Sefa CNA, vizata de o noua ancheta DNA: Nu imi cereti sa ma apar!

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 10:40
3232 citiri
Sefa CNA, vizata de o noua ancheta DNA: Nu imi cereti sa ma apar!
Foto: Adevarul (Arhiva)

Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, care este vizata joi dimineata de mai multe perchezitii ale procurorilor anticoruptie, respinge orice acuzatie si sustine ca activitatea sa in fruntea institutiei este ireprosabila.

Procurorii arata ca Laura Georgescu ar fi instigat la intocmirea unor sesizari cu date de identificare nereale, pentru a duce la sanctionarea repetata a unor posturi de televiziune.

Intr-o interventie telefonica la postul Digi 24, Laura Georgescu a confirmat ca anchetatorii au descins atat la biroul de la CNA, cat si la locuinta sa. Aceasta a mentionat ca procurorii au venit cu un mandat de ridicare de documente de la secretariat.

DNA descinde la CNA. Se fac perchezitii si acasa la Laura Georgescu

"Au venit cu o lista, vor sa inteleaga cum functioneaza registratura. Sedinta se va desfasura ca de obicei, mi s-a spus ca merg la sedinta si, cand vor fi gata cu toate documentele, ma vor chema sa semnez procesul verbal de ridicare. (...) A existat o sesizare a unor fosti angajati ai televiziunii pe subiectul Giga TV, care se plangeau ca nu au fost platiti si trei sesizari de la cetateani ca televiziunea nu mai emite, ca nu se respecta programul si pentru reclama mascata", a spus sefa Consiliului.

Totodata, aceasta a respins acuzatiile legate de intocmirea unor sesizari cu date de identificare nereale.

"Voi oferi tot sprijinul anchetatorilor pentru aflarea adevarului. Eu, personal, nu am catusi de putin ce sa imi reprosez, am avut o activitate ireprosabila. Cred ca riscam sa intram intr-o panta a discutiei care nu are nimic de-a face cu deontologia jurnalistica. (...) Nu la televizor se face actul de justitie. Atat timp cat imi cereti sa ma apar, este exact ca si cand m-ati condamnat si imi dati dreptul la ultimul cuvant. Nu imi cereti sa ma apar, pentru ca nu am pentru ce sa ma apar.

Nu e vorba de nicio acuzatie, e vorba de o cercetare, de o urmarire penala si trebuie sa existe prezumtia de nevinovatie", a declarat Laura Georgescu.

Ancheta GigaTV

Laura Georgescu este deja urmarita penal in dosarul reacordarii licentei postului Giga TV. Procurorii anticoruptie sustin ca, pe 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, CNA a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenti), retragerea licentei audiovizuale pentru postul Giga TV.

Atunci s-a stabilit ca televiziunea a incalcat Legea audiovizualului, "in sensul ca a incetat sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 96 de ore pentru orice motive imputabile titularului, singura sanctiune prevazuta de lege intr-o asemenea situatie fiind retragerea licentei".

Dupa numai doua saptamani, la data de 1 octombrie 2013, s-a emis o alta decizie, prin care s-a revocat hotararea anterioara, precizandu-se doar ca argumentele continute in contestatia depusa de postul de televiziune sanctionat au fost admise, "fara a se mai realiza o analiza tehnica sau sa se tina cont daca exista un punct de vedere al specialistilor din cadrul CNA, care sa constate daca sustinerile din contestatie sunt temeinice si legale".

Anchetatorii mai spun ca membrul CNA Narcisa Iorga l-a indrumat pe cel care controleaza postul TV, primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, sa apeleze la Viorel Hrebenciuc pentru a interveni pe langa Laura Georgescu.

"Georgescu Laura a fost numita ca membru al CNA, din postura de reprezentant propus de catre Guvern, fiind aleasa cu voturile partidului in a carui structura de conducere se regaseste parlamentarul Hrebenciuc Viorel, care de altfel a si sustinut-o in vederea alegerii ca presedinta a CNA", se specifica in documentul citat.

In acelasi dosar, mai sunt urmariti penal si fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, primarul din Piatra Neamt Gheorghe Stefan "Pinalti", dar si fostul membru al CNA, Narcisa Iorga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Laura Georgescu DNA, #Laura Georgescu sesizari false CNA, #Laura Georgescu perchezitii DNA , #CNA