Kovesi, despre dosarele EADS si Microsoft - cand vor fi finalizate (Video)

Duminica, 17 Mai 2015, ora 12:43
6318 citiri
Kovesi, despre dosarele EADS si Microsoft - cand vor fi finalizate (Video)
Foto: ProTv

Directia Nationala Anticoruptie continua lucrarile in dosarele Microsoft si EADS, avand loc audieri periodic, a declarat sefa institutiei, Laura Codruta Kovesi.

"Se lucreaza in continuare, se administreaza probe, avem audieri aproape saptamanal, avem comisii rogatorii in curs. Se lucreaza, pentru anumite persoane dosarul a fost finalizat, s-a trimis la instanta de judecata, sper ca in curand sa finalizam o parte din acest dosar. Sunt foarte multe cereri de probatiune formulate de avocatii persoanelor cercetate", a declarat Kovesi despre dosarul Microsoft, duminica, la ProTv.

Intrebata daca vor aparea nume noi in dosar, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a spus ca este posibil.

"Este posibil. Nu fac eu ancheta, procurorul de caz are obligatia sa verifice toate informatiile care apar. Daca vor aparea nume noi, va asigur ca o sa aflati", a spus Kovesi.

In ceea ce priveste dosarul EADS, sefa DNA a declarat ca pana acum au fost audiate sute de persoane.

"Se lucreaza ritmic, avem audieri, cereri de asistenta judiciara internationale, sunt foarte multe comisii rogatorii, sunt foarte multe audieri, se verifica documente, dar in ambele dosare nu vorbim de un singur act material, ci de suspiciunea comiterii unor acte pe perioade foarte lungi de timp, 7-8 ani, si trebuie verificat fiecare segment. Verificam multe contracte, prelungirea lor, acte aditionale. Nu e un dosar pe care sa-l poti solutiona in 3 luni. Si activitatea infractionala e extrem de ampla, implica foarte multe persoane, responsabilitati, documente care trebuie studiate, probe. Sunt sute de persoane audiate pana in prezent. Faptul ca nu facem publica fiecare etapa nu inseamna ca nu se lucreaza", a precizat Laura Codruta Kovesi.

Ea a mai spus ca DNA colaboreaza si cu alte state in dosarul EADS, dar a precizat ca nu le poate mentiona din motive de confidentialitate.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a mai declarat ca este posibil ca o parte a anchetei in cele doua dosare se se finalizeze in acest an, dupa care dosarul sa fie disjuns, la fel cum s-a intamplat si in prezent.

"Sunt persoane fata de care urmarirea penala s-a finalizat, dosarul trimis la instanta iar restul cazului a fost disjuns. Pe masura ce procurorul finalizeaza ancheta fata de anumite persoane, trimite la instanta. Se lucreaza ritmic, in nicio zi nu se sta", a conchis Kovesi.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Laura Codruta Kovesi EADS Microsoft , #DNA