Kovesi, spionata de israelieni: Cine este barbatul retinut - Daniel Dragomir, fost ofiter SRI (Video)

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 12:50
8446 citiri
Kovesi, spionata de israelieni: Cine este barbatul retinut - Daniel Dragomir, fost ofiter SRI (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Barbatul retinut in dosarul Black Cube este Daniel Dragomir, au transmis procurorii DIICOT, despre care se stie ca a fost ofiter SRI.

Daniel Dragomir a fost retinut 24 de ore, fiind acuzat de:

- constituire a unui grup infractional organizat;

- instigare la acces ilegal la un sistem informatic;

- instigare la transfer neautorizat de date informatice;

- instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice;

- instigare la fals informatic, in forma continuata;

- instigare la violarea secretului corespondentei.

Procurorii sustin ca acesta a intrat in legatura cu unul dintre israelienii angajati ai firmei "Black Cube", caruia i-a spus strategia sa pentru denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea lui in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie.

DIICOT transmite ca la cererea lui Dragomir, israelianul Geclowicz David a sunat persoane apropiate Laurei Codruta Kovesi si, folosindu-se de anumite scenarii, a reusit sa-i convinga sa ii dea datele de contact ale conturilor de e-mail, informatii pe care le-a pus la dispozitia lui Weiner Ron, pentru a se continua activitatea infractionala specifica.

Surse judiciare au declarat pentru Ziare.com ca operatiunea "Black Cube" a costat aproximativ un milion de lire sterline.

Amintim ca in acest dosar doi angajati ai firmei Black Cube, Ron Weiner si David Geclowicz, au fost tinuti mai multe luni in stare de arest preventiv (din 3 aprilie pana in 22 iulie), iar apoi au fost plasati in arest la domiciliu. Pe 8 septembrie, Ron Weiner a fost plasat sub control judiciar.

Procurorii DIICOT ii acuza pe cei doi de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor si operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

De asemenea, in luna august, Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de arestare in lipsa pentru 30 de zile de la momentul introducerii in detentie pe numele lui Yossi Barkshtein, cel de-al treilea presupus spion din gruparea care o spiona pe Laura Codruta Kovesi si pe familia acesteia.

Vezi si prima reactie a companiei Black Cube in acest caz

Citeste mai multe despre acest caz:

Kovesi si familia au dat declaratii la DIICOT: Se incerca intimidarea

Kovesi, hartuita: Black Cube sustine ca angajatii sai aveau autorizatii de la cel mai inalt nivel

Kovesi, spionata de israelieni: Prima reactie de la Cotroceni - stia sau nu Iohannis de Black Cube?

Tatal lui Kovesi i-a denuntat pe spionii israelieni: Telefoane in toiul noptii la fostul sot si fratele sefei DNA (Surse)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#fost ofiter SRI Kovesi, #roman retinut Kovesi israelieni, #Kovesi spionata israelieni , #DNA