Kovesi cere CSM sa verifice afirmatiile facute de Vintu in instanta

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 17:14
1664 citiri
Kovesi cere CSM sa verifice afirmatiile facute de Vintu in instanta
Foto: Arhiva

Procurorul general al Romaniei cere CSM sa analizeze afirmatiile lui Sorin Ovidiu Vintu facute in fata instantei, care ar reprezenta manifestari care exced cadrului constitutional si procesual privind dreptul la aparare, libertatea de expresie si limitele acesteia.

"Va solicitam sa analizati situatia constata in legatura cu aparitia in mass-media a unor afirmatii denigratoare si care aduc grave incalcari ale dreptului la imagine a magistratilor, cu consecinta afectarii independentei intregului sistem judiciar", se arata in sesizarea transmisa de procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Horatius Dumbrava, potrivit Mediafax.

Procurorul general arata ca mass-media - agentiile de presa, presa on-line, inclusiv posturile de televizune - au prezentat sub titlu "sustinerile inculpatului Vintu Sorin Ovidiu..." declaratiile acestuia din fata instantei care, luni a judecat recursul impotriva arestarii preventive, in dosarul avand ca obiect savarsirea infractiunilor de delapidare (in dauna Petromservice SA) si spalare a banilor.

SOV: "De la Parchet, ori o doamna care era ingrijitoare, ori un dobitoc a putut sa faca o afimatie de o asemenea gravitate"

"Doamna presedinte, onorata instanta, eu sunt motivul acestui dosar. Neavand o foaie de hartie sa pot sintetiza punctele importante ale afirmatiilor Parchetului voi incepe pe sarite. Punctul 1: Societatea Petromservice a fost devalizata de salariatii ei, nu de Luca, Supeala sau de cei care sunt in boxa. Sfatuiti de niste avocati au speculat o greseala din contractul colectiv de munca si salariatii si-au dat in judecata propria societate. Numarul urias de litigii a facut imposibil ca societatea sa mai poata functiona in stare normala. A trebuit ceruta protectia muncii.

Acesta este motivul pentru care Petromservice a cerut falimentul prin procedura de lichidare judiciara care a fost admisa de catre instanta, instanta care a decis tot ceea ce urma sa se intample la acea societate, inclusiv cu cei 30 de milioane de lei, invocati de reprezentanta Parchetului. Deci nu cei din boxa pot interveni asupra proiectului care a fost aprobat de instanta. Revenind, Petromservice a fost bagata in faliment de salariati, care si-au cerut un drept banesc real sau nereal, un drept banesc de la aceasta societate. Drepturile cerute de salariati au depasit posibilitatile de lichiditate momentana ale societatii.

Punctul 2: toate, dar absolut toate afirmatiile facute de reprezentantul Parchetului, sunt informatii false, incepand cu faptul ca Liviu Luca este proprietar la Elbahold. Nu este adevarat, nu este proprietar. Mergand pe logica Parchetului, a unor functionari de la Parchet rau intentionati, onorata instanta, presedintele OMV-ului ar trebui sa fie in boxa la Viena astazi.

De ce? A cumparat pachetul majoritar de actiuni, la un pret, dar nici macar majoritar, un pachet important de actiuni, la un pret superior pretului de pe bursa din Bucuresti. (...) Legislatia este unitara, pe toate pietele de care zic eu. Pachetul majoritar dintr-o societate sau pachetul important al unei societati se negociaza cu proprietarii si se vand la alte preturi decat preturile de la bursa. Se vede clar ca de la Parchet, ori o doamna care era ingrijitoare, ori un dobitoc a putut sa faca o afimatie de o asemenea gravitate, si anume ca s-au cumparat actiuni la preturi superioare pretului bursei. ", si-a inceput Vintu pledoaria in fata instantei, pledoarie prezentata in intregime de Adevarul.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Kovesi Vintu proces, #Vintu proces, #Vintu Petromservice , #procuror general
Comentarii