Kovesi sustine ca procurorii nu au facut nimic nelegal in anchetarea OUG 13

Miercuri, 06 Septembrie 2017, ora 18:32
9281 citiri
Kovesi sustine ca procurorii nu au facut nimic nelegal in anchetarea OUG 13
Foto: Captura Europa FM

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, considera ca procurorii nu au facut nimic nelegal in modul in care au anchetat OUG 13 si si-a asumat desfasurarea anchetei. Ea a declarat miercuri si ca DNA nu este in conflict cu Inspectia Judiciara, cea care verifica legalitatea anchetei in cazul OUG 13.

"Eu mi-am asumat ancheta in cazul OUG 13", a declarat Kovesi, intr-un interviu pentru Europa FM. Ea a adaugat ca in continuare crede ca "nimic nelegal nu s-a intamplat in acel dosar, ca procurorii au respectat legea in tot ceea ce au facut".

Afirmatiile au fost facute in contextul in care e in plina desfasurare o investigatia Inspectiei Judiciare, care cerceteaza disciplinar trei procurori DNA, Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu, cei care au anchetat modul in care s-a adoptat OUG 13.

Intrebata daca DNA e in conflict cu Inspectia Judiciara, sefa DNA a negat, afirmand: "Pe o perioada de 6 saptamani, am stat la dispozitia Inspectiei si am furnizat absolut toate datele si informatiile pe care le-au cerut".

"Nu suntem in conflict cu Inspectia Judiciara. Noi, ca procurori, suntem obligati sa furnizam datele astfel incat Inspectia Judiciara sa ajunga la o concluzie. Ancheta a inceput in martie, e o etapa premergatoare. E o ancheta in curs, de aceea nu fac niciun comentariu. Noi ne continuam activitatea la DNA ca pana acum si o sa asteptam decizia", a explicat Kovesi.

In prezent, inspectorii judiciari verifica daca cei trei procurori anticoruptie si-au exercitat cu rea credinta sau cu grava neglijenta functia.

Inspectia Judiciara va trimite apoi sectiei pentru procurori din Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) raportul intocmit in cazul celor trei procurori. Ulterior, CSM va stabili ce masuri se impun in acest caz.

In contextul discutiei despre anchetarea OUG 13, Kovesi a fost intrebata si daca a spus, asa cum reiese dintr-o inregistrare, ca isi asuma OUG 13 si ce inseamna aceasta asumare. "Da, asta am rostit-o (propozitia - n. red.). N-am discutat insa de 'decapat', 'institutional', 'anchetat premier' si ce s-a mai vehiculat. Eu mi-am asumat ancheta in cazul OUG 13, pentru ca din punct de vedere al atributiilor pe care le am este sa ma asigur ca toti procurorii respecta legea. (...)

Eu am considerat si consider in continuare ca nimic nelegal nu s-a intamplat in acel dosar, ca procurorii au respectat legea in tot ceea ce au facut si din acest punct de vedere, in cadrul sedintei, am declarat ca ne-am asumat si ca imi asum tot ce s-a intamplat acolo", a spus sefa DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Kovesi inspectia judciiara DNA conflict, #Kovesi asuma ancheta OUG 13 , #procuror general
Comentarii
Poza Borgia
Borgia
rank 5
Poza ahmedinejad
ahmedinejad
rank 5
nu au facut nimic nelegal in anchetarea OUG 13???