Ghita, din nou la Parchet in dosarul deschis dupa autodenuntul facut in cazul Kovesi

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 12:03
4259 citiri
Ghita, din nou la Parchet in dosarul deschis dupa autodenuntul facut in cazul Kovesi
Foto: captura video Digi24

Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat, marti, la Parchetul General unde a fost audiat in calitate de martor in dosarul deschis dupa autodenuntul legat de teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

In acest dosar, deschis joi, procurorii au inceput urmarirea penala in rem pentru o posibila infractiune de instigare la fals intelectual.

Sebastian Ghita a fost citat pentru a oferi mai multe informatii despre afirmatiile facute.

La iesirea de la audieri, deputatul a spus ca nu poate da "foarte multe elemente din dosar", pentru ca acesta este in lucru.

Sebastian Ghita a negat categoric ca ar fi sustinut public ca detine inscrisuri care i-ar apartine procurorului sef al DNA, asa cum s-a speculat in presa. "Nu am spus niciodata eu asa ceva!", a declarat el.

In schimb, acesta a sustinut ca a adus noi probe la Parchet. "Le-am adus din proprie initiativa. Era normal sa imi sustin autodenuntul", a explicat el.

Intrebat pe cine a citat ca martor pentru a-i sustine dezvaluirile despre falsificarea raportului tehnic in cazul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, Sebastian Ghita a raspuns: "Sunt toti cei implicati acolo, in caz. Expertii, cei care au redactat..."

"Sa ii lasam pe cei de la Parchetul General sa isi faca treaba", a mai spus Ghita, refuzand sa dea mai multe detalii.

Intrebat de jurnalisti de ce a luat decizia sa faca acest denunt, in conditiile in care faptele s-ar fi petrecut in urma cu 4 ani, deputatul a precizat ca denuntul sau "nu este nici un act de razbunare", ci vine dupa ce Inalta Curte i-a aratat recent ca activitatea DNA "devine abuziva si deasupra legii".

Sebastian Ghita a mai fost citat si saptamana trecuta de procurori. Atunci el a sustinut ca a depus un stick de memorie ca proba in dosar.

Laura Codruta Kovesi a negat categoric ca ar fi plagiat in teza de doctorat

Vezi cum si-a explicat demersul Sebastian Ghita intr-un interviu acordat Ziare.com.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ghita probe Parchet Kovesi plagiat , #Sebastian Ghita