Kovesi lauda Parchetul de la Cluj pentru rezultatele deosebite

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 15:57
1301 citiri
Kovesi lauda Parchetul de la Cluj pentru rezultatele deosebite
Foto: TVR Info

Procurorul general Laura Codruta Kovesi s-a aratat multumita de activitatea procurorilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj. Laura Codruta Kovesi a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca este multumita atat in ceea ce priveste calitatea, cat si volumul de munca al procurorilor din zona.

"Toti colegii de pe raza Parchetului Curtii de Apel Cluj au avut rezultate deosebite in acest an. La aceasta unitate de parchet -aici includ toate cele patru judete- au lucrat anul trecut 123 de procurori, care au avut de solutionat 118.000 de dosare penale. Este un volum de activitate cu 6% mai mult decat anul trecut, in conditiile in care numarul de procurori a ramas acelasi.

Daniel Morar ramane sef la DNA inca sase luni - a decis Kovesi

Din totalul dosarelor, au fost solutionate peste 37.000 de cauze, dar cel mai important lucru e faptul ca au reusit sa solutioneze peste 4.400 de rechizitorii. Colegii s-au axat anul trecut pe dosare cu finalitate, au dat dovada de o mai mare fermitate in aplicarea legii si au fost trimisi in judecata peste 5.800 de persoane", a mentionat procurorul general.

Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a aratat multumit in special de faptul ca foarte putine persoane trimise in judecata de catre procurori au fost achitate.

"Si din punct de vedere al indicatorilor de calitate lucrurile au stat foarte bine aici, au fost achitati doar 39 de inculpati, dintr-un numar de 6.000 de persoane trimise in judecata, deci 0,6%. Astfel de situatii nu sunt de dorit, dar lucrul cel mai bun e ca aceste achitari nu sunt imputabile procurorului", a adaugat Laura Codruta Kovesi.

Procurorul general a subliniat si faptul ca Parchetul Curtii de Apel Cluj este pe primul loc in tara in ceea ce priveste numarul de rechizitorii: "Am remarcat in mod special ca la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj procurorii au intocmit 243 de rechizitorii, ceea ce inseamna ca este parchetul de pe langa o curte de apel cu numarul cel mai mare de rechizitorii din tara.

Laura Codruta Kovesi: In 2012, numarul dosarelor va creste, e campanie

Totodata, procurorii au avut rezultate deosebite pe ceea ce inseamna evaziune fiscala, combaterea coruptiei, a contrabandei si instituirea masurilor asiguratorii". Printre problemele ridicate de procurori si amintite de Laura Codruta Kovesi se numara personalul insuficient si volumul mare de activitate.

Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Laura Codruta Kovesi, a participat, vineri, la Bilantul de activitate al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Laura Codruta Kovesi, #Kovesi Parchet Curtea de Apel Cluj, #Kovesi lauda Parchet Cluj , #procuror general