Seful Comisiei de Control SRI, despre spionarea lui Kovesi: Statul roman e puternic

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 14:19
3266 citiri
Seful Comisiei de Control SRI, despre spionarea lui Kovesi: Statul roman e puternic
Foto: Ziare.com

Presedintele Comisiei de Control SRI, Georgian Pop, a declarat, miercuri, despre spionarea sefei DNA, Codruta Kovesi, de catre o entitate straina, ca anchetarea acestui caz de catre institutiile abilitate arata faptul ca statul roman este puternic, isi face treaba si isi apara cetatenii.

Pop nu doreste sa comenteze aceasta situatie, in conditiile in care ancheta a fost preluata de DIICOT si este in plina desfasurare.

"E foarte bine ca DIICOT investigheaza acest caz, dar este foarte important ca institutiile Romaniei isi fac treaba si apara cetatenii, indiferent ca este vorba de seful DNA sau orice alt cetatean, de infractiuni comise de organizatii private din alte state, impotriva drepturilor si libertatilor unor cetateni romani", a spus Georgian Pop, potrivit News.ro.

El a mentionat ca spera ca DIICOT sa produca "probe puternice" in acest caz de spionaj.

"Daca ne uitam la o evolutie in timp, putem spune ca statul roman, in momentul de fata, este un stat puternic. Nu cred ca puteam sa ne imaginam, in urma cu 20 de ani, ca statul roman va putea sa investigheze cetateni romani care lucreaza, pe nivelul de business, la o asemenea dimensiune. Ei, uite ca statul roman investigheaza, indiferent despre cine este vorba, daca s-au comis infractiuni in Romania", a aratat Pop.

Presedintele Comisiei de Control SRI a mentionat ca, "daca entitati private din alte state incearca sa intimideze si sa influenteze mersul justitiei in Romania, avem, exact cum se vede in acest caz, institutii suficient de puternice care stiu si pot sa apare atat interesul cetatenilor cat si al statului, per ansamblu".

"Este si rolul nostru, al Parlamentului, sa ne asiguram ca aceste lucruri se intampla in conformitate cu Constitutia si cu legile", a precizat Georgian Pop.

DIICOT a dat primele informatii referitoare la dosarul privind spionarea comunicatiilor si hartuire printr-o firma a unui fost sef Mossad, in care au fost arestati Ron Weiner si David Geclowicz, precizand ca sefa DNA, Codruta Kovesi, care ar fi fost spionata de angajati ai acestei firme, "nu are calitate procesuala la acest moment".

"Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public, precizam ca, raportat la infractiunile care fac obiectul urmaririi penale, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie nu are calitate procesuala la acest moment", arata DIICOT, intr-un comunicat de presa transmis miercuri.

Kovesi, spionata de fosti agenti Mossad: Reactia sefei DNA (Video)

Procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi a avut o prima reactie, miercuri, la informatiile potrivit carora ar fi fost spionata de firma unui fost director Mossad, ea spunand ca "a fost o incercare nereusita de intimidare".

"Este un dosar la alta unitate de parchet in care nu am calitate si nu pot comenta. A fost o incercare nereusita de intimidare", a declarat Laura Codruta Kovesi.

Ancheta Rise Project: Sefa DNA, spionata de firma unui fost director Mossad (Video)

Jurnalistii de la RISE Project au dezvaluit ca patru cetateni israelieni sunt anchetati de DIICOT pentru spionarea comunicatiilor si tentative de compromitere a Laurei Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Georgian Pop Kovesi spionata Mossad, #Kovesi spionata agenti Mossad, #spionaj sefa DNA Mossad , #DNA