Seful FBI s-a intalnit cu Nitu, Kovesi si Hossu: Cine a primit placheta pentru combaterea criminalitatii

Marti, 03 Martie 2015, ora 20:05
3689 citiri
Seful FBI s-a intalnit cu Nitu, Kovesi si Hossu: Cine a primit placheta pentru combaterea criminalitatii
Foto: bordc.org

Directorul FBI, James Comey, s-a intalnit, marti, la Bucuresti, cu procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si procurorul sef interimar al DIICOT, Giorgiana Hossu, intre subiectele abordate de cei patru fiind proiectele comune aflate in derulare.

Intalnirea directorului FBI cu sefii parchetelor din Romania a avut loc marti dupa-amiaza, la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit unui comunicat de presa al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

"In cadrul intalnirii au fost abordate subiecte ce vizeaza cooperarea inter-institutionala precum si proiectele comune aflate in derulare potrivit competentelor celor doua structuri specializate", precizeaza sursa citata.

Seful FBI: Parteneriatul cu SRI este unul dintre cele mai bune pe care le avem in lume

La finalul intrevederii, James Comey i-a oferit procurorului sef al Serviciului de prevenire si combatere a criminalitatii informatice din cadrul DIICOT, Ioana Albani, o placheta, "in semn de recunoastere a contributiei in combaterea criminalitatii informatice transfrontaliere".

Directorul FBI s-a intalnit, in cadrul vizitei la Bucuresti, si cu presedintele Klaus Iohannis.

Directorul FBI, in vizita la Ministerul de Interne - Ce s-a discutat

"Vizita inaltului oficial american a reprezentat un bun prilej pentru trecerea in revista a unor probleme de interes comun, in spiritul excelentei cooperari care exista intre serviciile de informatii ale Romaniei si FBI. Romania si Statele Unite ale Americii trebuie sa faca fata unor noi provocari de securitate generate, spre exemplu, de terorism sau criminalitatea cibernetica si, tocmai de aceea, serviciile de informatii trebuie sa fie pregatite sa raspunda unor asemenea riscuri", se arata intr-un comunicat al Adminstratiei Prezidentiale.

Sursa citata mentioneaza ca, "alaturi de colaborarea in plan militar, cooperarea in zona de contrainformatii si a institutiilor de aplicare a legii reprezinta un element cheie al parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii".

Directorul FBI s-a intalnit cu Iohannis si Ponta, inainte de sedinta CSAT

In cadrul vizitei la Bucuresti, directorul FBI, James Comey, a avut de asemenea intrevederi cu premierul Victor Ponta si cu noul director al SRI, Eduard Hellvig.

In cadrul agendei sefului SRI s-a aflat si o vizita la sediul echipei comune FBI-DCCO de la Bucuresti, in cadrul unei intalniri oficiale pe care a avut-o cu ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea si cu sefii de arme din cadrul ministerului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#sef FBI intalnire Kovesi Nitu , #DNA