Uriasul Reghecampf a revenit printre muritori (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 16:51
3506 citiri
Uriasul Reghecampf a revenit printre muritori (Opinii)

Laurentiu Reghecampf, antrenorul Stelei care nu de putine ori a transmis ca este prea bun pentru fotbalul din tara noastra, a revenit printre "muritori".

Tehnicianul in varsta de 38 de ani a lasat impresia ca a pierdut contactul cu realitatea in debutul acestui nou sezon competitional. Imbatat, probabil, de rezultatele excelente din campionatul trecut, "Reghe" a anuntat performante si mai mari doar pentru a se trezi, in final, ca totul se intoarce impotriva lui.

Astfel, dupa cateva luni in care a iesit la rampa cu tot felul de scandaluri mai mult sau mai putin justificate, dar si cu declaratii tot mai hazardate, antrenorul Stelei pare ca si-a schimbat, inca o data, optica si comportamentul.

Marti seara, in Elvetia, in fata jurnalistilor a reaparut Reghecampf-cel-modest, cel care, cu mai bine de un an in urma, ajungea la cea mai galonata echipa a Romaniei de la anonima Concordia Chiajna.

Tehnicianul "ros-albastrilor" a admis ca FC Basel este favorita in meciul direct din Liga Campionilor, a recunoscut, de asemenea, ca o calificare in primavara europeana este foarte greu de obtinut si, in general, a dat numai declaratii de bun simt.

E lesne de observat cum comportamentul lui Laurentiu Reghecampf are o legatura directa cu rezultatele echipei.

In urma cu un an, cand abia fusese numit la Steaua, era modest, increzator in viitor, dornic sa confirme. Odata cu scurgerea etapelor, orgoliul sau crestea proportional cu numarul de puncte de pe linia de clasament. Apogeul a fost atins in aceasta toamna, atunci cand a anuntat ca vrea sa castige o grupa de Champions League cu Chelsea, Schalke si FC Basel.

Proportionale cu victoriile Stelei au fost si scandalurile in care echipa din bulevardul Ghencea a fost tarata de antrenorul ei, voluntar sau nu. Usor-usor "Reghe" s-a ridicat dintre "muritori" si a devenit detinatorul adevarului absolut. Cine nu era cu el, era obligatoriu impotriva lui si, implicit, trebuia pus la punct la ore de maxima audienta. Apogeul acestei lupte surde a fost atins tot in toamna, atunci cand campioana a intrat in silenzio stampa iar ziaristii au fost opriti la portile stadionului de bodyguarzi.

Dar cum totul e ciclic, tehnicianul n-a mai fost ajutat de rezultate si, mai ales, de jocul formatiei sale. Asa a revenit printre cei multi.

Mai intai, a renuntat la silenzio stampa. Apoi a incercat sa aplaneze conflictele pe care le-a avut cu fostele glorii ale Stelei. Iar acum reaseaza echipa pe locul ei, o formatie decenta in Europa, dar care momentan poate emite pretentii doar la locul 3 intr-o grupa de Champions League.

Daca va mentine aceasta linie si va fi interesat mai mult de meseria de antrenor si mai putin de cine ce a mai declarat despre el, Laurentiu Reghecampf poate avea un viitor extrem de interesant.

Daca, insa, revenirea Stelei va fi legata de o noua rabufnire de orgoliu, atunci nivelul maxim al acestuia va fi de campion al Romaniei. Mai bun ca Viorel Hizo sau Alexandru Pelici, dar la ani lumina de idolul sau, Mircea Lucescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Laurentiu Reghecampf Steaua, #Reghecampf Steaua Champions League, #Reghecampf scandal Steaua , #Steaua