Kovesi raspunde atacurilor lansate de Traian Basescu (Video)

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 07:06
11026 citiri
Kovesi raspunde atacurilor lansate de Traian Basescu (Video)

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a raspuns atacurilor fostului presedinte Traian Basescu, dupa ce acesta a afirmat ca ii "e sila" sa o mai sune la telefon, din cauza modului "ravasit" in care se face mai nou justitie in Romania, pe baza de denunturi si arestari preventive in cazuri de coruptie.

"Nu ma intereseaza ce zice domnul presedinte Basescu. Dar pot sa va spun ca aceasta institutie a denuntatorului nu a fost inventata in Romania si nu este in legislatie din ianuarie 2015, nici din 2014, nici din 2013. Aceasta clauza de nepedepsire exista din 1968, in Codul Penal", a declarat Kovesi intr-un interviu postat pe blog de Dan Turturica.

Basescu nu o suna pe sefa DNA "de sila"

Fostul sef de stat a dezvaluit luni seara de ce nu ii suna pe Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, Florian Coldea, directorul adjunct al SRI, si Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), pentru a le semnala derapajele pe care le observa in Justitie.

Intrebat de jurnalistul Ion Cristoiu, intr-o emisiune la B1 TV, de ce nu ii suna pe acesti trei oameni pentru a-si spune punctul de vedere si a le cere o explicatie in legatura cu arestarile abuzive, Basescu a raspuns: "Pot sa va spun ca de sila?". Cei trei s-ar face vinovati de un "mod ravasit de a face justitie", "fara respect pentru cel care nu este condamnat". Basescu a adaugat ca nu exclude "posibilitatea sa se creeze condamnari nedrepte".

"Pentru ca ei sunt artizanii acestui mod ravasit de a face justitie. Pentru ca am primit lectia de la Nitu (procurorul general - n.red.), la care sunasem pentru cu totul altceva. Aveam o problema de clarificat cu el, n-avea legatura cu dosarul Nana. Secretara mi-a spus ca nu se poate (vorbi cu el - n.red) ", a lamurit fostul sef de stat.

Sefa Inaltei Curti reactioneaza dupa ce Basescu a spus ca ii "e sila" sa o sune

Livia Stanciu, sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, i-a raspuns, marti dimineata, fostului presedinte.

Livia Stanciu a apreciat ca atacul lui Traian Basescu prejudiciaza imaginea Romaniei si a subliniat ca nu se va lasa intimidata de declaratii politice.

"Foarte rar, si vorbesc in nume personal, m-as lasa intimidata de reactii ale unor politicieni vizavi de activitatea pe care o desfasoara judecatorul Livia Stanciu", a subliniat presedintele ICCJ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Kovesi reactie Basescu, #Basescu atac Kovesi DNA , #Traian Basescu