Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Kovesi, spionata de Black Cube: Mossadul a lansat o ancheta (Video)

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 20:35
7997 citiri
Kovesi, spionata de Black Cube: Mossadul a lansat o ancheta (Video)
Foto: Ziare.com

Serviciul secret iraelian, Mossad, a lansat o investigatie asupra firmei israeliene Black Cube, care ar fi spionat-o pe Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA.

Informatia este dezvaluita de surse din Tel Aviv, pentru site-ul Intelligence Online, scrie Adevarul.

Ancheta Rise Project: Sefa DNA, spionata de firma unui fost director Mossad (Video)

Cum o spionau fostii agenti Mossad pe Laura Codruta Kovesi

Sursa citata arata ca cei doi detectivi israelieni pusi sa o spioneze pe Kovesi, Ron Weiner si David Geclowicz, precum si cofondatorii Black Cube, Dan Zorella si Avi Yanus, care au fost ofiteri de informatii israelieni, ar fi suspectati de autoritatile romane ca ar fi spart contul de email al lui Kovesi.

Cei doi detectivi au reusit sa incarce pe un USB informatiile pe care le-au furat, acestia fiind arestati pe 3 aprilie, cu 3 zile inainte ca stirea sa fie facuta publica. DIICOT ii acuza pe cei doi de mai multe fapte.

Kovesi, spionata de israelieni: Prima reactie a companiei Black Cube

Incidentul are loc in contextul in care DNA il ancheteaza pe miliardarul israelian Benny Steinmetz, iar Intelligence Online mai noteaza ca ar putea fi emise mandate internationale de arestare, in ce ii priveste pe Zorella si Yanus, care sunt in continuare in Israel.

Sursa subliniaza ca, desi este improbabil ca cei doi sa fie predati de autoritatile israeliene, activitatea companiei ar avea de suferit din cauza ca cei doi cofondatori nu ar putea sa mai calatoreasca fara griji in Europa.

Kovesi, hartuita: Black Cube sustine ca angajatii sai aveau autorizatii de la cel mai inalt nivel

Kovesi, spionata de israelieni: Prima reactie de la Cotroceni - stia sau nu Iohannis de Black Cube?

In schimb, Black Cube a anuntat ca cei doi angajati aveau autorizatii de la cel mai inalt nivel pentru activitatile lor in tara noastra si a negat acuzatiile, sustinand ca acestia adunau informatii despre fapte de coruptie petrecute in Romania la nivel inalt.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mossad ancheta Black Cube, #Black Cube spionat Kovesi, #Kovesi spionata israelieni , #DNA