Kovesi: Nu cred ca votul in cazul Voicu s-a dat din cauza presiunii publice

Sambata, 27 Martie 2010, ora 22:59
2290 citiri
Kovesi: Nu cred ca votul in cazul Voicu s-a dat din cauza presiunii publice
Foto: Realitatea TV

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat sambata seara ca in timpul mandatului au fost trimise 14 solicitari pentru fosti ministri care aveau calitatea de parlamentari.

Referindu-se la cazul Voicu, a spus ca "nu cred ca un astfel de vot s-a dat din cauza presiunii publice, presiuni au existat in toate situatiile".

Senatorii au avizat favorabil miercuri cererea DNA de incuviintare a arestarii lui Catalin Voicu.

Din totalul de 137 de senatori, numarul de voturi valabil exprimate a fost de 112. Voturi pentru au fost 70, voturi contra au fost 40, iar 2 voturi au fost anulate.

Laura Codruta Kovesi a admis ca in acest caz au existat scurgeri de informatii si ca acest aspect se verifica in prezent. Ea a tinut insa sa sublinieze, la Realitatea TV, ca "toate interceptarile s-au facut pe baza autorizatiilor date de judecator".

"Este un mijloc probator prevazut in Codul de procedura penala", a mai spus Kovesi, mentionand ca aceste interceptari si acest mijloc probator pot fi folosite pentru cazuri grave, cum ar fi crimele sau coruptia.

"Sunt infractiuni care prin natura lor se intampla intr-un spatiu restrans si atunci e nevoie de aceasta metoda", dar vin si alte probe, in completare, a explicat Procurorul general al Romaniei. "Fiecare poate sa comenteze ce vrea, noi nu suntem obligati sa le raspundem", a tinut ea sa mentioneze.

Hayssam, Popa si Necolaiciuc

Intrebata despre alte nume sonore care au sau avut dosare, Codruta Kovesi a tinut sa mentioneze ca ultimele informatii arata ca Omar Hayssam e in Siria, "dosarul in care a fost trimis in judecata are solutie definitiva", "am finalizat dosarul fugii lui din tara", "in momentul de fata nu mai tine de ministerul public".

"Suntem dezinvestiti cu privire la aceasta chestiune", "din punct de vedere al atributiilor, nu mai tine de Parchet", a spus ea, mentionand ca "se fac demersuri in vederea aducerii lui in tara".

In ceea ce-l priveste pe Nicolae Popa, fost director Gelsor, mai este un dosar in lucru, referitor la faptul ca acesta a fost "ajutat sa se sustraga de la executarea pedepsei".

Legat de Mihai Necolaiciuc, arestat in SUA pentru fraudarea CFR, "sunt dosare in care este cercetat(...), 3 dosare au fost finalizate cu rechizitoriu, iar procedurile pentru extradare sunt finalizate", a mai spus ea.

Procurorul general al Romaniei a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca fiecarui procuror in revin in prezent 1.400 - 2.000 de dosare si ca "am reusi sa terminam tot stocul de dosare daca nu am primi, timp de un an, nicio sesisare noua".

"Daca problemele de natura legislativa s-ar rezolva, si evolutia institutiei noastre s-ar schimba", a mai spus Kovesi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Laura Codruta Kovesi Voicu, #Kovesi Catalin Voicu , #procuror general