Ziare.com

Revocarea lui Kovesi: CSM demonteaza punct cu punct cele 20 de motive din raportul lui Toader

de Ionel Stoica
Vineri, 16 Martie 2018, ora 12:19

   

Revocarea lui Kovesi: CSM demonteaza punct cu punct cele 20 de motive din raportul lui Toader
Sectia pentru procurori din cadrul CSM a analizat toate cele 20 de motive invocate de Tudorel Toader pentru a cere revocarea Laurei Codruta Kovesi din functia de sef la DNA. Procurorii au argumentat pe 51 de pagini de ce acestea nu sunt intemeiate si "ca aspectele sesizate nu denota deficiente in exercitarea atributiilor manageriale".

In propunerea de revocare a Laurei Codruta Kovesi, formulata de ministrul Justitiei, nu s-a facut referire punctual la niciuna dintre atributiile legale incalcate, potrivit motivarii avizului negativ dat de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Avizul negativ a ajuns la Cotroceni

CSM a trimis, vineri, "decidentilor" motivarea avizului negativ.

"In urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului justitiei de revocare a doamnei Laura Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca hotararea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivata si inaintata decidentilor pentru a dispune masurile legale", a transmis CSM intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cel care urmeaza sa anunte decizia in cazul Kovesi este presedintele Klaus Iohannis, care a afirmat in repetate randuri ca nu considera ca sunt motive de revocare a sefei DNA.

Ulterior, Administratia Prezidentiala a confirmat ca avizul negativ al Sectiei pentru procurori a CSM a ajuns la presedintele Klaus Iohannis.Iata motivarea Sectiei pentru procurori din CSM

Motivul 1: Deciziile CCR, pentru viitor

"S-a imputat procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, generarea a 3 conflicte juridice de natura constitutionala, ce denota un comportament lipsit de loialitate constitutionala, comportament sanctionat in doua conflicte de natura constitutionala constatate de Curtea Constitutionala prin Deciziile nr. 68/2017 (care priveste ancheta DNA in cazul Ordonantei 13/2017 de modificare a codurilor penale- n.red.) si 611/2017 (privind neprezentarea Laurei Codruta Kovesi la Comisia parlamentara privind alegerile din 2009- n.red.) "

Potrivit CSM, deciziile Curtii Constitutionale se aplica pentru viitor. "In ceea ce priveste precizarile invocate de catre ministrul Justitiei, prin care Curtea Constitutionala ar fi orientat conduita Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia pentru procurori observa, in acord cu cele de mai sus, ca, in temeiul efectului ex nunc (de acum incolo- n.red.) al deciziilor Curtii Consdtutionale, nu poate fi sanctionat un comportament anterior", a motivat CSM.

Motivul 2: Ancheta in cazul Ordonantei 13

"Se invedereaza aspectul retinut in Decizia nr.68/2017 (care priveste ancheta DNA in cazul Ordonantei 13/2017 de modificare a codurilor penale- n.red.) a Curtii Constitutionale privind faptul ca Directia Nationala Anticoruptie a actionat ultra vires (abuzul/deturnarea de putere - n.red.) si si-a arogat o competenta pe care nu o poseda".

CCR a decis dupa ce DNA a deschis ancheta ca Ministerul Public nu are competente de a desfasura activitati de cercetare penala cu privire la legalitatea si oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.

CSM arata ca a imputa DNA si implicit conducatorului sau o conduita adoptata anterior pronuntarii deciziei Curtii echivaleaza cu o sanctiune fata de lipsa de previziune a solutiilor viitoare ale instantei constitutionale.

"Or, Sectia constata, pe de o parte, ca jurisprudenta Curtii Constitutionale a cunoscut modificari ale practicii sale anterioare, iar, pe de alta parte, ca o decizie de acest fel, prin care Curtea Constitutionala analizeaza cadrul legal de efectuare a unei anchete penale, prin raportare la fapte vizand adoptarea unui act normativ, nu se regasea, pana la acel moment, in jurisprudenta sa", arata CSM.

"Pe cale de consecinta, Sectia pentru procurori apreciaza ca pronuntarea Deciziei nr. 68/2017 de catre Curtea Constitutionala, in cuprinsul careia se retine faptul ca Directia Nationala Anticoruptie a actionat ultra vires (abuzul/deturnarea de putere - n.red), arogandu-si o competenta pe care nu o poseda, nu poate constitui un motiv de revocare a conducatorului acestei institutii", conchide CSM.

Motivul 3: Refuzul de a se prezenta la Parlament

Toader a acuzat-o pe Kovesi ca prin refuzul de a se prezenta la comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009, in lumina deciziei CCR in acest caz, "s-a produs un blocaj in activitatea comisiei de ancheta", iar sefa DNA nu a respectat "acel comportament necesar loial" intre institutiile statului.

Similar cu primul motiv din cererea de revocare, CSM arata ca deciziile CCR se aplica pentru viitor. Procurorii subliniaza ca CSM a decis anterior clasarea unei sesizari privind o posibila abatere disciplinara a Laurei Codruta Kovesi, privind neprezentarea la comisia parlamentara.

"Conduita procurorului sef al DNA s-a plasat in sfera unei depline conformitati atat cu jurisprudenta anterioara a Curtii Constitutionale, cat si cu hotararea adoptata in sedinta din data de 24 mai 2007 de Plenul CSM. In sedinta din data de 24 mai 2007, Plenul CSM a hotarat ca procurorii nu pot fi citati si obligati sa se prezinte in calitate de martori in fata comisiilor parlamentare deoarece, conform normelor constitutionale, fac parte din autoritatea judecatoreasca", a precizat CSM.

"Prin urmare, Sectia pentru procurori apreciind justificata imposibilitatea procurorului sef al DNA de a anticipa solutia Curtii Consititutionale din data de 03.10.2017 referitoare la conduita sa, cu atat mai mult cu cat Inspectia Judiciara a pronuntat la data de 25.09.2017 o rezolutie de clasare, va inlatura prezentul motiv de revocare, ca netemeinic", a conchis CSM.

Motivul 4: Cazul Belina - Liviu Dragnea

Toader a acuzat-o pe Kovesi de ancheta DNA in cazul hotararilor de guvern in cazul Belina. Tudorel Toader a reluat teza potrivit careia oportunitatea emiterii unui act normativ nu este in sfera de competenta a DNA. "Vazand din partea cealalta, iti pui intrebarea cum cu jumatate de an in urma CCR statueaza, iar, ulterior, sub considerentul ca e vorba de HG, nu OUG, au fost verificare aceleasi aspecte", a comentat ministrul Justitiei.

CSM arata ca CCR in acest caz a reluat o parte din motivarile din decizia privind ancheta DNA in cazul Ordonantei 13/2017, dar ca se fac diferente intre cele doua acte.

"Sectia apreciaza ca retinerea in considerentele acestei decizii a faptului ca nu exista niciun mecanism de control al oportunitatii emiterii unui act administrativ individual nu justifica sustinerea ministrului Justitiei privind exercitarea conducerii de catre procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie cu incalcarea limitelor de competenta ale acesteia, in conditiile in care prin aceeasi decizie se admite existenta unei competente a organelor de cercetare penala in verificarea imprejurarilor, circumstantelor emiterii unei hotarari de guvern", concluzioneaza CSM.

Motivul 5: Competenta DNA de a investiga emiterea unor HG-uri

Toader a acuzat-o pe Kovesi de modul in care procurorii DNA au anuntat intr-un comunicat privind cazul Belina ca initierea si promovarea HG-urilor in acest caz s-a facut "cu incalcarea procedurii la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative".

CSM arata ca folosirea unui limbaj defectuos in inscrisurile de la dosar intocmite de procuror sau in comunicatele de presa nu indreptateste concluzia potrivit careia se cerceteaza, in mod direct, legalitatea hotararilor de guvern.

"Avand in vedere decizia Curtii (Constitutionale - n.red.) si faptul ca aceasta este ulterioara comunicatului de presa si constatand faptul ca in cuprinsul acestuia nu exista referiri cu privire la cercetarea oportunitati adoptarii hotararii de guvern, Sectia pentru procurori apreciaza nejustificat prezentul motiv de revocare", transmite CSM.

Motivul 6: Lipsa de pe site a comunicatului DNA

Toader a acuzat-o pe Kovesi ca, in cazul Belina, comunicatul DNA a fost o simpla opinie a institutiei. El a criticat faptul ca, ulterior, comunicatul mai sus amintit a fost scos de pe site, fiind vorba de un comportament de neasumare a unei erori de catre conducerea institutiei.

"Desi in raportul ministrului Justitiei se invoca retragerea de pe site a comunicatului, aceasta sustinere nu este insotita de niciun suport probator. Sectia constata existenta pe site-ul Directiei Nanionale Anticoruptie, la adresa mentionata anterior, a comunicatului de presa, in cuprinsul caruia se regasesc citatele prezentate de domnul ministru", arata CSM. Acuzatia lui Toader: nedovedita.

Motivul 7: Ar fi incalcat principiile de conducere

Tudorel Toader a acuzat "performanta" procurorului sef DNA de a determina Curtea Constitutionala sa explice pe larg ca institutia DNA nu este nici Guvern, nici Parlament, nici Curte Constitutionala, nici instanta de judecata si ca, in calitate de conducator al acestei institutii, trebuie sa respecte competentele legale ale DNA, precum si sa aiba o conduita constitutionala loiala. Ministrul o acuza de "incalcarea principiilor care guverneaza exercitarea functiei de conducere a unei autoritati publice".

CSM arata ca, desi prezentat ca motiv distinct de revocare, argumentarea acestui motiv reia aspectele evocate, referitoare la cele trei conflicte de natura constitutionala din primul motiv de revocare, precum si la considerentele Curtii Constitutionale cuprinse in deciziile date. CSM arata ca deciziile CCR sunt pentru viitor, iar ministrul a reclamat atitudine ale lui Kovesi facute inaintea deciziilor.

Motivul 8: Comportament excesiv de autoritar

Toader a acuzat-o pe Kovesi de comportament excesiv de autoritar, discretionar, contrar obligatiilor de rezerva si deontologice impuse magistratilor.

CSM arata ca activitatea DNA a fost supusa unui control, iar concluzia acestui control a fost aceea ca activitatea manageriala a conducerii Directiei Nationale Anticoruptie a fost una eficienta. Motivul de revocare aratat de Toader a fost respins ca neintemeiat.

Motivul 9: Implicarea in anchetele altor procurori

Toader a acuzat-o pe Kovesi ca s-ar fi implicat in anchetele altor procurori. El isi bazeaza afirmatia pe o inregistrare facuta la o sedinta a DNA, care este contestata de sefa Directiei. "Eu mi-am asumat acest dosar impreuna cu domnul Dumitriu (procurorul Paul Dumitriu- n.red) si cu domnul Uncheselu (procurorul Jean Uncheselu- n.red). N-am facut un milimetru la stanga sau la dreapta fara ca eu sa spun da", ar fi fraza spusa de Kovesi.

CSM arata ca Inspectia Judiciara a analizat aceasta interceptare, iar concluzia a fost ca "nu pot fi considerate interventii in activitatea de urmatire penala a procurorilor de caz".

"Pe cale de consecinta, Sectia pentru procurori nu poate retine nici acest motiv de revocare", a concluzionat CSM.

Motivul 10: Prioritizarea dosarelor

Toader o acuza pe Kovesi ca ar fi prioritizat solutionarea dosarelor cu impact mediatic. Pentru aceasta, ministrul face trimitere la interceptarile retinute de Inspectia Judiciara in actiunea disciplinara.

Sectia pentru procurori a observat ca Tudorel Toader a reluat, in argumentarea motivului sau, dispozitivul actiunii disciplinare. Solutionarea acestora este de compententa Sectiei pentru procurori din CSM in materie disciplinara care are rolul de instanta de judecata disciplinara.

"Prin urmare, Sectia pentru procurori apreciaza ca verificarea aspectelor sesizate de catre ministrul Justitiei la punctul 10 din propunerea sa de revocare, cu ocazia analizarii acesteia, excede competentelor sale", conchide CSM.

Motivul 11: Contestarea autoritatii CCR

Tudorel Toader o acuza pe Kovesi de contestarea actelor si autoritatii Curtii Constitutionale. Ministrul Justitiei a sustinut ca Laura Codruta Kovesi "a invinovatit CCR, punand pe seama deciziilor pretinsa imposibilitate a DNA de urmarire a unor fapte si recuperarea unor prejudicii".

CSM a analizat declaratiile publice facute de Kovesi si nu a gasit nimic in neregula. Mai ales ca pana si in rapoartele de bilant al parchetelor si instantelor este un capitol dedicat pentru "Principalele modificari legislative cu impact asupra activitatii parchetului."

"Sectia pentru procurori constata ca prezentarea efectelor deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei din anul 2016 (privind infractiunea de abuz in serviciu, declararea sa constitutionala in masura in care prin sintagma "in mod defectuos" se intelege cu "incalcarca legii"), cu ocazia discursului la Forumul Republica Moldova -Romania in domeniul justitiei, 23-24 noiembrie 2017, nu poate fi echivalata cu o contestare a actelor si autoritatii Curtii Constitutionale. Totodata, Sectia remarca si similitudinea afirmatiilor procurorului sef al DNA, preluate in mass-media, cu cele deja analizate, astfel ca va inlatura, ca neintemeiat, si acest motiv de revocare", arata CSM.

Motivul 12: Interviurile la BBC si Euronews

Toader a acuzat-o pe Kovesi de contestarea autoritatii si actelor Parlamentului. "Procurorul sef declara pentru BBC ca se teme de desfiintarea DNA. Intr-un alt interviu acordat la Euronews, s-a lansat intr-o critica dura a proiectelor de lege aflate in dezbatere parlamentara, acuzand ca politicienii lovesc impotriva efortului de a combate coruptia. Potrivit Constitutiei, tuturor legilor in vigoare, procurorul isi exercita competentele legale, interpreteaza, aplica legea, dar opera de legiferare este a legiuitorului", a argumentat ministrul Justitiei.

CSM arata ca nu putem vorbi despre o critica a proiectelor de lege aflate in dezbatere publica sau a activitatii Parlamentului, ci de simple constatari cu privire la impactul anumitor modificari legislative asupra unor anchete penale, astfel ca motivul de revocare nu poate fi retinut.

"Formularea unui punct de vedere ori a unei critici, asupra unui text de lege ferenda, nu poate fi asimilata cu o contestare a autoritatii sau actelor Parlamentului: pe de o parte, intrucat dezbaterea publica este o componenta a procesului legislativ, iar dezbaterea implica, prin premisa, si formularea unor opinii critice; pe de alta parte, elaborarea unui punct de vedere (in conferinte, dezbateri, articole de specialitate sau interviuri de aceeasi natura) asupra unui text propus pentru adoptare nu pune in discutie autoritatea ori actele Parlamentului, nici dreptul constitutional al acestuia de a legifera, ci reprezinta exprimarea unei opinii profesionale, asupra unui aspect de ordin tehnic juridic", arata CSM.

Motivul 13: Critici impotriva modificarilor legislative

Toader a acuzat-o pe Kovesi de critici vehemente formulate cu referire la unele propuneri de modificare legislativa, in unele interviuri pe care le-a oferit. Solutiile legislative respective au fost dovedite ulterior ca fiind constitutionale. Ministrul da exemplu propunerea legislativa de infiintare a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, in conditiile in care Curtea Constitutionala a constatat constitutionalitatea acestei modificari legislative.

Aici sectia pentru procurori a CSM a avut in vedere faptul ca modificarea Legilor Justitiei a generat ample discutii publice, sustinute nu doar la nivel institutional, ci si la nivelul teoreticienilor si practienilor, tocmai in scopul identificarii unor formulari optime pentru o legislatie in concordanta cu legislatia nationala si internationala, inclusiv faptul ca aproape 4.000 de magistrati au semnat un memoriu impotriva modificarilor legislative.

Motivul 14: Declaratiile publice, contestate

Toader a acuzat-o pe Kovesi de incalcarea rolului si locului procurorilor intr-un stat de drept, precum si de acreditarea unui alt statut al procurorului decat cel consacrat de Constitutie.

Sectia pentru procurori din CSM a apreciat ca formularea in spatiul public a unor comentarii privind anumite modificari legislative nu poate fi asimilata impunerii unei conduite pentru legiuitor, autoritati executive si pentru Curtea Constitutionala.

"Ratiunea unei dezbateri publice, anterior adoptarii unei legi, este tocmai aceea de a se identifica, cat mai cuprinzator, aspectele ce pot genera probleme ulterioare, aspecte ce pot fi cizelate anterior publicarii. Astfel, apreciind constructiv rolul criticii in procesul de elaborare legislativa, Sectia pentru procurori urmeaza a inlatura si acest motiv de revocare", a concluzionat CSM.

Motivul 15: Obtinerea de condamnari cu orice pret

Toader a acuzat-o pe Kovesi de incercarea de a obtine condamnari cu orice pret. Pentru a obtine condamnari cu orice pret, procurorul sef al DNA a intrat, se pare, intr-un razboi personal cu Parlamentul, Guvernul, Curtea Constitutionala, cu politicienii si oamenii de afaceri, cu totii culpabilizati pentru pretinse interese obscure, de natura sa anihileze lupta anticoruptie, se arata in raportul ministrului.

CSM spune, insa, ca interceptarile in care Kovesi ar face mai multe declaratii sunt acum discutate in cadrul Sectiei in materie disciplinara din cadrul CSM. Prin urmare, competenta de a analiza atat probatoriul aferent actunii disciplinare, cat si faptele invocate revine Sectiei pentru procurori in materie disciplinara, iar nu Sectiei pentru procurori in procedura revocarii.

"Fata de aceste considerente, Sectia pentru procurori va inlatura prezentul motiv de revocare, deoarece motivele care deriva din actiunea disciplinara exercitata nu pot fi retinute inainte de solutionarea definitiva a acesteia, in cadrul legal existent", arata CSM.

Motivul 16: Ar fi crescut numarul de achitari

Toader a acuzat-o pe Kovesi de cresterea numarului de achitari, sporirea cheltuielilor si raportari eronate. Numeroasele solutii de achitare din ultima perioada in dosarele DNA, deja de notorietate, chiar daca sunt puse in mod constant pe seama Curtii Constitutionale de catre conducerea DNA, pun in discutie modul in care conducerea DNA asigura respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale, arata ministrul Justitiei.

"Se constata ca, spre deosebire de alte unitati de parchet, competenta DNA este una speciala, diferita de cea a altor structuri din cadrul Ministerului Public. Din bugetul Directiei sunt suportate si cheltuielile cu alte categorii de personal decat procurorii, astfel ca modul in care ministrul Justitiei a efectuat comparatiile, prin raportare la alte institutii, nu are corespondent faptic, nepornindu-se de la aceleasi premise", arata CSM.

Dupa ce a analizat situatia achitarilor de la DNA, CSM arata ca "numarul achitarilor definitive a scazut in anul 2017 fata de anul 2016, de la 134 in anul 2016 la 121 in anul 2017, 29 dintre acestia ca urmare a dezincriminarii faptei".

"Prin urmare, afirmatia domnului ministru privind cresterea numarului achitarilor nu are suport probator", arata CSM. "Astfel, retinand ca datele statistice nu confirma sustinerile prezentate de ministrul Justitiei in expunerea motivului 16, Sectia pentru procurori apreciaza ca nici acesta nu poate justifica solutia revocarii", a concluzionat CSM.

Motivul 17: Cazul Mircea Negulescu

Toader a acuzat-o pe Kovesi de lipsa de implicare a procurorului sef in identificarea si eliminarea comportamentelor abuzive ale procurorilor. "Dezbaterile publice privind comportamentul abuziv/ilegal desfasurat de catre procurori (ex: procurorul Negulescu) nu au determinat nicio reactie institutionala de asumare a unor investigatii efective", arata ministrul Justitiei.

CSM a aratat ca situatia lui Mircea Negulescu a facut obiectul mai multor actiuni discplinare. Imediat dupa prezentarea primelor inregistrari video, in care aparea Mircea Negulescu, Kovesi a cerut incetarea detasarii magistratului la DNA.

"Sectia pentru procurori constata ca aspectele privind conduita procurorului si a altor procurori din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti constituie obiect de cercetare penala si/sau disciplinara in mai multe dosare de pe rolul Parchetului de pc langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si/sau Inalta Curte de Casatie si Justitie, fapt ce face imposibila punerea in practica a altor masuri individuale de natura manageriala de catre procurorul sef directie", a precizat CSM.

Motivul 18: Falsificarea unor transcrieri de convorbiri

Toader a acuzat-o pe Kovesi de lipsa de masuri in cazuri grave constatate de instantele de judecata ca falsificarea transcrierii unor convorbiri telefonice. Toader a facut trimitere la un caz celebru, cel in care este implicat fostul print Paltin Sturdza, fostii deputati PSD, Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, si fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu. O parte din probele DNA sunt mai multe interceptari gasite la perchezitii la Paltin Sturdza. Printul sustine ca acestea au fost transcrise gresit de ofiterii de politie.

CSM arata ca, in acest caz, procurorii au deschis o ancheta, care nu este finalizata. "Sectia pentru procurori, constatand ca pana la acest moment nu exista o solutie definitiva in cauza privind o eventuala activitate de falsificare a mijloacelor de proba, apreciaza lipsit de temei motivul de revocare invocat", sustine CSM.

Motivul 19: Tergiversari ale unor anchete

Toader a acuzat-o pe Kovesi de "tergiversarea solutionarii cauzelor, cu consecinta prescrierii raspunderii penale - exemplu: cazul Microsoft".

CSM arata ca situatia din Dosarul Microsoft, care a fost instrumentat de procurorul Mihaiela Iorga Moraru, este in verificari la Inspectia Judiciara.

La Parchetul General se verifica practica judiciara vizand institutia prescriptiei raspunderii penale, pe aspecte referitoare, in principal, la data de la care incepe sa curga termenul de prescriptie a raspunderii penale, in cazul infractiunii de abuz in serviciu care a avut ca urmare producerea unei pagube si intreruperea cursului prescriptiei raspunderii penale.

CSM a mai observat in acest caz ca a fost vorba si de reducerea termenului de prescriptie ca urmare a intrarii in vigoare a dispozitiilor noului Cod Penal sau sesizarea organelor de ancheta, ulterior implinirii termenului de prescriptie. "Fata de aspectele reliefate, Sectia pentru procurori apreciaza nejustificata imputarea unui comportament impasibil procurorului sef DNA", a conchis CSM.

Motivul 20: Lipsa de reactie

Toader a acuzat-o pe Kovesi de lipsa de reactie in verificarea activitatii profesionale si conduitei unor procurori. El a criticat reactia sefei DNA in cazul de la DNA Ploiesti, reaprins de Vlad Cosma. Inspectia Judiciara a deschis deja o verificare. "Asteptam rezultatele verificarilor, insa in privinta comportamentului sefei DNA, de neasumare a rolului sau institutional, a reactiei mai degraba politicianiste, lipsite de o minima deontologie profesionala, ne putem pronunta", arata Toader.

CSM transmite ca Kovesi a cerut un raport de la seful DNA Ploiesti si un audit extern la DNA din partea unui organism european, respectiv GRECO, "intrucat nu s-a dorit a plana vreo urma de indoiala asupra activitatii Directiei Nationale Anticoruptie". Ulterior, au fost emise mai multe informari catre procurorii DNA, un control intern si evaluari asupra activitatilor.

"Fata de aceste imprejurari si in considerarea aspectelor prezentate la motivul 17, Sectia pentru procurori apreciaza total nejustificata imputarea unei conduite pasive doamnei procuror sef DNA", au inchis motivul 20 membrii Sectiei pentru procurori din CSM.

Avertismentul lui Toader

Pe 27 februarie, Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ solicitarii ministrului Justitiei de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Tudorel Toader a declarat, luni, referindu-se la motivarea avizului negativ dat de CSM, ca membrilor Sectiei de procurori "le va fi greu sa motiveze contra evidentei", el argumentand ca este vorba despre un demnitar care a incalcat de trei ori Constitutia.

Intrebat daca reproseaza ceva Sectiei pentru procurori a CSM, ministrul Justitiei a raspuns ironic: "Tot romanul isi cunoaste atributiile de serviciu pe care le are si tot romanul isi indeplineste corect, loial si la timp respectivele atributiuni".

Ministrul Justitiei a mai spus ca asteapta motivarea CSM si hotararea presedintelui Klaus Iohannis in privinta revocarii sefei DNA, dupa care va decide daca va sesiza Curtea Constitutionala.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre CSM motivare aviz negativ Kovesi
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 34144 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
90 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mana trepadusilor lui dragnea, voiculescu sau ai lui ghitza nu mai

este atat de lunga pe cat pare la mocirla3 :)))
Mai sunt inca institutii in Romania care nu sunt pervertite de catre sobolanii rosii.

Egalii doamnei Kovesi s-au exprimat cat se poate de clar.
L-au dezavuat pe buze-reci si cele cateva pagini de amintiri din copilarie.

Cred ca pasul urmator va fi facut de catre presedintele tuturor romanilor, nu de catre regele tuturor rromilor.

Tariceanu, dragnea, ghitza, udrea, bica, mazare, cel de la Londra, etc... + toate leprele care au furat, mintit, luat spaga, ... vor trece prin furcile caudine ale Justitiei. Este mult mai bine decat sa treaca prin furcile romanilor...

 

Foarte interesant cum au motivat procurorii CSM

...acuzatia de incalcare a Constitutiei de catre doctorita Kovesi! Auzi la ei, hotaririle CCR se aplica doar pe viitor, iar doctorita Kovesi nu avea cunostinta ca incalca Constitutia. Pai, cind esti doctor in drept, presupunem ca ai cunostinte fundamentale despre legea fundamentala. Cu alte cuvinte, procurorii ne spun cam asa: va acuzam de orice ne trece noua prin cap, iar daca in instante vi se da dreptate, sa stiti ca noi nu stiam ca ati incalcat legea si astfel n-o sa va mai acuzam de aceste fapte. Curios, nu?

 

IN SFARSIT!

Intram in anul Centenarului! Cu Tiberiu Useriu si Simona Halep, suntem primii in lume! Sa vizionam ce "fapte de vitejie" mai fac romanii ADEVARATI, in anul de gratie, 2018?!

 

o sa fie analizata temeinic, timp de un an

Iohannis va analiza temeinic solicitarea, cam un an de zile.

asta ca sa crape Tudoreii pesedisti mincinosi de ciuda si sa vada cum intre timp toti borfasii merg la parnaie....

 

Zarurile au fost aruncate

Domnul Presedinte va da Cezarului ce-i al Cezarului. Nu va inventa nimic. Iar daca alde-PSD se va juca cu focul va culege doar cenusa imperiului de carton

 

O decizie corecta

Nu au rost comentariile!
Tudorel,demisia.

si totusi

doar o vorba sa'i mai spun

pa!

JUSTITIA NU SE VINDE LA borfasi !

Sarut mana , JUSTITIA ROMANA !

Agitatorul Tudorel ar trebui sa-si bage Demisia

de onoare!
De ar deține așa ceva?? nu ar fi in slujba Penalilor di PSD!

cel mai bine

cel mai bine ar fi sa ne facem ca ploua si pe Dragnea il ia apa, si-l duce acolo unde a intarcat mutu iapa

Cand o sa va cerceteze procurori abuzivi ca onea

portocala,man+ inca unu de la Oradea,papici,eva,uncheselu,carmen lancranjan etc dirijati de doamna plagiat 4 %,pe voi,parintii,fratii sau copii care au calcat stramb,atunci o sa va schimbati parerea.LCK trebuie revocata pentru ca a mintit non stop incepand din martie 2017 cand a fost data publicitatii celebra inregistrare cu decaparea pana la PM,stati cu c... pe dosare si alte exprimari de doctor in drept !!! Incalcarea constitutiei nu poate fi facuta in viitor ea a fost produsa si constatata de CCR si inseamna management de slaba calitate. Ascunderea de sectia de procurori a CSM a multor nereguli constatate de 3 din cei 6 controlori ai DNA din iulie 2017 este o mare porcarie si o fapta penala a acestora.Cumpararea,mituirea,santajarea coordonatorului echipei+ inca 2 procurori controlori din comisia de la IJ(masina la dispozitie,discutii intre 4 ochi,control desfasurat in biroul sefei DNA cu usile inchise etc) reprezinta fapte penale. Calificativul acordat managementului LCK la DNA, de prietenii din CSM este straveziu,diplomatic si lasa loc de intors la o adica CORESPUNZATOR

Luați din față ...., nu stați la rand!

16 zile! Atat le-au trebuit membrilor CSM din Sectia pentru procurori sa motiveze hotararea luata in 3 minute prin care au avizat negativ propunerea ministrului Justitiei Tudorel Toader de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Vineri, 16 martie 2018, la orele pranzului, Consiliul Superior al Magistraturii a facut publica Hotararea nr. 52, care contine 51 de pagini de motivare a avizului negativ pe care Sectia pentru procurori il da propunerii de revocare a Laurei Kovesi. Cum era de asteptat, in cuprinsul amplei motivari sunt reluate copy-paste argumentele Laurei Kovesi pentru care se impune avizarea negativa a cererii ministrului Justitiei, argumentandu-se de Sectia pentru procurori din CSM, in cateva randuri, de ce nu se impune destituirea lui Kovesi de la conducerea DNA.

Si nu doar atat! Pentru a justifica avizul negativ, Sectia pentru procurori s-a apucat sa interpreteze deciziile CCR in care s-a stabilit incalcarea unor legi de catre sefa DNA, sustinand in mod halucinant ca acestea au obligativitate pentru viitor. Cu alte cuvinte, in acceptiunea Sectiei pentru procurori din CSM, deciziile CCR care au stabilit ca Laura Kovesi a incalcat legea prevad ca sefa DNA sa nu mai incalce legea de acum incolo. Nu, zau!

De fapt, la aceasta concluzie s-a ajuns dupa ce Sectia pentru procurori a omis cu vederea faptul ca deciziile CCR invocate in actiunea de revocare a sefei DNA nu priveau decizii de neconstitutionalitate, care intr-adevar au aplicabilitate dupa constatarea ca un text de lege in vigoare este neconstitutional, nemaifiind aplicabil pe viitor, ci vizau conflicte de natura juridica aparute intre puterile statului, in care erau constatate fara echivoc incalcari ale legii si Constitutiei de catre una dintre puteri.

tuDorel

tuDorel fugi la Latrina 3 si fa ceva!!!

O decizie luata in 5 minute, cind membrii CSM nici nu s-au uitat

...pe dosarul de 36 de pagini cu apararea doctoritei Kovesi, arata ca acest aviz este unul foarte subiectiv. De ce fac procurorii din CSM acest joc? Pentru ca stie o intreaga tara ca intre ei se apara, iar noi credem ca lupta cu coruptia. Oricum, sintem si noi foarte curiosi sa vedem cum motiveaza niste procurori incalcarea Constitutiei de catre doctorita Kovesi. Daca au facut-o in defavoarea Constitutiei, atunci e urgent ca acesti indivizi sa paraseasca CSM.

 
 

Ce vocabular de puscarias, ai!

Probabil ca locul tau de trai e chiar puscaria, ca printre oameni esti un veritabil pericol.

@cetatene

Dragule, fa o pauza. Ai un limbaj de lemn cazonat. Lozincile de genul "stie o intreaga tara" nu mai tin. Terminati odata cu prostiile astea, nu te-ai satura sa fraze bombastice? Te vedem cum te chinuii sa-ti aperi "valorile imorale" ale stapanilor, prietenilor, camarazilor,...etc. Opreste-te nu mai tine! Fa o pauza!

nesimtirea

e mai mare decat Insula Belina

Cetatene, te rog abtine-te!

Chiar nu intelegi nimic> Nu pot crede ca esti unul dintre cei ar avea nevoie de "tamaiere" gen Vosganian.

recomandare pentru un cetatean mascat

un pic de cenusa pe cap, nu strica, un pic de respect chiar se impune

DRAGULUI OSKAR,

Ai si tu dreptate, colega dar, inainte de a-i lua "capul" Procurorului Sef al D.N.A, ar trebui sa le aduci pe tava pe cele 3, de baza: Traian Basescu, George Maior si Florian Coldea! Dupa, daca sunt probe solide, fapte facute de Domnia Sa, o poti scoate din schema! Pana atunci, procurorii si judecatorii bolnavi trebuie descoperiti de Inspectia Judiciara, institutie care sa aiba in componenta oameni integri, nu fetite si baieti trimisi de seful mason, cu fituica in cautarea dosarului dorit! Deci, colega, curatenia incepe acum! Dupa revarsarea apelor in gradina trandafirilor brucanisto-ilicieni!

totul sta in pixul lui ZEROnnis...

...

"Pentru ca stie o intreaga tara ca intre ei se apara"

Cred ca vrei sa zici de actualii parlamentari, nu? domnule cetatean est european din epoca de trista amintire.

io

cetatean, iurope'an, de buna voie si nesilit de nimeni, mi'am retras acreditarea de le toate institutiile europene

Trepădușii psd/ pcr/ alde

Foști secretari pcr, și nu alta profesie, dau cu pietre in 5 procurori emeriti. E rostul lor de foști sa dea cu pietre in tot ce e logic și profesional și sa aplaude pe aia cu km=800 m. A fost mare uimire ieri in familia foștilor ca nu ințelegeau de ce atata scandal pe cei 800m, ei nu au fost la scoala atunci cand era lecția asta faceau socialismul ăla pe care incearcă sa ni- l bage pe gat și acum.

@zbengaosa2007 15.43

- lasa-ne bre cu luju lu' savaliuc platit de intact ! iar din fata , sa luati la tine in familie intre voi :o(((

"Revocarea lui Kovesi: CSM demonteaza punct cu punct cele 20 de motive din raportul lui Toader"

Decizia CSM luata in 5 minute...

...a fost o adevarata palmă la adresa nepriceputului Toader.
Numai că nu i-au zis, " măi nene, ai fost penibil!"

 

Amuzante motivatiile sectiei procurori CSM!

Cica Kovesi nu poate fi sanctionata pentru ca CCR a stabilit pentru viitor! )))))

Procurorii poate nu stiu, CCR interpreteaza Constitutia! Kovesi a incalcat Constitutia, care era in vigoare la data infractiunii!

"...arogandu-si o competenta pe care nu o poseda, nu poate constitui un motiv de revocare a conducatorului acestei institutii", conchide CSM."
Adica Kovesi nu poate fi demisa pentru ca "nu vrem noi, CSM" ))))

Oricum Motivarea CSM e consultativa!

iohannis nu o va revoca pe Kovesi,

Ea isi va putea vedea linistita de treaba si atunci sa vezi cat de amuzant va fi!

Marin2134 - Nu fi copil !

O hotarare de CCR poate schimba semnificativ sensul unei legi. Vezi limitatea domeniului la legile primare in cazul abuzului in serviciu.
Dar se aplică doar pentru viitor.

Prietene asta o stia si tudorel si o stim si noi

Pentru cine are urechi,ochi si neuroni valizi mizeria din DNA,minciunile si caracterul LCK au iesit la iveala precum caimacul unei cafele de calitate !!! Restul este o saga puerila,de lada de nisip de la gradinita, cu exaltati si ofticati !!!

Toader nu e nepriceput, ci rau intentionat

Stie cat de intinsa este coruptia si cat de mult rau face, dar prefera sa atace DNA, sa-l dezorganizeze exact cand el devenise eficient.
Coruptii si talharii s-au organizat impotriva DNA, iar el este de partea lor. Face tot ce i se cere si e pe cale sa transforme legile in retete de salvat infractori.
Cu banii furati de la romani, cu concursul subordonatilor d-nei Dan, unii dau cu tifla justitiei din locatii exotice sau doar luxoase. Toader nu face nimic pentru a obtine extradarea lor, el se lupta cu procurorii.

E vina DNA daca avem coruptie! Doar a DNA!!

Asa si intr-un oras, cand infractiunile scad e pentru ca politia e pe ei, nu pentru ca se decid hotii sa nu mai fure! Elementar!

mareane...

este medicul de boli mintale vinovat cca esti tu bolnav?
este vina politistilor ca exista hoti?
este vina celor asasinati ca exista criminali??
pe bune, tu ai mai facut un control, ceva?
cu ce este de vina dna ca partidul psd s-a organizat ca asa a vrut el, ca o organizatie mafiota?

Toader mai e ministru? In guvernul Docila?

N-as fi crezut sa vad atata prostie in spatele atator titluri academice. E de necrezut! Cum s-o fi strecurat nulitatea aia de Toader in ierarhia universitara, cum o fi obtinut titlurile, ce pile o avea? Nu numai prostia il defineste, dar si consecintele ei, ridicolul, impostura, imoralitatea.

Motivele invocate de "Tudorele fa ceva"pot fi demontate si de

un liceean inteligent!
Ma intreb daca "Tudorele fa ceva"nu le-a formulat atat de prost jucand la doua capete:
1)sa-i arate lui dragnea ca "face ceva"
2)sa-l saboteze pe acelasi dragnea blocand demiterea lui Kovesi
Este de neconceput ca un jurist ,mai ales cu pretentiile lui "Tudorele fa ceva"sa creada ca argumentele aberante expuse pentru inlaturarea lui Kovesi puteau avea efect!Teo

Da, dar pe Dragnea nu l-a ascultat!

Dragnea i-a zis "sa nu se faca de ras", si tocmai asta a facut!
Da'Dragnea e baiat bun, chiar daca Toaderel s-a facut de ras, el tot ii acorda "intreaga sa incredere"!
Poate i-o da si pe Irinuca ca premiu, macar odata, ca tot se ocupa ea de binefaceri!

argumentele CSM sunt pro forma... pentru codruta..

. care e doftoroaie in stiinte juridice si totusi CCR-eaua trebuie sa-i esplice Constitutia... si pana nu i se esplica face dupa cum o taie capul... si CSM-eaua intra in acest joc si o mangaie pe cap in loc sa-i dea suturi... sa-i placa lui ZEROnnis... care la randul lui tre sa placa sforarilor ca altfel nu mai pupa reales ci pupa mititica pe fals si uz de fals...
Pai daca-i asa, poa sa stea in capul DNA si Ghita ciubenu care-si paste oile pe tarlaua altuia... ca cand e intrebat ca de ce, spune ca n-a stiut si nu i s-a esplicat la ce foloseste gardul... numai cine nu vrea, nu vede...

se scufunda

Toader cu tot cu PSD.

 

Si Coana Chirita

Vai, vai, vai ci durere..
Ioti-te, bre, VAMPIRU' cum chere
Si TOTI CIRCARII cum moari
Moari si dă din chisioari...

Aviz negativ, revocarea se revoca

Deci este clar , d-l Ministru de Interne trebuie sa-si vada de treaba , are foarte multe de facut si s-o lase pe Kovesi in pace .

 

d-l sinistru tudorel ar trebui sa-si dea demisia, daca mai are

vreo urma de ratiune sau mandrie.
Nu poti face o asemenea stupiditate fara sa platesti cu carieara si postul tau !
Ce incredere mai poate fi acordata unui megafon al lui Tariceanu si Dragnea ?

Mai Mos Gerila!

CSM sectia de procurori ne ia de prosti? Vad ca si dvs care vsinteti un om cu ceva carte ati pus botul la prostiile procurorilor din csm. Hai sa va dau cel mai simplu exemplu ca sa pricepeti: un cetatean din Romania nu poate invoca in nicio imprejurare ca nu a cunoscut legea si a gresit. Deci ditamai procurorii zice-se cu studii in drept imi spun mie aici ca lck nu a cunoscut legea (adica Constitutia) dar de acum incolo (adica dupa ce ccr a tras-o de mineca si atentionat-o) se aplica decizia ccr. Pai decizia ccr vine sa explice unui ditamai doctor in drept ce spune Constitutia? Halal procurori, platiti cu sutele de milioane din bani publici! Unde au invatat carte astia? Sper ca Joiannis sa nu pice in plasa intinsa de "borfasii" de procurori aciuiati in csm

@apolo,

tantaloaico, CSM a schimbat zicerile Constitutiei dupa ce Kovesi a actionat conform cu prevederile ei din nascare...
Dar, tantalaul asta de Tudorel este de un penibil desavarsit...In mod normal, dupa ce sectia de procurori de la CSM a desfintat cele 20 de capete de acuzare, ar trebui sa plece invartindu-se. Sa se ascunda undeva pentru a nu-l mai vedea nimeni si mai ales la Universitatea din Iasi! Acolo v-a fi alungat cu pietre, atat de profesori cat si de studenti!!!

Toader este cirpa lui Dragnea si Tariceanu

Nu are ce mindrie sa piarda ca nu a avut-o niciodata.

Tudorel cel care a facut Justitia de ras nu vrea sa se dea batut!

El nu vrea sa-si retraga nici in ruptul capului minciunile pe care le-a ticluit cu multa migala impotriva doamnei Kovesi,care la ora actuala este spaima politrucilor corupti.Societatea civila nu va sta pasiva si in curand atat domnul Tudorel cat si prietenul sau Ion Cristoiu, tot din Vrancea vor fi trimisi in judecata pentru Marturie mincinoasa. Shalom

 

Ultima descoperire a lui Crist

gaina a nascut o strutzocamila care a inghitit gaina. Se vede din ultima fotografie comentata de balbait. Balbaitul care si'a inghitit proteza cu propria saliva

Nici macar atit

Toate argumentele lui Toader au fost ticluite de fabrica de minciuni a securistului Voiculescu, A3. Toader numai le-a aranjat in pagina si a corectat gramatica.

Castelul de Nisip Teldrum

s-a daramat iar ultima gaselnita Guitza a esuat lamentabil

va urma suspendarea presedintelui? Eu nu cred ca vom trai si minunea asta. Ar fi ca si cum s-ar lega de calorifer si si-ar da foc la casa

 

Cetatean european !

Intr-adevar individul este cetatean european. Dupa cum se stie si Rusia este in Europa!

 

eu stiam

ca Rusia este in Londra si ca Moskva este un ghetou la periferia Londrei spre Luton

aaa mai au ramasite si la noi, mai ales pe acest forum. Ma intampina de fiecare data cand apar si ma marca de doua ori cu cateo stea in frunte. Ce mult ma iubiti, de-ati sti voi unde, hai ca bate cineva la usa , ...

Mare descoperire ai facut! Te va aseza istoria linga

...Magelan si Columb! Da', tu ai vazut cum au motivat procurorii, astia, incalcarea Constitutiei de catre doctorita Kovesi? Bineintele, ca n-ai vazut. CCR nu i-a spus doctoritei sa nu mai greseasca pe viitor, ci ca nu stie Constitutia Romaniei. Iar, CCR a trimis-o la Comisia parlamentara si ea a dat bir cu fugitii. Pai, daca tu nu te prezinti la procuror cind te cheama, o sa-ti ia in considerare o hirtie pe care le-o transmiti cu raspunsurile? Ei, na! Asadar, revocarea doctoritei e tot mai evidenta.

@Nea Vrajeala cetateneasca

Aici este vorba de csm nu de ccr, pardon pcr! Dar to o tii pe aratura cat mai mult. Tu ai citit motivarea csm-ului? Daca nu ai citit-o pune-te cu burta pe carte si manac-o, altfel ceea ce spui nu este la obiect. Adica Tudorel le stie bine pe toate, cand de fapt este varza, si cei din csm nu, ei sunt plecati cu pluta. Fa o pauza de logica, iti prinde bine! Dupa cum te exprimi pari mai degraba o "cetateanca".

un cetatean......

vorba lui nea Iancu Caragiale "hai cu ea la razboiu", potrivirea cu personajul din scrisoarea pierduta este izbitoare, el o tine tot pe a lui"hai cu ea la razboiu". Inca o data se dovedeste ca I.L.Caragiale a fost un geniu care a scris pentru veacurile ce urmau sa vina.
Paranteua: O fi intrind Caragiale in lista denigratorilor de neam?

istoria

cum a functionat in cazul referendumului cu 300 de capete furajate, referendum validat de CCR si ignorat de aceleasi capete.

"marele profesor" de drept s-a facut de rasul lumii

daca acest mic carierist provincial si orgolios este "farul calauzitor" al facultatii de drept din Iasi, este trist pentru justitia romaneasca

 

Propaganda mai are 2-3 saptamani de injurat! Timp in care Wern

..va demite Plagiatoarea sau isi va semna suspendarea! Profesorul Tudorel are legea de partea lui si vrea sa o IMPUNA!

numai mujicii si babuinii

impuneau legea

legea se aplica de catre instantele de judecata

exista o domnie a legii si ea este legata de statul de drept

bah, daca Werner n-o demite pe Kovesi, promiti sa

dispari de-aici ?
am un feeling ca nici de data asta n-o sa ai cuvant.
ia un ceai de tei si ceva pentru fikat, si cauta-ti un job adevarat. vin vremuri grele pentru voi. PSD are vreo 20 % in sondaje, Tudorel a luat-o-n freza cu circule ieftin facut de el contra Kovesi...
nu-i nic de capul vostru...

Care lege mai nea?

Ca i s-a explicat lui rudotel ca ...nu are motivele din lege sa ceara revocarea.
Si vad ca deja o dati cu suspendarea? Ia pune matale citatu' din constitutie care zice ca se suspenda presedintele ca...nu revoca!
Da' repejor ca la intrebarea cu viloiul lui dracnea n-ai dat nici un raspuns anyway.
Cum ziceam: sa vina statul paralel sa ii lege nitel...si pe dracnea si pe rudotel!

"De obicei si din principiu nu reactionez la persoana"

te citez amigo, dar stai linistit ca's de acord cu ce-ai scris de data asta, numai ca doream sa stii ca nimeni nu-i profet pe lumea asta! Scz, am uitat sa dau citat; Uite asa ne facuram destepti cu totii, deontologi pana la cer, invocand in fata evidentelor tot felul de bazaconii puerile, care distrug Romania zi de zi!

DEMISIAAAA, DORELE!!!!

N-a avut Romania, in 29 de ani, asemenea hahalera la Ministerul Justitie!!!

 
 

disperarea va apartine

voi sunteti cei disperati. Postati pe forum cat mai aveti liber, la puscarie nu mai aveti acces la net

Mark, legea SE IMPUNE cand Plagiatoarea nu o

..respecta si santajabilii incurajeaza nerespectarea ei!

Parca aveai pe aici

un coleg de suferinta(@bengosul cred), ce reclama tocmai lentoarea cu care CSM-ul a judecat, chestiunea. Nu v-ati pus de acord, asa-i?

Toaderel e nevinovat, el stie ca e rector...

...asa ca judeca cu rectul...

DRAGULUI WERT,

Luni seara poate sa anunte semnarea REFUZULUI de revocare a Procurorului Sef al D.N.A! In 20 Martie are sedinta c.s.a.t-ul! In 27 Martie incepe Sarbatorirea Centenarului Unirii! Cu Basarabia la inaintare!

 

ADIO, P.S.D!

ADIO, Ilici!!!! In sfarsit!!!!!!!

 

Emigrati? Costa Rica?

Legea ajunge si acolo! A zis-o si Werner! )))

Ajunge pedeapsa la toti, vine si pentru mancatorii

...de castane a pesedelei penale!
Eu as propune pentru ei o baie de pacura si de fulgi, dupa care sa fie sloboziti pe strazi!

Mai draga Ionele!

Ma mir ca nu iti este rusine sa preiei prostiile monumentale scrise de slugoii procurori din csm. Cred ca le-a intrat si poantalonii in fund de frica ca nu cumva sa se supere tov. Kovesi. Aceasta motivare va ramine de pomina ....s-au poate acesti procurori vor sa-l infunde pe Joiannis care o va lua de buna. Ramine de vazut cit de vigilent este Joiannis.

 

Apollo,esti picat

din luna?
Stai linistit: v-ati luat-o iar!

Adevarul e ca toti aufrica de dosarele cu facaturi

..ale DNA, mai putin Tudorel, Plesoianu, Iordache, etc. Nesantajabilii!
Remarc si eu ce zice Apollo11, Werner putea fi salvat de procurorii CSM! O demiteau ei si Werner iesea imaculat! Dovada ca nu conduce Werner, supravietuirea Plagiatoarei o depaseste pe cea a Sasului.
Werner n-are decat doua solutii, sa forteze suspendarea negand demiterea Cucuvelei sau sa se faca ca ploua! In lege nu scrie in cate zile trebuie sa dea raspunsul!
Grea situatie, Iohann! Nici cand alegi o vacanta n-ai atatea probleme!

@Marine

Nu v-ati plictisit ba de dictare? Scoate nistre fraze, "ca carnatii", cu noduri. Aveti o baleiere de idei intr-o postare de te ameteste. Ce dracu ati facut la centru, ati incurcat schimburile? AI umor, asa zici "nesantajabili", aici nu ma pot abtine din ras :). Ingerasi nu alta :). Mai fa o pauza si mergi la masa, este seara si sfarsit de saptamana. Gata, aveti liber pe unitate!

Pling in perna amindoi, si el si marin2134

si se zgirie pe ochi de oftica, ca inca o minciuna tesuta cu ata alba a fost demontata bucata cu bucata spre disperarea infractorilor. Daca Toader ar avea cea mai mica farima de probitate profesionala si-ar da demisia.

 

Amuzate numai!

Trolii psd pot fi categorisiti in citeva specii. Apollo11 si marin2134 sint din categoria Stan si Bran.

Long Life for CSM, sa-i dea lui Toaderel alte smetii,...

...de sa-i sara negii!


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor