Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mita in vama Constanta: "Lotul Mironescu", in fata instantei supreme (Video)

Marti, 31 Mai 2011, ora 10:58
2258 citiri
Mita in vama Constanta: "Lotul Mironescu", in fata instantei supreme (Video)
Foto: Arhiva

Cele 28 de persoane arestate in dosarul legat de afacerile ilegale din Portul Constanta au fost aduse, marti dimineata, la sediul instantei supreme, care judeca recursurile acestora la masura arestarii preventive.

Intre persoanele aduse la sediul instentei supreme se numara si fostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu si fostul sef al Directiei Domenii Portuare Eugen Bogatu.

La 25 mai, instanta a emis mandate de arestare pentru 28 de persoane retinute de procurorii anticoruptie in acest caz, printre care Laurentiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor, Eugen Bogatu, fost director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, Liviu Adrian Durbac, sef al Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, in prezent sef al Biroului Vamal Targuri si Expozitii Bucuresti, precum si inspectori, lucratori, comisionari si intermediari vamali, asociati si administratori ai unor firme, relateaza Mediafax.

De asemenea, instanta a emis mandat de arestare preventiva in lipsa pentru El Haj Ahmad, cetatean libanez, intermediar vamal.

Fostul secretar general al MAI, Laurentiu Mironescu, a declarat in fata instantei ca nu isi dorea functia de la minister, ci un post de conducere in Portul Constanta, el precizand ca avea o relatie buna cu ministrul Transporturilor Anca Boagiu, dar ca avusese divergente cu Radu Berceanu. In acest context, Mironescu ar fi sustinut ca "totul este lucratura lui Radu Berceanu", conform unor avocati.

Mita in vama Constanta: Lotul Mironescu vorbea cifrat despre spaga

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fac cercetari penale fata de 30 de persoane, acuzate de coruptie in legatura cu activitatile de import-export de marfuri provenite din afara granitelor Uniunii Europene desfasurate prin birourile vamale de pe raza Directie Regionale de Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Constanta.

In acest dosar, senatorului Mircea Marius Banias, cercetat si el in cauza, i-a fost impusa interdictia de a parasi tara pentru 30 de zile.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#mironescu judecata, #mita vana constanta, #dosar spaga vami , #arestat