DNA nu se va opri - Kovesi: Daca trebuie sa arestam o mie de persoane, le arestam

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 20:25
4417 citiri
DNA nu se va opri - Kovesi: Daca trebuie sa arestam o mie de persoane, le arestam
Foto: B1 Tv/Arhiva

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat miercuri ca procurorii isi vor continua activitatea si daca trebuie sa fie arestate o mie de persoane, o vor face atat timp cat acestea incalca legea.

"O sa va spun astazi (...) foarte clar ca procurorii din DNA nu se vor opri, isi vor continua activitatea si daca trebuie sa arestam o mie de persoane, o sa arestam o mie de persoane cata vreme acele persoane incalca legea", a afirmat Kovesi la Radio Romania Actualitati.

Kovesi: Unii primesc mai usor vestea ca vor fi arestati decat ca li s-a pus sechestru pe avere

Ea a sustinut ca este mai mult o ingrijorare pe care si-o exprima anumite persoane cercetate de DNA sau persoane care le sprijina pe cele anchetate, dar, cel putin din punctul de vedere statistic, nu este o crestere spectaculoasa a numarului de inculpati arestati sau trimisi in judecata.

"Da, sunt usoare cresteri fata de anul trecut, dar acest lucru nu trebuie sa ne faca sa ajungem la o abordare de genul 'gata, am arestat prea mult, ar trebui sa nu mai arestam'. Nu, oamenii mai trebuie sa fure in Romania, hai sa-i lasam sa fure. Nu, nu veti auzi, cel putin din partea mea si a niciunui procuror din DNA, indiferent ca se dubleaza indicatorii statistici sau nu, nu veti auzi aceasta abordare", a afirmat sefa DNA.

Pe de alta parte, Kovesi a spus ca nu stie daca Romania este "tara procurorilor sau nu", doar ca atat timp cat vor fi persoane in functii importante care continua sa ia mita sau sa-si incalce atributiile de serviciu, procurorii DNA sunt obligati sa le investigheze.

Referitor la afirmatiile la adresa DNA potrivit carora ar lasa tara fara oameni de afaceri, politicieni, primari, sefi de consilii judetene, Kovesi a sustinut ca procurorii anticoruptie sunt imuni.

Basescu, inculpat sau suspect in vreun dosar DNA? Ce spune Kovesi

Are Victor Ponta dosar la DNA? Ce spune Codruta Kovesi (Video)

"Suntem imuni la astfel de afirmatii, dar pot sa va zic doar un singur lucru: in activitatea pe care noi o avem am avut foarte multe cazuri prin care am prevenit producerea unor prejudicii importante pentru bugetul de stat. (...) Vad de foarte multe ori in spatiul public ca se plang unele persoane ca nu mai pot semna de frica DNA. Cred ca, cel putin din partea unui conducator de institutie, acest lucru poate fi si extrem de periculos, acest lucru arata ca nu ai incredere in propriii angajati, nu ai incredere in sistemul de sub tine.

Atunci cand trebuie sa semnezi, spre exemplu, un contract, nu doar conducatorul de institutie semneaza acel contract, ci el trece pe la mai multe departamente. Si atunci, o sustinere de genul 'mi-e frica sa semnez ca ma ia DNA' pare ca nu ai incredere in oamenii cu care lucrezi, pare ca nu toti oamenii din institutie sunt cinstiti, dimpotriva, toti sunt necinstiti, si cred ca un om cinstit nu trebuie sa-si faca probleme atunci cand semneaza documente", a subliniat ea.

Kovesi a adaugat ca a vazut si pozitii potrivit carora sunt speriati investitorii sau mediul privat de afaceri.

"Sunt foarte multi oameni de afaceri care ne felicita pentru ceea ce facem, pentru ca toti isi doresc un mediu concurential corect, transparent, toti vor sa stie ca atunci cand participa la o licitatie, castiga contractul sau pierd un contract concurand in mod corect cu ceilalti", a declarat sefa DNA.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Kovesi arestari DNA, #Kovesi dosare DNA , #DNA