Igas a cerut DGIPI o ancheta interna asupra lui Laurentiu Mironescu

Marti, 24 Mai 2011, ora 19:30
1339 citiri
Igas a cerut DGIPI o ancheta interna asupra lui Laurentiu Mironescu
Foto: Arhiva

Ministrul Administratiei si Internelor, Constantin Traian Igas, a solicitat miercuri conducerii Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, demararea unei anchete interne in legatura cu situatia lui Laurentiu Mironescu la numirea in functia de secretar general al MAI si pe durata exercitarii functiei.

Igas a cerut ca ancheta sa se efectueze cu celeritate, iar rezultatele sa fie prezentate in scurt timp, urmand ca in functie de concluzii sa fie dispuse masuri in consecinta, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Vezi ce acuzatii li se aduc lui Mircea Banias si Laurentiu Mironescu

Laurentiu Mironescu a fost retinut marti de procurorii DNA si este acuzat de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup si trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit pentru retinerea lui procurorii DNA arata ca acesta, pe 3 iunie 2010, in calitate de presedinte al organizatiei municipale a PDL Constanta, i-a cerut lui Pilca Aurelian Catalin suma de 8.000 de lei pentru a castiga o functie de conducere la nivelul respectivei organizatii politice.

Dupa ce Pilca Aurelian-Catalin a promis ca ii va da suma de bani ceruta, la data de 5 iunie 2010, cu ocazia alegerilor interne desfasurate la Organizatia Municipala Constanta a PDL, Mironescu Laurentiu a fost ales prim-vicepresedinte al organizatiei.

In schimbul sumei de bani platite de Pilca Aurelian-Catalin, Mironescu Laurentiu a promis sa isi foloseasca influenta politica pe langa factorii decizionali din cadrul Ministerului Transporturilor pentru ca Pilca Aurelian-Catalin sa fie numit director in cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta S.A., urmand ca acesta sa lase locul unei persoane alese de Pilca Aurelian-Catalin si de catre ceilalti membri ai grupului infractional.

In cursul anului 2010, inculpatul Bogatu Eugen, director al Directiei Domenii Portuare si leader al grupului infractional, s-a implicat in activitatea de colectare a sumelor de bani prin intermediul comisionarilor vamali pentru a facilita efectuarea de operatiuni ilicite de import de marfuri subevaluate de catre o societate comerciala.

Pe langa Banias si Mironescu, DNA a mai retinut marti si alti 28 de inculpati care sunt banuiti ca au comis infractiuni de coruptie in legatura cu activitatile de import - export de marfuri provenite din afara granitelor Uniunii Europene desfasurate prin birourile vamale de pe raza Directiei Regionale de Accize si Operatiuni Vamale (D.R.A.O.V.) Constanta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ancheta DGIPI Laurentiu Mironescu, #anchetata solicitata Traian Igas , #stiri Laurentiu Mironescu