Nr 2 din Inspectia Judiciara ii da replica lui Kovesi la CSM: Respingem categoric astfel de insinuari

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 11:25
5633 citiri
Nr 2 din Inspectia Judiciara ii da replica lui Kovesi la CSM: Respingem categoric astfel de insinuari
Foto: Arhiva Ziare.com

Inspectorul-sef adjunct al Inspectiei Judiciare, Gheorghe Stan, sustine ca Laura Codruta Kovesi ar fi incercat, prin afirmatiile facute cu privire la controlul de la DNA, sa induca in mod public ideea ca inspectorii judiciari nu si-au exercitat atributiile de serviciu, special pentru a se crea premisele contestarii raportului.

"Ma intreb daca este in favoarea sistemului judiciar si a credibilitatii acestuia sa sustii in calitate de conducator de unitate de parchet (procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi - n.red.) controlata ca a avut senzatia ca s-a venit cu anumite teme care trebuie verificate.

Este destul de periculos, de neproductiv si de asemenea daunator atat sistemului judiciar, cat si societatii civile. (...) Aceeasi senzatie a avut-o doamna procuror-sef si cu privire la acel biletel pe care inspectorul judiciar a scris numere de dosare penale, sustinand ca in realitate prin acest control s-au facut si alte chestiuni exterioare verificarilor.

Ma gandesc ca prin aceste afirmatii s-a incercat sa se induca in mod public ideea ca inspectorii judiciari nu si-au exercitat atributiile de serviciu cu obiectivitate si impartialitate, senzatie care este departe de adevar. Respingem categoric astfel de insinuari.

Probabil ca aceste demersuri se subsumeaza intentiei declarate de la inceput, si anume aceea de a crea premisele contestarii raportului prin invocarea unor vicii de procedura inexistente", a declarat Gheorghe Stan, luni, in cadrul Sectiei pentru procurori a CSM.

Inspectorul-sef adjunct al Inspectiei Judiciare, Gheorghe Stan, prezinta luni in cadrul Sectiei pentru procurori a CSM punctul de vedere cu privire la raportul intocmit dupa controlul efectuat la DNA.

Pe 13 octombrie, Laura Codruta Kovesi a declarat in fata Sectiei pentru procurori ca nu exista un raport de control unic intocmit in urma controlului Inspectiei Judiciare la DNA, iar concluziile nu sunt unitare si armonizate.

Mai mult, intrebata daca pe parcursul derularii controlului Inspectiei Judiciare a avut senzatia ca acesta este lipsit de obiectivitate, avand pe langa scopul declarat si un scop "ascuns", sefa DNA a spus:

"Da, am avut aceasta senzatie, s-a venit cu teme care trebuiau verificate sau infirmate, s-a venit cu anumite zvonuri despre care au citit in presa si care trebuiau confirmate intr-un fel sau altul si da, s-a venit cu o anumita tema pentru identificarea unor dosare, a unor solutii sau a anumitor acte din dosare".

Citeste si:

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Kovesi Inspectia Judiciara, #Inspectia judiciara DNA , #DNA