PSD incepe sa transmita ca nu are in plan suspendarea lui Iohannis, daca acesta nu o revoca pe Kovesi

Vineri, 23 Februarie 2018, ora 16:16
7716 citiri
PSD incepe sa transmita ca nu are in plan suspendarea lui Iohannis, daca acesta nu o revoca pe Kovesi
Foto: Arhiva Ziare.com

Social-democratii au inceput sa-si armonizeze mesajele si transmit ca presedintele Klaus Iohannis nu va fi suspendat, chiar daca acesta va decide pastrarea Laurei Kovesi la sefia DNA.

Astfel, Codrin Stefanescu a sustinut ca un eventual refuz al presedintelui de a o revoca pe Kovesi nu ar fi motiv de suspendare: "Speranta noastra este ca anul viitor candidatul PSD sa-l invinga in alegeri drepte si corecte pe Iohannis. Asta este miza cea mare si asta credem toti. Deci intr-o competitie democratica si normala, nu cu suspendari si cu astfel de acolade. Nu vom castiga alegerile asa. Vrem sa le castigam corect si sunt convins ca le vom castiga cu viitorul nostru candidat", a spus acesta la RFI Romania.

Social-democratul a subliniat ca subiectul suspendarii presedintelui Klaus Iohannis nu a fost discutat in PSD.

Si senatorul PSD Serban Nicolae a avut, vineri, un mesaj similar. Nu se va ajunge la suspendarea presedintelui Klaus Iohannis, daca acesta refuza revocarea ceruta de ministrul Justitiei, a spus Nicolae, la Antena 3. "Pentru a merge la suspendare, ar trebui incalcari grave ale Constitutiei", a explicat Nicolae.

Mai mult, Serban Nicolae a spus ca presedintele nu este obligat sa accepte revocarea lui Kovesi.

Ce spunea Tudorel Toader

Ministrul Justitiei a declarat, joi seara, ca va publica pe site-ul ministerului, just.ro, raportul referitor la activitatea manageriala a DNA, in baza caruia a cerut revocarea Laurei Codruta Kovesi.

Raportul de 36 de pagini prezentat de Tudorel Toader, care sta la baza deciziei acestuia, are 20 de puncte care prezinta 20 de "categorii de acte si fapte" din perioada februarie 2017 - februarie 2018, pe care ministrul Justitiei i le imputa sefei DNA.

Iata argumentele lui Toader si cum pot fi ele usor demontate, dar si prima reactie a Laurei Codruta Kovesi.

De abia vineri la ora 15:00, raportul realizat de MJ a fost postat pe site-ul institutiei.

Care este procedura

Revocarea procurorului general al Romaniei sau a procurorului sef al DNA se face de catre presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, care se poate sesiza si din oficiu.

Articolul 51 stabileste ca revocarea din functia de conducere se dispune pentru urmatoarele motive: a)in cazul in care nu mai indeplinesc una dintre conditiile necesare pentru numirea in functia de conducere; b)in cazul exercitarii necorespunzatoare a atributiilor manageriale privind organizarea eficienta, comportamentul si comunicarea, asumarea responsabilitatilor si aptitudinile manageriale; c)in cazul aplicarii uneia dintre sanctiunile disciplinare.

Citeste si

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#revocare Kovesi PSD, #Iohannis Serban Nicolae suspendare , #revocare