Ministrul Justitiei, despre atacurile lui Basescu la adresa lui Kovesi: Intunecare temporara a ratiunii

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 21:33
5251 citiri
Ministrul Justitiei, despre atacurile lui Basescu la adresa lui Kovesi: Intunecare temporara a ratiunii
Foto: Arhiva Facebook/Raluca Pruna

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, spune ca recentele atacuri ale fostului presedinte Traian Basescu asupra sefei DNA Laura Kovesi sunt de neinteles din moment ce tot el a numit-o la sefia Parchetului anticoruptie si ca ia acest lucru ca pe o "intunecare temporara a ratiunii, care se justifica numai prin implicarea, efectiva sau potentiala, in fapte penale".

Intrebata intr-un interviu pentru News.ro despre declaratiile din ultimele zile ale politicienilor, despre autodenuntul de marti al deputatului Sebastian Ghita si despre plangerile facute procurorilor, Raluca Pruna a raspuns.

"Pentru mine este intr-un fel surprinzator, intr-un fel deloc, sa vad ca politicieni care au ocupat functii inalte in statul roman, care au fost in pozitia de a face chiar propuneri si chiar numiri la varful magistraturii, vin acum si ii contesta pe cei pe care i-au propus sau i-au numit. Si atunci iau acest lucru ca pe o intunecare temporara a ratiunii care se justifica numai prin implicarea in dosarele penale. Implicare efectiva sau, nu stiu, potentiala. E pacat ca lucrurile se intampla asa si eu sper ca magistratii care sunt atacati sa nu se lase impresionati de acest lucru".

Ea a mai spus ca atacurile la adresa Laurei Codruta Kovesi s-au intensificat in ultimele luni, acest lucru explicandu-se "numai prin faptul ca DNA merge acum cu motoarele complet turate".

Despre acuzatiile lui Traian Basescu la adresa sefei DNA, Pruna a spus ca acesta isi demoleaza toate realizarile din timpul mandatelor.

"Este regretabil pentru mine sa vad un presedinte care a setat agenda anticoruptie, lucru adevarat, cel putin in primul sau mandat, sa-l vad acum ca, din motive pe care nu le inteleg, demoleaza toate premisele acestui mandat", a completat Raluca Pruna.

Deputatul Sebastian Ghita a depus, marti, la Parchetul General, un autodenunt si a sustinut ca, in 2012, a participat la falsificarea unui raport care sa arate ca teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca avea informatii, neinsotite insa de probe, inca din 2014 despre un posibil plagiat in cazul tezei de doctorat a Codrutei Kovesi, plagiat care ar fi fost musamalizat de Sebastian Ghita si Mihnea Costoiu, Basescu sustinand totodata ca, in 2016, actualul procuror-sef al DNA a amenintat un demnitar ca va fi arestat daca se redeschide dosarul de plagiat.

El a sustinut ca unul dintre motivele pentru care nu a facut denunt la Parchet legat de modul in care Codruta Kovesi si-a obtinut doctoratul a fost formatia sa profesionala de marinar afirmand ca, in cazul in care echipajul simtea ca are un turnator la bord, de obicei vasul se intorcea din cursa cu un om mai putin.

Traian Basescu a mai spus, la B1 TV, ca in seara celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 2009, procurorul general de atunci, Codruta Kovesi si George Maior, director al SRI la acea vreme, s-au adunat la Gabriel Oprea pentru a discuta strategia de a-si asigura pastrarea functiilor dupa alegerea noului presedinte.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Raluca Pruna reactie Basescu atac Kovesi, #Basescu Kovesi plagiat Doctorat Pruna , #plagiat
Comentarii
Poza ORD cel adevarat
ORD cel adevarat
rank 5
Basescu a mancat multe PRUNE in viata,nu are probleme cu ratiunea !
Poza florescu60
florescu60
rank 5
Fostu Președinte a fost apreciat pentru ce a făcut in justiției