Narcisa Iorga (membru CNA): Presedintele CNA a mintit in legatura cu Administratia Prezidentiala

Joi, 17 Iulie 2014, ora 18:59
4246 citiri
Narcisa Iorga (membru CNA): Presedintele CNA a mintit in legatura cu Administratia Prezidentiala
Foto:Antena2

Narcisa Iorga, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), spune ca Laura Georgescu, presedintele CNA, a mintit in legatura cu documentul transmis Administratiei Prezidentiale, in numele CNA si folosind autoritatea Consiliului, in plin scandal in care aceasta este implicata.

"Laura Georgescu a declarat ieri ca s-a adresat 'institutional' Presedintiei, sustinand ca din zona presedintelui ar veni o vulnerabilitate catre CNA, si nu din partea ei. Invoca incalcarea unei directive europene prin actul de promulgare a unei legi de modificare si completare a legii audiovizualului. In realitate, Laura Georgescu a trimis o 'informare' catre Administratia Prezidentiala cu doua zile dupa promulgarea si publicarea legii. Nu raspunsul de la Cotroceni a venit cu doua zile mai tarziu, asa cum incearca sa lase impresia. Minciuna are insa picioare foarte scurte, la cest nivel institutional si mai ales public", spune Narcisa Iorga intr-o postare pe blogul sau, intitulat Despre audiovizual.

Conform Narcisei Iorga, nu exista nicio prevedere legala care sa dea dreptul unei institutii cum este CNA sa se adreseze presedintelui Romaniei pentru a-i cere sa nu promulge o lege.

"Adresa scrisa pe care Laura Georgescu a transmis-o Administratiei Prezidentiale a fost transmisa la data de 9 iulie, cu doua zile dupa ce legea respectiva fusese publicata in Monitorul Oficial, iar anuntul era publicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale. Laura Georgescu stia toate acestea la data la care a facut demersul 'institutional' la Cotroceni, dar nu a gasit alt pretext pentru a incerca sa ajunga la seful statului, cand se afla in plin scandal public. Pentru ca i s-a cerut sa se adreseze in scris, a gasit acest motiv: sa 'atraga atentia' Administratiei Prezidentiale ca 's-a incalcat directiva europeana'.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei le numeste 'observatii' in adresa de raspuns catre CNA, cu privire la modificarea si completarea legii audiovizualului. Acest act normativ fusese deja adoptat de catre Parlament, iar in Parlament presedintele CNA isi exprimase punctul de vedere, fara mandat din partea membrilor Consiliului. Ce rost avea sa mai trimita observatii la Cotroceni cu privire la o lege nu doar adoptata, dar si promulgata?", spune Narcisa Iorga, precizand ca raspunsul Administratiei Prezidentiale a fost transmis CNA pe 10 iulie.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la B1 TV, ca presedinta CNA, Laura Georgescu, "trebuie sa plece", pentru salvarea independentei institutiei, precizand ca CNA devine o vulnerabilitate in rapoartele UE.

"Doamna Georgescu trebuie sa plece", a spus seful statului, precizand ca Laura Georgescu este numita la propunerea premierului si sub semnatura acestuia s-a facut propunerea la Parlament sau "pe locurile rezervate Guvernului".

Basescu, despre sefa CNA: Un om de proasta calitate, a incercat sa ajunga si la mine. Sa plece! (Video)

Traian Basescu a spus despre sefa CNA ca si-a dat seama ca este vorba despre "un om de proasta calitate atunci cand aceasta a facut o afirmatie si a lasat sa se inteleaga ca ar avea sustinerea ambelor palate".

"Eu recunosc ca dansa a incercat sa ajunga la mine, dar nu am primit-o, avand informatii despre calitatea umana proasta pe care o are. Zilele trecute a incercat, din nou, prin Biroul de Presa, sa ia o legatura si i s-a cerut, daca are ceva, sa trimita in scris si va primi un raspuns", a comentat Traian Basescu.

Potrivit sefului statului, aceasta poate fi schimbata din functie la cererea expresa a premierului.

"CNA devine o vulnerabilitate in rapoartele Uniunii Europene, cum o vulnerabilitate a devenit modificarea la lege prin care primarii si presedintii de Consilii pot fi membri in Consilii de Adminsitratie", a mai spus presedintele Basescu.

Ulterior, presedintele CNA, Laura Georgescu, a declarat ca nu a incalcat legea si nu a facut nimic impotriva CNA, precizand ca este obligatoriu ca un sef de institutie sa aiba relatii corecte institutionale cu principale institutii din stat.

Laura Georgescu ii raspunde lui Basescu: Nu am incalcat legea, am dat dovada de transparenta

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Narcisa Iorga Georgescu adresa presedintie, #Laura Georgescu adresa Cotroceni , #CNA