Reghecampf pleaca pe usa din dos

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 16 Mai 2017, ora 07:21
10855 citiri
Reghecampf pleaca pe usa din dos

Laurentiu Reghecampf isi incheie al doilea mandat pe banca celor de la FCSB cu un esec usturator, reusind cumva sa piarda un titlu pentru care numai echipa lui s-a inscris in cursa si avand la dispozitie un lot net superior oricarei adversare.

Readus in Berceni de Gigi Becali pentru a salva un sezon 2015/2016 compromis pana la un punct de Mirel Radoi, Reghecampf si-a aratat limitele.

Fara neamtul Thomas Neubert, a carui pregatire a fost decisiva pentru succesul din primul mandat, Reghecampf a parut pierdut. Incapabil sa iasa din granitele sistemului 4-2-3-1, desi a incercat timid si cate un 4-3-3 ocazional, el ne-a aratat un sezon si jumatate de ce licenta Pro nu te face antrenor.

Din punct de vedere al lotului de jucatori, Reghe a fost un privilegiat. Patronul sau, Gigi Becali, si sotia Anamaria Prodan i-au adus cam tot ce era mai bun si transferabil in Liga 1. Problema cea mai mare a fost ca el nu a fost capabil sa se adapteze lotului si a incercat intotdeauna sa ii faca pe jucatori sa se evolueze intr-un sistem nu neaparat invechit, dar care nu era potrivit cu profilul fotbalistilor.

Si aici nu cred ca este vorba despre incapatanare, ci, din nou, despre limite. Reghecampf stie 4-2-3-1, cei doi inchizatori ii ofera o oarecare siguranta defensiva, asa ca asta joaca. Si chiar daca are la dispozitie un Achim sau un Boldrin, mijlocasi daca nu creatori, macar capabili sa verticalizeze, el ii tine pe banca pentru a-l juca pe Muniru, o gluma de mijlocas defensiv. Si greselile uriase pot continua cu insistenta pana la exasperare pentru De Amorim si Enache, doi fotbalisti care, probabil, vor ajunge in curand in campionate din zona Golfului Persic.

Daca suntem sinceri, faptul ca Laurentiu Reghecampf este un antrenor slab nu e o surpriza. Nici macar atunci cand domina Liga 1 cu autoritate, elimina Ajax si invingea Chelsea el nu impresiona tactic. Secretul succesului statea in pregatirea fizica exemplara, astfel jucatorii reusind sa isi sufoce adversarii facand risipa de efort. Acum, fara Neubert, Reghecampf ni s-a aratat exact asa cum este.

Cand am spus insa ca a plecat pe usa din dos de la FCSB si din Romania nu m-am referit atat la faptul ca n-a mai reusit sa castige titlul, ci mai mult la faptul ca a fost umilit. Din toate punctele de vedere.

De la inaltimea celui mai bun antrenor roman, Reghecampf a ajuns sa plece ca angajatul perfect al lui Gigi Becali. Iar daca nu stiti ce inseamna asta, ii dau cuvantul latifundiarului: "baiat cuminte, care asculta tot ce zic eu. Pai, eu imi caut angajati care sa execute, doar nu-mi aduc stapani!"

Abia asta e adevarata umilinta. Reghe a avut un an si jumatate in care Becali l-a sabotat permanent, aproape fiecare aparitie publica a patronului FCSB insemnand atacuri mai mult sau mai putin subtile la adresa antrenorului, pe care l-a transformat treptat din "principal" intr-un "secund" docil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Reghecampf pleaca FCSB, #Reghecampf Becali FCSB, #Reghecampf FCSB rezultate , #Steaua