Kovesi, spionata de fosti agenti Mossad: Reactia sefei DNA (Video)

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 11:13
6232 citiri
Kovesi, spionata de fosti agenti Mossad: Reactia sefei DNA (Video)
Foto: B1 Tv/imagini Arhiva

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticorutie, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca presiunile fostilor agenti Mossad au reprezentat "o incercare nereusita de intimidare" si in prezent se fac investigatii intr-un dosar aflat pe rolul unei alte unitati de parchet.

"Este un dosar in curs la alta unitate de parchet, in care nu am calitate. A fost o incercare nereusita de intimidare", a declarat pentru Mediafax Laura Codruta Kovesi.

Jurnalistii de la Rise Project au dezaluit marti noapte ca patru cetateni israelieni sunt anchetati de DIICOT pentru spionarea comunicatiilor si tentative de compromitere a Laurei Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA.

Ancheta Rise Project: Sefa DNA, spionata de firma unui fost director Mossad (Video)

Doi dintre suspecti, Dan Zorella si Avi Yanus, fosti ofiteri de informatii, sunt co-fondatori si directori executivi ai firmei israeliene de investigatii private Black Cube, companie in care a activat Meir Dagan - fost director Mossad (spionajul israelian) in perioada 2002-2011.

Potrivit procurorilor, acestia impreuna cu mai multi angajati ai companiei Black Cube, printre care Ron Weiner si David Geclowicz, "au constituit un grup organizat in vederea comiterii mai multor infractiuni de hartuire si infractiuni informatice constand in efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenintator (...) precum si atacuri de tip phishing (inselatorii electronice - n.n.) in vederea sustragerii credentialelor de acces si ulterior compromiterii conturilor de posta electronica, activitati urmate de violarea secretului corespondentei, copierea si transferul fara drept al continututului acestuia".

Ultimii doi, Ron Weiner si David Geclowicz, au fost arestati deja in Romania. Weiner este cel care raspundea efectiv de partea informatica a operatiunii, sustin procurorii, in timp ce Geclowicz contacta persoane din anturajul si familia persoanei publice vizate - ambii fiind coordonati din centrala firmei pentru care lucrau. In acest caz, tinta era sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Kovesi DNA spionata Mossad, #Kovesi reactie spionata Mossad , #DNA