Kovesi trage un semnal de alarma - ce efecte va avea decizia CCR privind interceptarile

Vineri, 18 Martie 2016, ora 13:22
4341 citiri
Kovesi trage un semnal de alarma - ce efecte va avea decizia CCR privind interceptarile
Foto: Ziare.com

Daca OUG privind interceptarile va fi respinsa in Parlament, nu va avea de suferit doar lupta anticoruptie, ci vor fi consecinte "in absolut toate cazurile Ministerului Public", sustine procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Suntem pe drumul cel bun, daca pot sa spun asa. In acest moment, putem sa punem in aplicare mandatele de supraveghere tehnica, politistii care erau folositi pentru a instrumenta dosare penale au fost mutati o parte dintre ei la Serviciul Tehnic, pentru a reusi sa desfasuram aceste activitati.

Am primit o suplimentare de 40 de posturi, asteptam ca procedurile administrative sa se deruleze, pentru a putea incepe o procedura de selectie. Aceasta decizie din aceasta perspectiva va avea un efect asupra duratei solutionarii dosarelor.

Avem procurori care au in lucru peste o suta de dosare, unii dintre ei au ramas singuri sa lucreze in aceste dosare, pentru ca politistii sunt folositi in alte activitati", spune Laura Codruta Kovesi, la RFI Romania.

Kovesi nu renunta la lupta: Daca cineva crede ca va opri DNA, se insala amarnic

Ordonanta interceptarilor, aprobata: 4 legi modificate, DNA si DIICOT primesc personal

Intrebata ce ar trebui sa se intample cu OUG in Parlament, din perspectiva sa, Laura Codruta Kovesi a raspuns: "Daca sustinem cu adevarat lupta impotriva criminalitatii si aici nu vorbim doar de lupta impotriva coruptiei, ci vorbim de lupta impotriva criminalitatii in general, de coruptie, de crima organizata, de infractiuni de violenta, infractiuni grave de omor, lipsire de libertate, atunci ar trebui ca aceasta Ordonanta sa ramana in vigoare, cel putin din perspectiva pe care o ofera unitatilor de Parchet de a folosi infrastructura tehnica actuala, prin care se pot realiza interceptarile convorbirilor".

Kovesi, despre decizia CCR: Lupta anticoruptie va fi incetinita. Deja a fost invocata exceptia in unele dosare DNA (Video)

DNA cere 130 de posturi in plus si peste 10 milioane de euro dupa decizia CCR privind interceptarile

De asemenea, aceasta a explicat si ce s-ar intampla daca ordonanta de urgenta ar fi respinsa in Parlament.

"Daca articolul care ofera posibilitatea de a folosi Centrul National de Interceptari va fi scos din vigoare, in acel moment toate activitatile unitatilor de Parchet vor fi oprite pe segment de activitate.

Deci nu va avea de suferit doar lupta anticoruptie, cum cred unii, ci in absolut toate cazurile Ministerului Public, aceasta activitate se va opri, pentru ca nu exista nici un fel de sistem tehnic de interceptare in acest moment, pe care procurorii sa-l poata folosi, pentru a se conecta direct la operatorii de telecomunicatii", a mai declarat Kovesi.

Citeste mai multe despre Kovesi la RFI: Decizia CCR va avea un efect asupra duratei solutionarii dosarelor; trebuie o dezbatere rationala, nu emotionala, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Laura Codruta Kovesi decizie CCR, #Kovesi interceptari CCR, #Kovesi solutionare dosare CCR , #DNA