Macovei: Ma bucur ca se reconfirma propunerea lui Kovesi

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 15:48
1619 citiri
Macovei: Ma bucur ca se reconfirma propunerea lui Kovesi

Europarlamentarul PD-L Monica Macovei a salutat propunerea, de catre ministrul Justitiei Catalin Predoiu, Codrutei Kovesi pentru un nou mandat de procuror general, fostul ministru sustinand ca mai sunt multe de facut pentru imbunatatirea activitatii procurorilor.

"Pe Codruta Kovesi am propus-o in 2006 si ma bucur ca se reconfirma propunerea facuta atunci", a declarat Monica Macovei.

Pe de alta parte, ea sustine ca procurorul general in exercitiu mai are probleme de rezolvat in activitatea Ministerului Public.

"Mai sunt multe lucruri de corectat, cum ar fi repartizarea procurorilor pe langa curtile de judecata. De asemenea, sunt putini procurori si multe dosare de solutionat si alte chestiuni care nu s-au rezolvat", a conchis fostul ministru de Justitie.

Ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Catalin Predoiu, a semnat, miercuri, propunerea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi, in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, conform unui comunicat de presa al ministerului.

Propunerea va fi transmisa Consiliului Superior al Magistraturii in cursul zilei de miercuri.

Potrivit procedurii, numirea procurorului general se face de catre presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Conform prevederilor legale, mandatul procurorului general este de trei ani, iar acesta poate fi reinvestit o singura data.

Laura Codruta Kovesi a fost numita procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in data de 2 octombrie 2006, prin decret al presedintelui Traian Basescu, la propunerea ministrului Monica Macovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#Laura Codruta Kovesi reinvestita, #Laura Codruta Kovesi reconfirmata, #Kovesi reinvestita procuror general, #Monica Macovei Kovesi reinvestita , #procuror general