Ludovic Orban: In Japonia, Tudorel Toader ar fi trebuit sa comita seppuku dupa decizia CSM

Miercuri, 28 Februarie 2018, ora 00:02
4846 citiri
Ludovic Orban: In Japonia, Tudorel Toader ar fi trebuit sa comita seppuku dupa decizia CSM
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marti seara, ca decizia Sectiei pentru Procurori a CSM privind cererea de revocarea a sefei DNA este "clara", afirmand ca daca ar fi trait in Japonia ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ar fi trebuit sa comita seppuku, dupa un asemenea esec.

"Un dezastru pentru ministrul Justitiei, Tudorel Toader, un dezastru previzibil pentru ca inca de la prezentarea asa-ziselor motive pentru fundamentarea solicitarii de revocare s-a vazut ca aceasta este foarte subreda si ca nu are la baza o analiza serioasa. (...) Daca ar fi trait in Japonia, Tudorel Toader ar fi trebuit sa comita seppuku dupa un asemenea esec lamentabil, penibil (...) ", a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban, la Digi 24.

Ludovic Orban a afirmat ca decizia Sectiei pentru Procurori a CSM este "o decizie clara, fara echivoc".

"Din pacate pentru Tudorel Toader a ajuns in penibila situatie de marionera a liderilor coalitie de guvernare, a lui Dragnea, Tariceanu si a celor care duc un razboi interesat, care are la baza nu cautarea dreptatii, ci scaparea propriei piei. Este vorba despre niste oameni care au probleme in justitie si considera ca razboiul cu DNA si Codruta Kovesi este cel care ar putea sa le rezolve aceste probleme", a adaugat liderul PNL.

Orban a spus ca Tudorel Toader s-a temut ca daca "nu executa comanda" va isi va pierde functia de ministru al Justitiei.

" (...) Lui Tudorel Toader i-a fost frica sa nu isi piarda functia de ministru al Justitiei. Era convins ca daca nu executa comanda urma sa fie schimbat din functie. (...) ", a sustinut Ludovic Orban.

Presedintele PNL a afirmat ca atacul impotriva procurorului sef al DNA a fost premeditat.

" (...) in propunerea (de modificare a legilor justitiei-n.r.) care a fost preluata de parlamentarii binecunoscuti Nicolicea, Serban Nicolae, Florin Iordache, in prima forma, era scos presedintele Iohannis din procedura de revocarea si asta imi arata foarte clar ca ei, inca de atunci, au premeditat aceasta lovitura contra procurorului sef (...) Au scos presedintele din procedura de revocare, desi il pastrasera in cea de numire a procurorilor sefi.

Au premeditat acest atac impotriva procurorului sef al DNA si acesta este obiectivul pe care il urmaresc de un an, un an si jumatate, de a scapa de procurorul sef si de a transforma DNA intr-o institutie care sa nu mai deranjeze marimile zilei si care sa nu mai indrazneasca sa demareze anchete impotriva celor care este posibil sa fi savarsit infractiuni in gestiunea functiilor publice pe care le-au detinut", a spus Orban.

Sectia pentru Procurori a CSM a dat, marti, aviz negativ pentru revocarea lui Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA. Singurul care a votat pentru revocare a fost chiar initiatorul procedurii, Tudorel Toader.

Vezi aici cum s-a desfasurat sedinta CSM

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Ludovic Orban Toader sepukku revocare Kovesi , #revocare