Planurile lui Kovesi, daca va obtine un nou mandat la sefia DNA

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 15:40
3427 citiri
Planurile lui Kovesi, daca va obtine un nou mandat la sefia DNA
Foto: Ziare.com

Laura Codruta Kovesi isi propune, in cazul obtinerii unui nou mandat la sefia DNA, sa respinga in continuare orice actiune care vizeaza intimidarea sau discreditarea procurorilor, se arata in proiectul de management pus miercuri in dezbatere publica de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

"Atacurile din ultima perioada la adresa justitiei si presiunile la care este supus periodic sistemul judiciar din exterior reprezinta, de fapt, o masura a succesului acestuia. Voi continua sa resping orice intentii sau actiuni care aduc atingere statutului constitutional al procurorilor directiei sau care vizeaza discreditarea ori intimidarea acestei categorii profesionale", afirma Kovesi in document.

Ministrul Justitiei a facut anuntul oficial: Kovesi, in fruntea DNA pentru inca un mandat

Sefa DNA spune ca o prioritate a sa o reprezinta colaborarea institutionala cu CSM, din perspectiva statutului de garant al independentei justitiei pe care o are aceasta institutie.

"Voi continua sa formulez cereri de aparare a independentei procurorilor din DNA atunci cand vor exista atacuri sau presiuni asupra procurorilor sau activitatii directiei", se mai arata in proiectul de management.

Laura Codruta Kovesi, reinvestita la sefia DNA cu acte - Ministrul Justitiei a trimis la CSM propunerea UPDATE

Ea mai arata ca un alt obiectiv este implicarea activa in dezbaterea publica a legilor cu incidenta directa asupra activitatii procurorilor DNA, precum si actiunile pentru eliminarea prevederilor de natura sa limiteze instrumentele investigative aflate la dispozitia procurorului si sa blocheze activitatea de urmarire penala.

"In acelasi timp, voi continua propunerile de completare a legislatiei, mai ales ca unele prevederi neconstitutionale au creat in unele situatii un vid legislativ, de natura sa genereze incertitudine juridica si practica neunitara", subliniaza Kovesi adaugand ca o atentie sporita va acorda si colaborarii cu instantele de judecata, pentru identificarea solutiilor de practica judiciara si pentru unificarea procedurilor.

Basescu: In Romania, la ora actuala, sunt doua femei extrem de puternice - Kovesi si Udrea

CSM va finaliza pe 25 martie procedurile de avizare a propunerii ministrului Justitiei de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef al DNA, potrivit calendarului aprobat miercuri de Sectia pentru procurori.

Conform calendarului, in cursul zilei de miercuri a fost pus in dezbatere publica proiectul de management si vor fi efectuate verificarile asupra candidaturii.

Pe 24 martie este programata analizarea rezultatelor demersului anterior si intervievarea candidatului, iar pe 25 martie 2016 transmiterea avizului catre Ministerul Justitiei.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a transmis catre CSM, pe 29 februarie, propunerea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef al DNA.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Kovesi nou mandat DNA, #Kovesi investita DNA, #Kovesi proiect mandat DNA , #DNA