Prima reactie de la Comisia Europeana, dupa revocarea lui Kovesi

Luni, 09 Iulie 2018, ora 14:19
21384 citiri
Prima reactie de la Comisia Europeana, dupa revocarea lui Kovesi
Foto: Arhiva Hepta.ro

Independenta sistemului judiciar si continuarea luptei anticoruptie sunt de maxima importanta pentru Comisia Europeana, lucru subliniat in repetate randuri in rapoartele de evaluare redactate in cadrul MCV.

Aceasta este prima reactie a Comisiei Europene dupa ce, luni, Laura Codruta Kovesi a fost inlaturata prin decret prezidential de la sefia Directiei Nationale Anticoruptie.

La solicitarea Ziare.com, un purtator de cuvant a punctat faptul ca CE "nu comenteaza deciziile instantelor din Romania si nici implementarea lor", precizand insa ca prin rapoartele succesive elaborate in cadrul MCV a fost subliniat in repetate randuri ca este necesar ca DNA sa mentina aceeasi directie in ceea ce priveste lupta anticoruptie.

"Comisia a fost clara in rapoartele MCV succesive ca abilitatea Directiei Nationale Anticoruptie de a-si mentine palmaresul in circumstante pline de provocari a fost un semn important de sustenabilitate. Daca aceste rezultate obtinute in combaterea coruptiei ar fi puse sub semnul intrebarii, Comisia ar putea fi nevoita sa-si reevalueze aceasta concluzie", adauga CE.

Iata raspunsul integral primit in limba engleza:

"We do not comment on national court judgments or their implementation.

As you know we have repeatedly stressed that the independence or Romania's judicial system and its capacity to fight against corruption effectively are of paramount importance. This is the core of the Commission's CVM reporting.

The Commission has made clear in successive CVM reports that the ability of the National Anti-Corruption Directorate to maintain its track record in challenging circumstances was an important sign of sustainability. If this track record in the fight against corruption were to be called into question, the Commission may have to reassess this conclusion".

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi, care a fost deja publicat in Monitorul Oficial, intrand astfel in vigoare. Laura Codruta Kovesi a anuntat ca pleaca din DNA, dar ramane procuror.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Comisia Europeana revocare Kovesi , #revocare
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
Comisia europeana l-a certat pe Joianis,ca a facut-o prea tarziu,o
Poza lia_stoenescu
lia_stoenescu
rank 5