Kovesi apreciaza actiunile procurorilor in dosarele privind traficul de tigari in vama

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 20:46
1519 citiri
Kovesi apreciaza actiunile procurorilor in dosarele privind traficul de tigari in vama

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a aplaudat, miercuri, de la Galati, actiunea in forta a procurorilor in dosarul contrabandei cu tigari la care participau vamesi si politisti de frontiera, apreciind in mod deosebit actiunea complexa a Parchetului de pe langa Tribunalul Arges.

"Ieri (marti, n.r.) s-au derulat doua actiuni. A fost actiunea DNA in ce priveste vamesii si politistii implicati si a fost si o actiune a Parchetului de pe langa Tribunalul Arges pe care am apreciat-o in mod deosebit. De fapt, apreciez ambele actiuni in mod deosebit, sunt cauze de o complexitate deosebita, iar colegii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges au avut in cercetare persoanele care erau suspectate ca au comis infractiuni de contrabanda. Au fost peste 70 de perchezitii, iar pentru un Parchet de pe langa Tribunal as putea spune ca este unul dintre cazurile complexe si cu care nu ne intalnim foarte des", a declarat Laura Codruta Kovesi, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati.

Procurorul general al Romaniei a adaugat ca aceste actiuni sunt rezultatul unei bune colaborari intre Politie, procurori si serviciile de informatii.

In ce priveste ipoteza conform careia presedintele Traian Basescu ar fi stiut ca urmau sa se produca arestari spectaculoase, Laura Codruta Kovesi s-a abtinut sa comenteze.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a participat, miercuri, la sedinta de bilant a Parchetului de pe langa Tribunalul Galati. Tot in cadrul efectuate vizitei la Galati, procurorul general a purtat discutii cu reprezentantii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati.

48 de politisti de frontiera si vamesi sunt cercetati penal de DNA, fiind invinuiti de comiterea infractiunilor de luare de mita in forma continuata si aderare la un grup infractional organizat. Dintre acestia, 45 de politisti de frontiera si vamesi de la vamile si sectoarele de politie de frontiera din Caras-Severin si Timis au fost retinuti si urmeaza sa fie prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Dosarul de evaziune fiscala si trafic de tigari instrumentat de magistratii Parchetului Tribunalului Arges este separat de cel in care sunt cercetati vamesii si politistii de frontiera de la vamile din vestul tarii unde au avut loc marti descinderi si perchezitii. La Arges au fost retinuti 35 de suspecti de contrabanda cu tigari, cercetati in doua dosare penale, in functie de filiera prin care erau aduse in tara tigarile. Printre cele 35 de persoane retinute in dosarul contrabandei cu tigari din Arges se afla doi cetateni irakieni cu domiciliul in Bucuresti, seful de post din comuna Denta, judetul Timis, si mai multe rude ale unui ofiter de politie din judetul Arges.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Laura Codruta Kovesi, #ancheta vami, #trafic tigari, #vamesi arestati, #politisti frontiera arestati , #procuror general