Celebrul avocat Gheorghe Mateut, despre doctoratul lui Kovesi: Am apreciat ca nu e un plagiat

Joi, 13 Octombrie 2016, ora 08:37
18948 citiri
Celebrul avocat Gheorghe Mateut, despre doctoratul lui Kovesi: Am apreciat ca nu e un plagiat
Foto: Arhiva Ziare.com

Gheorghe Mateut, avocat al apararii in mari dosare de la DNA, a citit teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi si a concluzionat ca nu este un plagiat.

Celebrul avocat si autor de carti de drept penal a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca respectiva teza este valoroasa, cu multa originalitate si relevanta pentru stiintele juridice.

In urma cu 4 ani, Mateut a fost consultat in legatura cu teza actualei sefe a DNA.

"Mi s-a solicitat un punct de vedere consultativ la acel moment, pentru un punct de vedere tehnic cu privire la teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. As vrea sa va spun ca a fost exprimat intr-o procedura corecta. Rolul meu a fost doar consultativ, eu nu am facut parte din Comisie, nu am fost remunerat", a explicat avocatul.

Acesta nu crede ca "un astfel de raport are cum sa fie falsificat".

"Vreau sa va spun ca eu am fost citat in mod corect, am formulat o opinie care a fost materializata intr-un raport. Este o teza valoroasa, doamna Kovesi este un om foarte bine pregatit. Acest raport inseamna un punct de vedere tehnic dat de un profesor universitar. Eu am apreciat ca nu a fost nici pe departe un plagiat si vreau sa va spun ca este o lucrare care prezinta semne de autencitate.

Dar o teza de doctorat din domeniul stiintelor juridice nu poate sa fie 100% originala, pentru ca are si referinte de specialitate", a subliniat Gheorghe Mateut.

Mateut a reprezentat grei ai politicii in fata acuzatiilor DNA. Printre clientii sai celebri s-au numarat Adrian Nastase, Gigi Becali, Dan Voiculescu si Relu Fenechiu.

Amintim ca Sebastian Ghita s-a autodenuntat acum dupa saptamani la Parchet ca ar fi participat la falsificarea raportului tehnic in cazul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

Kovesi a raspuns ca nu a plagiat si lucrarea de doctorat ii apartine in totalitate si a prezentat si documente in acest sens.

Intre timp, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala in rem pentru instigare la fals intelectual, in cazul autodenuntului lui Sebastian Ghita.

Iar Universitatea de Vest din Timisoara face verificari in legatura cu doctoratul procurorului-sef al DNA.

Citeste si ce spune rectorul Universitatii de Vest despre doctoratul lui Kovesi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#avocat Mateut Kovesi plagiat , #plagiat