Laura Georgescu explica de ce nu-si da demisia de la sefia CNA: Nu am incalcat in viata mea legea

Marti, 24 Martie 2015, ora 17:23
7632 citiri
Laura Georgescu explica de ce nu-si da demisia de la sefia CNA: Nu am incalcat in viata mea legea
Foto: B1TV

Presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a declarat marti ca in momentul in care se va dovedi ca a incalcat legea isi va da demisia de la conducerea CNA.

"Nu am incalcat in viata mea legea, cu atat mai putin pe durata mandatului pe care l-am avut in aceasta institutie. Mi s-a mai sugerat acest lucru. In secunda in care mi se dovedeste prima oara ca am incalcat legea nu trebuie sa mi se solicite (demisia - n.red.), mi-o dau singura", a spus Laura Georgescu, la Parlament, intrebata daca isi va da demisia din fruntea CNA.

DNA descinde la CNA. Laura Georgescu, suspectata ca fabrica sesizari la adresa unor posturi TV (Video)

Laura Georgescu, acuzata si de fals in acte publice. Ce a cautat Sorin Alexandrescu la CNA? Interviu

Sefa CNA, Laura Georgescu, urmarita penal in dosarul Hrebenciuc: Nici vorba sa-mi dau demisia

Ea a explicat ca "niciodata nu a functionat Consiliul printr-o majoritate".

"Nu exista majoritate in CNA, ca nu suntem partide politice. Nu exista o majoritate intotdeauna aceeasi care se distruge sau se pastreaza. Nu suntem in Parlament, suntem oameni care nu reprezinta autoritatea care i-a propus. (...) Deciziile s-au luat prin vot deschis, in sedinta publica, in prezenta a opt membri si cu sase maini ridicate. (...) Niciodata nu a functionat Consiliul printr-o majoritate, a fost o minciuna diseminata ritmic de doamna Iorga", a aratat Georgescu.

Aberatia zilei: Sefa CNA da in judecata... CNA

CNA cere Parlamentului revocarea Laurei Georgescu

In opinia Laurei Georgescu, in CNA vor fi scandaluri si dupa plecarea ei din fruntea institutiei.

"Scandalurile exista de doi ani si doua luni, de cand, pentru motivul ca nu am vrut sa incalc legea 52/2003, am avut prima plangere penala de la un coleg, desi venisem de trei luni in institutie si toti ceilalti noua membri au tacut. Deci, scandaluri au existat si pana la venirea mea, scandaluri vor fi si dupa plecarea mea. Asa functioneaza un organism format din 11 membri cu interese diferite, in niciun caz cel al aplicarii Legii audiovizualului. (...)

Intotdeauna s-au gasit membri care au avut interese mai mult sau mai putin partizane cu anumiti radiodifuzori sau cu misiunea din acel moment a unor radiodifuzori. Nu tine nici de politic, nici de omul care conduce institutia, tine de interesul celui care este mai pus pe declaratii politice", a spus presedintele CNA.

Ea a sustinut ca este "mai mult decat eficient sa ramana in fruntea institutiei", punctand ca pe 17 iunie va avea loc tranzitia la televiziunea digitala, iar pe 28 octombrie la Bucuresti se vor reuni autoritatile de reglementare in audiovizual din 58 de tari, iar in opinia sa "altcineva nu va face aceste doua mari evenimente".

Laura Georgescu a sustinut ca CNA functioneaza. "Institutia functioneaza asa cum functiona si joi, asa va functiona si joia viitoare si martea viitoare, fiindca din pacate mandatele noastre se refera la a aplica legea audiovizualului pe ce se intampla in acest moment pe televiziuni si pe radiouri. Nu am cu ce sa blochez eu personal, eu am un vot si niciodata nu mi-am dorit sa detin majoritatea in acest Consiliu", a afirmat Georgescu.

Intrebata ce se intampla daca nu va exista cvorum la sedintele CNA, ea a raspuns: "Probabil cine nu doreste sa isi asume mandatul o sa isi dea demisia".

Comisia de cultura din Camera Deputatilor i-a audiat marti membrii Consiliului National al Audiovizualului, dupa ce Consiliul a decis saptamana trecuta, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului acordat presedintei CNA, Laura Georgescu, si a luat hotararea sa transmita Parlamentului o solicitare de revocare a ei din aceasta calitate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Laura Georgescu demisie presedinte CNA, #Laura Georgescu audiata comisie cultura , #CNA