoana care, la data trimiterii in judecata, detinea functia de prim-ministru.

Au existat situatii in care aceeasi persoana, avand una din functiile sus mentionate, a fost trimisa in judecata in dosare diferite. Din estimarile preliminare, comparativ cu anii precedenti, reiese ca este cel mai mare numar de demnitari trimisi in judecata in decursul unui an. Potrivit estimarilor aferente celor 11 luni ale acestui an, rata de condamnare in dosarele DNA se mentine la nivelul de 90%, ceea ce arata calitatea probatiunii pe care se construiesc cauzele penale, precum si profesionalismul procurorilor care lucreaza la DNA", se arata intr-un comunicat al DNA.

Kovesi face bilantul DNA: In 2014, cel mai mare numar de demnitari de rang inalt investigati (Video)

Kovesi a prezentat bilantul DNA pe 2013: Peste 7.900 de cauze rezolvate, 1.000 de inculpati trimisi in judecata

Bilantul DNA din 2013: Peste 4.000 de dosare. Fosti ministri, parlamentari, presedinti de CJ

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Kovesi Ciolos Iohannis bilant DNA, #bilant DNA 2015 , #DNA
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
La acest bilant prticipa si tov. colonel Ioana Ene?