Aberatia zilei: Sefa CNA da in judecata ... CNA

Vineri, 13 Martie 2015, ora 17:25
5498 citiri
Aberatia zilei: Sefa CNA da in judecata ... CNA
Foto: Antena3

Va mai amintiti de Laura Georgescu, doamna care dezvaluia ca protejeaza postul de televiziune Romania TV, care apartine "boului" de Sebastian Ghita, si care il gratula pe presedintele Comisiei pentru Cultura a Senatului, Georgica Severin, cu apelativul "jigodie"? Doamna care le vorbea colegelor cu "fa", spunea despre una dintre ele ca "e si nef..., printre altele" si teroriza elevii?

Sefa CNA, acuzata ca a terorizat elevii: Daca era asta mama mea, fugeam de acasa

Probabil ca mai toata lumea se astepta anul trecut ca Laura Georgescu sa isi dea demisia de onoare (sau de rusine) pentru potlogariile dezvaluite public. Probabil ca unii dintre cititorii nostri chiar au crezut ca ea a fost inlaturata intre timp din functie, nemaiauzind vesti despre ce se intampla la CNA.

Nu numai ca n-a fost asa, dar reprezentantul Guvernului condus de Victor Ponta a dat, zilele trecute, in judecata institutia pe care o conduce si pe o parte dintre colegi, cerand anularea Regulamentului de Ordine si Functionare votat in luna septembrie si care ii limiteaza puterile.

Decizia de schimbare a ROF-ului fusese luata in conditiile in care Laura Georgescu "a blocat activitatea CNA pe durata mai multor luni, cu complicitatea majoritatii membrilor CNA, care, in incercarea de a o sprijini, intrau subit in concediu chiar in zilele programate pentru sedintele publice ale CNA sau chiar cu cateva ore inainte de inceperea sedintei, astfel incat sa nu poata fi asigurat cvorumul de sedinta", reaminteste pe blog Narcisa Iorga, fost membru al consiliului.

Demisie care blocheaza reforma in CNA: Laura Georgescu ramane cu toate puterile intacte

Regulamentul a fost votat democratic, in sedinta statutara. El prevede ca sedintele CNA nu vor mai fi conduse doar de presedinte, ci de fiecare membru al consiliului, pe rand, precum si ca toate directiile, cu exceptia celei de audit, se subordoneaza CNA, nu doar presedintelui, ca pana atunci.

Simplu, democratic, transparent. Dar neconvenabil pentru sefa CNA, care nu ar mai putea sa-i "beleasca" pe colegi si sa-i "calce pe cap", "sa moara mama!", ca sa folosim exprimarile ei de anul trecut.

Noi inregistrari cu sefa CNA. Laura Georgescu: Va belesc! Sa moara mama! Pe bani va belesc! (Video)

CNA ar putea tine sedinte fara Laura Georgescu. In noi inregistrari, sefa CNA vrea "sa calce pe cap"

Mai mult, ca urmare a imensului prejudiciu de imagine adus institutiei, membrii CNA au fost audiati in luna august in Comisia de Cultura a Senatului condusa de Georgica Severin (PSD), convenindu-se schimbarea regulamentului. Laura Georgescu a participat la sedinta respectiva. "Nu a ridicat ochii din hartiile pe care si-a notat toata discutia si n-a scos un cuvant", dezvaluie tot Narcisa Iorga (accesul presei la acea sedinta fiind interzis de Severin).

In CNA atmosfera e teribila. Oamenii se tem. De ce nu demisioneaza, de fapt, Laura Georgescu? Interviu

Lovitura de teatru in CNA: Opt membri se delimiteaza de Laura Georgescu si cer masuri

Iata ca, dupa o jumatate de an, Laura Georgescu se adreseaza Justitiei, cerand "aplicarea corecta a legii", dupa cum a explicat pentru Pagina de Media.

In ciuda dezvaluirilor aparute in presa anul trecut, in ciuda comportamentului greu de caracterizat in cuvinte, in ciuda faptului ca este urmarita penal si asupra ei planeaza suspiciunea ca ar fi comis fapte grave, urmand ca acest lucru sa fie dovedit in instanta, Laura Georgescu ramane in fruntea institutiei care supravegheaza posturile de televiziune si mai vrea si toata puterea pe mana.

DNA descinde la CNA. Laura Georgescu, suspectata ca fabrica sesizari la adresa unor posturi TV (Video)

Laura Georgescu, acuzata si de fals in acte publice. Ce a cautat Sorin Alexandrescu la CNA? Interviu

Sefa CNA, Laura Georgescu, urmarita penal in dosarul Hrebenciuc: Nici vorba sa-mi dau demisia

Adica, odata pusa batista pe tambal si incendiul mediatic stins, Georgescu cere toata puterea inapoi. Ceea ce pentru unii poate fi de inteles.

Ce este aberant este faptul ca in Romania exista text de lege ca sa muti un cuib de barza, dar nu exista un text de lege in baza caruia sa poti contesta si inlocui un presedinte al CNA care se dovedeste a fi incompetent si incompatibil cu responsabilitatile ce ii revin (presupunand, nu-i asa, ca ar exista unul). Potrivit legii, presedintele CNA nu poate fi demis decat daca ar fi condamnat penal, ori in stare de incompatibilitate.

Din pacate, Ion Iliescu a avut dreptate: Romania este o democratie originala.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Laura Georgescu judecata CNA, #Laura Georgescu demisie CNA, #Laura Georgescu regulament CNA , #CNA