Prima reactie a sefei DNA in scandalul dezinfectantilor din spitale

Marti, 10 Mai 2016, ora 12:04
7371 citiri
Prima reactie a sefei DNA in scandalul dezinfectantilor din spitale
Foto: captura video Europa FM

Procurorul sef al Directiei National Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a comentat marti scandalul dezinfectantilor din spitale.

Intr-un inteviu acordat Europa FM, Kovesi a catalogat actuala situatie drept "extrem de grava, o prioritate in ultimii doi ani".

"In ultimii doi ani, in calitate de procuror sef al DNA, de foarte multe ori am tras semnale de alarma pe ceea ce priveste coruptia in sistemul de sanatate si, in special, pe ceea ce trebuie sa faca statul roman in prevenirea acestor fapte", a subliniat sefa DNA.

"Am avut foarte multe dosare si avem in continuare pentru tot ce inseamna achizitii publice in sanatatea publica. Am avut discutii cu Augustin Lazar (noul procuror general al Romaniei - n.red.), inclusiv pe acest nou dosar deschis, am facut schimb de informatii. Daca vor aparea elemente de coruptie, sunt convinsa ca vom fi sesizati", a mai precizat Kovesi.

Aceasta a explicat ca DNA a avut "foarte multe dosare in care investigatiile au plecat de la infractiuni comise de exemplu de presedinti de consilii judetene".

"Ulterior, am ajuns si la achizitii din spitalele judetene de urgenta. Am avut foarte multi functonari din Ministerul Sanatatii, pentru luare de mita, fapte de coruptie in legatura cu achizitii publice in sistemul de sanatate. Au fost foarte multe situatii in care au fost investigati medici si s-au pierdut functii", a mai spus procurorul sef al DNA.

Intrebata cu privire la informari de la SRI in acest caz, Kovesi a precizat laconic: "DNA primeste in general informari de la servicii".

Scandalul dezinfectantilor: SRI sustine ca a trimis 100 de informari in ultimii 5 ani

Iohannis reactioneaza dupa anuntul SRI privind scandalul dezinfectantilor

Basescu cere desecretizarea informarilor SRI despre dezinfectanti

Luni, SRI a anuntat ca a trimis 100 de informari decidentilor legali, in ultimii 5 ani, privind infectiile din spitale. In replica, Administratia Prezidentiala a anuntat ca informarile primite de presedinte sunt "secrete si strict secrete", iar fostul sef al statului Traian Basescu a cerut desecretizarea informarilor SRI despre dezinfectanti.

In schimb, prim-ministrul Dacian Ciolos si fostul premier Victor Ponta au spus ca nu au primit astfel de informari de la SRI, in timp ce fostul ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu a mentionat ca nu isi aminteste sa fi primit.

Dosar penal in cazul dezinfectantilor diluati folositi in spitale

Miercuri, Parchetul General a confirmat ca a fost deschis un dosar penal dupa dezvaluirile aparute in presa cu privire la dezinfectantii diluati folositi de mai multi ani in spitalele din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Kovesi scandal dezinfectanti, #DNA scandal dezinfectanti, #reactie Kovesi scandal dezinfectanti, #scandal dezinfectanti spitale , #DNA