Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Situatia la CNA ramane ciudata: Laura Georgescu nu-si da demisia, dar isi deleaga atributiile

Joi, 12 Noiembrie 2015, ora 13:58
2234 citiri
Situatia la CNA ramane ciudata: Laura Georgescu nu-si da demisia, dar isi deleaga atributiile
Foto: Arhiva / Digi24

Laura Georgescu a declarat, joi, ca nu va demisiona de la conducerea Consiliului National al Audiovizualului (CNA), pentru ca nu a facut nimic ilegal, precizand, insa, ca isi va delega dreptul de semnatura vicepresedintelui CNA, Rasvan Popescu, astfel incat institutia sa poata sa functioneze normal.

La inceputul sedintei CNA de joi, Laura Georgescu si-a cerut scuze colegilor, jurnalistilor si tuturor celor care "au fost nevoiti sa asiste la momentul mai putin fericit, provocat in cadrul sedintei trecute".

Protest vehement la CNA cu sedinta blocata, afise si strangere de semnaturi. Tinta: Laura Georgescu

Ea a mai spus ca nu a putut participa la sedinta de marti, intrucat a fost chemata, nominal, la audieri la Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor, in fata careia are obligatia legala sa raporteze activitatea CNA si in fata careia raspunde, conform legii, pentru modul in care a gestionat si gestioneaza inca functionarea Consiliului.

Referitor la faptul ca i s-a cerut de mai multe ori demisia, Laura Georgescu a mentionat ca nu a inteles aceasta solicitare, deoarece considera ca nu a facut nimic ilegal.

"Insa, pentru ca in institutia pe care o conduc au fost induse tensiuni mai mult sau mai putin artificiale, justificate sau nejustificate, am decis, intr-o prima etapa, sa deleg dreptul de semnatura, pentru tot ce legea imi permite, domnului Rasvan Popescu, vicepresedinte al CNA. Fac acest demers in conditii de responsabilitate, intelegand bine faptul ca CNA trebuie sa functioneze intr-o atmosfera de lucru performanta si constructiva", a transmis Laura Georgescu.

Ea a mai spus ca a luat in calcul si o demisie, chiar daca are constiinta faptului ca nu a facut nimic ilegal. In plus, va reveni asupra acestei decizii doar in conditiile in care institutii ale statului eventual ii vor cere sa o faca.

Dosar de abuz in serviciu

Laura Georgescu a mai spus ca, vreme de un an si jumatate, nu a purtat cu niciunul dintre colegii sai vreo discutie pe tema dosarului in care este acuzata de abuz in serviciu si nu a angajat in niciun fel institutia, punandu-se la dispozitia organelor abilitate doar in calitate de persoana fizica.

In acest sens, Laura Georgescu i-a rugat pe membrii CNA si pe angajatii Consiliului sa lase justitia sa isi urmeze cursul firesc in cazul sau.

Cum poate scapa CNA de Laura Georgescu - Victor Ponta, direct interesat?

La randul sau, Rasvan Popescu, vicepresedintele CNA, a spus ca, "pana cand ceea ce trebuie sa se intample o sa se intample", decizia luata de Laura Georgescu, prin care i se delega lui dreptul de semnatura, va fi afisata la avizierul Consiliului.

Popescu a mai spus ca nu va semna el pentru toate chestiunile din CNA. "Cu exceptia statelor de salarizare, pe care le va semna in continuare ordonatorul principal de credite (Laura Georgescu, n.r.), documentele privind planul anual de achizitii publice (...) semnatura finala de pe licente (licentele audiovizuale, n.red.), restul, in toate chestiunile veniti la mine. Mapa (de sedinta, n.red.) va veni direct la mine si va merge si la doamna Georgescu, dar circuitul de rezolvare am sa-l dau eu. In toate celelalte chestiuni, veniti la mine. O sa ne descurcam", le-a transmis Rasvan Popescu angajatilor CNA.

Ce cred ceilalti colegi ai Laurei Georgescu

In schimb, membrul CNA Dorina Rusu a spus ca, de cand a fost numita membru in Consiliu, a considerat ca Laura Georgescu trebuie sa isi dea demisia si crede si in prezent acest lucru.

Colegii din CNA nu o mai vor, Laura Georgescu spune ca nu pleaca: E o masura de pedepsire (Video)

Pe de alta parte, membrii CNA Valentin Jucan si Florin Gabrea s-au ridicat de la masa de sedinta a Consiliului. Ei au precizat ca nu vor sa stea la aceeasi masa cu Laura Georgescu. In momentul difuzarii acestei stiri, Valentin Jucan si Florin Gabrea continua sa stea in sala de sedinta a Consiliului, insa in zona dedicata presei si reprezentantilor radiodifuzorilor.

In schimb, ceilalti membri ai CNA (Radu Calin Cristea, Rasvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Viorel Buda si Lorand Turos) continua sa isi desfasoarea activitatea curenta, la fel ca la orice sedinta.

Sedinta CNA de joi este condusa de vicepresedintele Consiliului, Rasvan Popescu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#circ CNA Laura Georgescu, #demisie Laura Georgescu CNA, #Laura Georgescu CNA , #CNA