Reactii la cererea de revocare a lui Kovesi: In afara de PSD si ALDE, nimeni nu crede ca e bine sau corect ce se intampla

Vineri, 23 Februarie 2018, ora 00:10
22618 citiri
Reactii la cererea de revocare a lui Kovesi: In afara de PSD si ALDE, nimeni nu crede ca e bine sau corect ce se intampla
Foto: Captura Privesc.eu

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, joi seara, ca declanseaza procedura de revocare din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Tudorel Toader a prezentat, timp de mai bine de 80 de minute, sinteza unui raport privind activitatea manageriala la DNA si a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor, care i-au cerut de mai multe ori clarificari cu privire la cele afirmate.

Decizia ministrului Justitiei a provocat ample reactii.

Urmariti AICI declaratiile ministrului Justitiei

Ziare.com a prezentat, in format LIVE TEXT, reactiile dupa anuntul facut de Tudorel Toader

22:45 - Horatius Dumbrava, fost membru CSM, a criticat dur prestatia din aceasta seara a ministrului Justitiei, Tudorel Toader, la finalul careia a anuntat ca cere revocarea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. El afirma ca Toader a dat dovada de impartialitate, prin faptul ca a facut referiri doar la raportul Inspectiei Judiciare si nu a luat in considerare hotararea sectiei CSM.

Fost membru CSM: Toader s-a bagat singur intr-o gaura neagra

22:11 - Liderul PNL Ludovic Orban sustine ca ministrul Justitiei Tudorel Toader este de fapt avocat al penalilor si instrumentul unei puteri politice efemere.

"Saptamana trecuta, cu o prestatie demna de Oscar, Tudorel ne-a pacalit pe toti. Ne-a facut sa credem ca poate fi chiar un Ministru al Justitiei, un om rational care nu va ceda presiunilor cohortei de pesedisti care asteapta cu sufletul la gura caderea celui mai eficient bastion al luptei anticoruptie. In seara aceasta am vazut cu totii cine este Tudorel de fapt. Avocatul penalilor, instrumentul unei puteri politice efemere, fara scrupule, care este dispusa sa sacrifice prezentul si viitorul Romaniei", scri Ludovic Orban intr-o postare pe Facebook.

22:01 - Liderul grupului ALDE din Camera Deputatilor, Varujan Vosganian, a declarat, pentru Agerpres, ca pozitia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, a fost o "pledoarie convingatoare pentru statul de drept si pentru respectarea drepturilor omului, pe care excesele de putere si de autoritate, ignorarea prevederilor Constitutiei si a celorlalte puteri ale statului le pot periclita".

21:43 - Si Tudor Chirila, solistul trupei Vama si un lider de opinie al "strazii", a comentat decizia lui Tudorel Toader de a cere revocarea Laurei Codruta Kovesi. El considera ca anuntul ministrului Justitiei arata inca o data ce vor PSD-ALDE si alti penali din alte partide: "Domnia coruptiei si salvarea de puscarie".

"Se vede ca Dragnea se uita la Suleiman Magnificul. Scenariul asta in care niste baieti cu condamari sau dosare pe rol vin si livreaza inregistrari care ar avea rolul sa ne arate cate abuzuri face DNA dupa care apare servilul Tudorel sa ne anunte ca e de domeniul evidentei ca trebuie revocat procurorul-sef, deci acest scenariu e si prost si nerealist.

Cu toate astea el face un mare bine: ne arata inca o data ce vor PSD-ALDE si alti penali din alte partide. Domnia coruptiei si salvarea de puscarie. Nu exista alta tema pentru tara", a scris Tudor Chirila pe Facebook.

21:23 - Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat pentru Agerpres ca raportul prezentat de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, este unul "absolut devastator", nu doar pentru procurorul-sef al DNA, ci si pentru institutia pe care o patroneaza, raport care vorbeste despre "ilegalitati fara precedent" care se pedepsesc din punct de vedere penal.

21:17 - Europarlamentarul Monica Macovei considera ca ministrul Justitiei a incalcat separatia puterilor in stat, punand Parlamentul si Guvernul deasupra justitiei si comportandu-se ca "sluga politicienilor anchetati sau condamnati penal".

Monica Macovei: Ce a facut Tudorel Toader e incalcarea separatiei puterilor in stat. Sa nu mai spuna ca e independent

21:10 - Concluziile raportului prezentat joi de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, arata o situatie fara precedent, cu acte de natura sa submineze insasi autoritatea statului roman, iar factorii responsabili ar fi trebuit sa fi actionat deja, a declarat joi pentru Agerpres liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae.

Serban Nicolae, despre raportul ministrului Toader: E fara precedent. Trebuia actionat mai demult

21:01 - Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comparat, la Digi24, presatia din aceasta seara a ministrului Justitiei cu procesul lui Nicolae Ceausescu.

Totodata, el a precizat la Digi24 ca asa proceda, pe vremuri, PCR.

"Este o excludere din PCR, asa se faceau excluderile din PCR. Ceea ce a facut domnul Toader se facea pe vremuri. Tudorel a interzit apararea, a interzit presei sa puna intrebari, lasa tot ce a spus in spatiul public si spune ca o sa raspunda el la un moment dat intr-o conferinta de presa", a declarat Cristian Tudor Popescu.

20:54 - In opinia deputatului USR, Claudiu Nasui, la DNA urmeaza sa fie pusa o marioneta si apoi sa fie scapati pe rand toti coruptii.

"Asaltul asupra justitiei nu s-a oprit niciodata, pretexte pentru demitere au fost cautate in mod constant. La DNA urmeaza sa fie pusa o marioneta si apoi sa fie scapati pe rand toti coruptii. Prin ce face guvernul azi ne indepartam de Europa si de viitorul occidental al Romaniei. Laura Codruta Kovesi, nu esti singura!", a scris Nasui pe Facebook.

20:43 - "Cei care mai nutreau iluzii cu privire la ministrul Justitiei cred ca au inteles pe cine reprezinta domnia sa. Astazi si-a facut doar datoria de executant al ordinelor de partid", scrie Ioan Stanomir pe Facebook.

20:40 - Fostul premier Dacian Ciolos considera ca Tudorel Toader s-a compromis dupa anuntul din aceasta seara. Totodata, potrivit acestuia, decizia de revocare a Laurei Codruta Kovesi era luata de mai multa vreme insa cei din PSD nu gasisera pana acum omul care sa faca acest anunt.

"Imi pare rau ca Toader se compromite in felul acesta. Ceea ce a prezentat el nu este o analiza pe baza careia sa traga concluziile pe care le-a tras. Cu sula in coaste a trebuit sa ia o decizie, dupa prestatia de astazi s-a compromis. Lucrurile sunt clare de mai multa vreme. Acei politicieni aflati la putere care aveau impresia ca nu vor ajunge sa fie fie condambnati, azi cand au ajuns la concluzia ca nu se mai pot salva au atacat varful DNA. Dupa atatea analize care au aratat ca DNA are rezultate si isi face treaba, vii cu o amestecatura de argumente. Decizia era luata, dar nu isi gasisera omul care sa faca acest lucru", a declarat Dacian Ciolos la Digi24.

20:34 - Fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, sustine ca Tudorel Toader, care a cerut, joi seara, revocarea Laurei Codruta Kovesi, sefa DNA, a cedat presiunilor politice. Potrivit acesteia, supunerea ministrului Justitiei afecteaza mult imaginea Romaniei.

Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei, despre raportul lui Toader: O insailare de motive bazate pe impresii, nu pe lege

20:32 - Politologul Vladimir Tismaneanu a reactionat sever la anuntul ministrului Justitiei de a cere revocarea sefei DNA, gest pe care il considera un atac total impotriva independentei justitiei.

"Este vorba de un atac total impotriva independentei justitiei, de o tentativa de neutralizare, paralizare si chiar distrugere a tot ceea ce inseamna DNA. Domnul Tudorel Toader s-a transformat (in caz ca ar fi fost vreodata altceva) in instumentul fortelor ostile statului de drept", a argumentat acesta, intr-o declaratie pentru Ziare.com.

Vladimir Tismaneanu: Nu Kovesi afecteaza imaginea Romaniei, ci guvernul aflat la cheremul penalului Dragnea

20:27 - Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a transmis un mesaj fara echivoc: Nu exista motiv legal de revocare a sefei DNA.

Procurorul general Augustin Lazar: Nu exista niciun motiv legal pentru revocarea lui Kovesi

20:22 - Kelemen Hunor, presedintele UDMR, sustine ca dupa analiza prezentata de ministrul Justitie, era aproape imposibila o alta concluzie decat declansarea revocarii procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Kelemen Hunor: Cred ca presedintele va ramane consecvent si nu o va revoca pe Kovesi

20:20 - Decizia luata de ministrul Justitiei reprezinta inca un pas urias inapoi pentru justitia din Romania, considera deputatul USR, Dan Barna.

"Cand discursul penalilor condamnati ai tarii este preluat de chiar Ministrul Justitei si facut document oficial intr-un raport care pare scris pe "genunche", dupa dictare de la cele doua televiuni care ne otravesc societatea seara de seara, este clar ca nici acest an nu va fi despre Romania, despre educatia, infrastructura sau sanatatea ei", scrie Dan Barna pe Facebook.

20:16 - Presedintele Klaus Iohannis este multumit de activitatea DNA si a conducerii insitutiei, precizeaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat publicat pe site. Presedintia a anuntat, joi seara, ca prezentarea raportului nu a fost facuta clar de catre Tudorel Toader, dar ca presedintele este multumit de activitatea sefei DNA.

Klaus Iohannis, reactie imediata: Raportul privind DNA a fost prezentat neclar, presedintele e multumit de Kovesi

20:10 - Deputatul PNL, Raluca Turcan, i-a cerut demisia lui Tudorel Toader.

"Tudorel Toader, demisia!! Sunteti, domnule Toader, o rusine pentru Romania! O tara intreaga a vazut ca nu sunteti altceva decat avocatul pledant al penalilor! Inselati asteptarile oamenilor cinstiti si incalcati angajamentele internationale ale Romaniei.

Intr-o tara membra a Uniunii Europene, insusi ministrul justitiei pledeaza cauza infractorilor!

Cetatenii cinstiti din Romania au putut vedea in aceasta seara ca in guvernul PSD-ALDE nu mai e nimeni care sa apere aplicarea ferma a legii in fata coruptiei. Consider ca este nevoie de mobilizarea tuturor energiilor pro-europene pentru a mentine statul de drept in Romania si a bloca acapararea tarii de catre crima organizata!", a transmis liberalul.

20:08 - Clotilde Armand considera ca Toader a confundat Romania cu PSD.

"Din toate bazaconiile spuse de domnul Toader am inteles ca DNA face tara de rusine. Domnule Tudorel Toader, dar OUG 13 ce a facut? Dar precizarile OLAF la ancheta DNA pe numele lui Liviu Dragnea, avertismentele Departamentului de Stat, comunicatele ambasadelor sau luarile de pozitie ale liderilor europeni, ce spun?", a scris Armand pe Facebook.

20:06 - Europarlamentarul Siegfried Muresan sustine ca intreg comportamentul lui Tudorel Toader din ultimele luni l-au facut sa inteleaga ca ministrul Justitiei ar face orice pentru a indeplini obiectivul coalitiei de guvernare PSD-ALDE de a pune mana pe justitie.

Siegfried Muresan: Toader este in stare de orice pentru a indeplini obiectivul PSD - ALDE de a pune mana pe justitie

20:04 - Potrivit fostului ministru Vlad Alexandrescu, Tudorel Toader este un instrument al coalitiei de guvernare.

"In aceasta seara, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a dovedit inca o data ca este un instrument docil, prin care coalitia PSD-ALDE isi executa planul de subordonare a justitiei. (...)

Impreuna cu USR, ii cer ministrului Justitiei sa demisioneze, intrucat, prin atitudinea sa servila fata de niste interese politice, a devenit un pericol pentru statul de drept si independenta Justitiei", a scris Alexandrescu pe Facebook.

19:55 - Deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat, joi seara, dupa cererea ministrului Justitiei de revocare a procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi ca spera ca masurile sa continue si cu cererea de revocare a procurorului general, Augustin Lazar.

Deputatul "mitraliera", dupa anuntul in privinta sefei DNA: Masurile sa continue cu revocarea lui Lazar

19:50 - Platforma Romania 100 sustine ca cererea de revocare a Laurei Codruta Kovesi, anuntata de Tudorel Toader, pe care o numeste "Decapitarea sefei DNA", reprezinta o "comanda de la partid executata servil de ministrul Justitiei".

Platforma lui Ciolos: Decapitarea sefei DNA, comanda de la partid executata servil de ministrul Justitiei

19:48 - Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, a declarat intr-o conferinta de presa ca, in lupta dintre DNA si infractori, Tudorel Toader a ales in aceasta seara sa fie de partea infractorilor.

"Avem parte de o seara trista pentru justitia din Romania, pentru ca ministrul Justitiei, in lupta dintre DNA si infractori, a ales sa fie de partea infractorilor. A preluat argumentele campaniei duse in ultima perioada de persoane aflate in diferite stadii de judecata si retorica acestora", a declarat Danca.

19:26 - Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, sustine ca "ultima data cand un individ a vorbit asa in Bucuresti... s-a lasat cu o revolutie. Asemanarile sunt frapante."

19:22 - "Domnule presedinte, ignorati-l pe impostor! Nu dati curs cererii de revocare a Laurei Codruta Kovesi!", a scris pe Facebook europarlamentarul Cristian Preda.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Tudorel Toader revocare Laura Codruta Kovesi , #revocare